vineri, 25 septembrie 2015

Statul sunt eu, guvernul sunt eu ... dar ce nu ești, Victor Ponta ?!

Încep să mă deranjeze intervențiile super-mincinosului național. La fel ca pe timpul „domniei” altui mincinos patologic, Traian Băsescu. Chiar dacă unii uită perioada de „glorie” băsesciană, eu nu am acest avantaj. Mai țin și minte.

Agerpres (aici), ne informează despre telefonul cu care a intervenit mincinosul patologic Victor Viorel Ponta, din nefericire pentru noi încă prim-ministru al României, la o emisiune de la România Tv, postul de televiziune care bârfea pe tema participării Președintelui Klaus Iohannis la summitul de urgență pe tema refugiaților și a problemelor legate de aceștia: situația politico-militară din Siria și Irak, taberele de refugiați din statele vecine Siriei, necesitatea intervenției ONU, sprijinul pe care UE îl va acorda ONU, posibilitățile de intervenție ale UE în soluționarea problemei complicate din țările surse de imigranți de orice natură etc. Declarația Consiliului European de la finalul summitului este lămuritoare, chiar dacă este doar o sinteză foarte-foarte scurtă.

Iau textul oferite de Agerpres: Dl Iohannis a fost acolo și a zis: 'Da, o să luăm refugiați și o se ocupe Guvernul'. Păi, Guvernul sunt eu", a spus Ponta, într-o intervenție telefonică la România TV.

Acum, pe bune, individul acesta crede că el mai reprezintă ceva. Nu mai reprezintă. Ocuparea de către el a demnității de prim-ministru este o ficțiune de la momentul în care nu mai are ssprijinul partidului și al coaliției din care face parte. Deciziile se iau la PSD de către noul mare-șef Liviu Dragnea iar acele decizii pe care Guvernul le ia cu implicarea unor miniștri din alte formațiuni politice sunt negociate în coaliția de guvernare. Victor Viorel Ponta a devenit doar un simplu executant.

Mai cred că Victor Viorel Ponta nici nu știe ce măsuri s-au luat, până acum, pentru eventualitatea venirii unui număr mai mare de imigranți peste frontiera română. Sunt foarte multe probleme de amănunt pe care el nu are cum le reține pentru că sunt informații cu o anumită structură și o anumită încărcătură pe care el nu le-a uzitat până acum. Cea mai simplă dovadă este la îndemână. Printr-o ordonanță de guvern care modifică Legea privind statutul refugiaților, anul trecut, a fost introdus în legislația română Regulamentul Dublin. Acolo se prevede că România poate prelua refugiați de la un stat terț sau un stat membru al UE pe baza principiului solidarității cu respectarea condițiilor exprese din Regulament. Tot acolo spune că Guvernul emite o hotărâre de guvern prin care se arată numărul de refugiați pe care îi poate primi și sumele pe care le alocă dintr-un anume fond pentru susținerea acestora. Dar Ponta Viorel nu știe aceste lucruri. Vorbește pe la televiziuni ca „proasta'n târg”, atacând mereu și mereu pe Klaus Iohannis.

Mai mult, mincinosul patologic Victor Viorel Ponta nu respectă adevărul. Nu ne spune despre faptul că numărul inițial de refugiați cu care România a fost de acord s-a bazat pe acest Regulament Dublin existent ca lege în România și a informațiilor date de Inspectoratul General pentru Imigrări (potrivit legii !) privind capacitatea la acel moment de cazare și prelucrare a refugiaților. Nu ne spune ce discuții s-au purtat în CSAT (unde se pare că nu a participat !), nu ne spune dacă au fost luate în calcul alte variante privind contribuția României (este evident că au fost discuții și că au fost simulate mai multe variante, inclusiv cu primirea unui număr mai mare de refugiați și măsurile ce se impun, având în vedere posibilitățile la nivelul UE de luare a deciziilor. Este la mintea „cocoșului” !).

Victor Viorel Ponta face gargară cu pioneze. Culmea, din alte declarații, reiese că Victor Viorel Ponta este dispus să sprijine primirea unui număr mai mare de refugiați decât cel comunicat anterior ba, ce să vezi, se întâlnește și cu „societatea civilă” care cere același lucru. Faptul că Iohannis are obiecții cu privire la comportamentul Comisiei Europene și a modului în care se iau deciziile care afectează statele membre ale UE a devenit, ce să vezi, motiv de critică din partea PSD, a aliaților acestuia și mai ales a lui Victor Ponta. Am spus că nu am norocul să uit, atât cât mi-ar conveni, pentru propria sănătate (!), de aceea îmi amintesc cât de violente erau criticile la adresa lui Traian Băsescu din partea aceluiași Ponta pentru că accepta deciziile lui Merkel fără să crâcnească. Nu pot uita cât de amplă era propaganda USL pentru a evidenția faptul că Traian Băsescu una declara înainte și după summit-urile Consiliului European și alta era realitatea în cadrul acestora. Cum se scotea mereu și mereu în evidență „tăcerea asurzitoare” a lui Băsescu pe timpul ședințelor. Cum aproba el într-o veselie tot ce propuneau puternicii Europei. Când a vrut Băsescu să se dea cocoș, a avut cea mai proastă ieșire posibilă, cerând boicotul asupra produselor Olandeze. Ca atare, și acum suntem pe lângă Schengen iar Olanda încă nu vrea să își dea acceptul pentru aderarea noastră. Acum, comportamentul total diferit al lui Klaus Iohannis este criticat și luat în derâdere. Eu am ajuns la concluzia că PSD, aliații politici ai acestuia și mai ales reprezentantul lor de frunte Victor Viorel Ponta sunt duși cu pluta. Lipsa de consecvență este evidentă. Acești indivizi nu au nici o viziune. Sunt pur și simplu aerieni. Au devenit un pericol pentru noi, ca țară.

Imaginea stării conflictuale între Președintele României și Guvernul României de astăzi are rădăcini tinere. Coaliția la guvernare, în special PSD și partidulețul lui Tăriceanu sunt autorii strategiei prin care relațiile cu Președintele României să fie stricate. Aproape imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis, elemente ale acestei strategii au devenit evidente. Vârful de lance a fost Călin Popescu Tăriceanu. Acum s-a ajuns la o stare ce poate fi asemănată cu perioada lui Traian Băsescu, fără însă ca Președintele Klaus Iohannis să fi comis ceva asemănător cu predecesorul său. Pur și simplu, Victor Viorel Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au inventat litigii, mai ales pe motive personale. Alături de ei a venit Traian Băsescu. Este ciudat, foarte ciudat chiar, dar avem un triumvirat de ratați politic care se ocupă doar de critici aduse lui Klaus Iohannis. Toți vocali, toți duși cu pluta, toți fără viziuni de viitor. Îndrăznesc să mă întreb dacă nu cumva au și un acord politic de coabitare în ticăloșie politică. Pe de altă parte, efortul lor pentru discreditarea lui Klaus Iohannis ne arată că indivizii și susținătorii lor îl consideră pe acesta ca fiind cea mai puternică forță politică din țară.

Mai constat ceva. Modul în care Klaus Iohannis răspunde criticilor îi deranjează. Nu au ajuns la o modalitate care să îi avantajeze. Cu toată presa care îi susține. Și îi susține. Unii în mod intenționat, alții ca să se dea cocoși (de proști ce sunt !). În timp ce Iohannis merge pe drumul ales și comunicat încă de când a devenit Președinte, cei trei „crai” se chinuie să inventeze fel de fel de acțiuni ofensatoare. Primesc răspunsuri scurte, cu greutate. Băsescu este un pensionar care nu mai reprezintă ceva - Băsescu turbează și vrea să demonstreze că încă este cineva -, Ponta nu mai reprezintă nimic - Ponta moare de oftică și vrea să demonstreze că este cineva, replica lui „Guvernul sunt eu” este în această notă -, Tăriceanu este pur și simplu uitat. Nu este băgat în seamă. Nu i se adresează nici o vorbă. Mare lucru dacă la un moment dat, de la Cotroceni, nu va veni întrebarea: dar cine este acest domn, Tăriceanu ?!

Victor Viorel Ponta a luat locul golanului politic Traian Băsescu. De aceea m-am întrebat dacă nu cumva există un acord de coabitare în ticăloșie politică între ei.

Niciun comentariu: