duminică, 17 aprilie 2016

Despre onoare și liberalism. O lecție dată de înțelepciune oportunistului de carieră.

https://youtu.be/3WFMlBbUqic

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/1096576150394421/

Adresa de mai sus duce la clip-ul în care Mircea Ionescu Quintus dă răspunsul. Pentru cine dorește să îl vadă.

Călin Popescu Tăriceanu vrea să aibă o contribuție personală la liberalism. Un liberalism după mintea și comportamentul său. A găsit aliați. Pe unii. Nu sunt liberali.

Tăriceanu a făcut afirmații grave la adresa celui mai reprezentativ liberal în activitate.

Mai mult de atât, cred că singura posibilitate pentru a contracara această imbecilitate a PNL, a conducerii PNL de astăzi de a desemna un astfel de candidat, este ca preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, să opună veto-ul său, moral şi politic, acestei decizii. Cealaltă variantă este să-şi dea demisia de onoare din calitatea de preşedinte al PNL, dacă rămâne fidel idealurilor sale liberale din tinereţe şi care l-au purtat până în ziua de astăzi”.

Pus în fața unei astfel de judecăți, Președintele de Onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus a răspuns, în stilul său caracteristic.

Am citit şi eu în ziare că distinsul meu fost coleg şi fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal, nu îi rostesc numele, mi-a cerut demisia de onoare. Când un om de onoare mi-ar cere o asemenea demisie, m-aş gândi să reflectez. Până atunci, însă, îmi văd de îndatoririle mele pe care mi le îndeplinesc de peste 70 de ani în Partidul Naţional Liberal, pe care nu l-am părăsit nici când am fost ameninţat cu moartea sau închis. Când un liberal adevărat mi-ar cere demisia, aş sta să mă gândesc. Pănă atunci să ne vedem de treabă şi fiecare să se aşeze acolo unde crede că îi este rostul şi interesul”.

Mai clar de atât nu se poate.

Tăriceanu primește, cu această ocazie, două calificative (pe merit !): nu este om de onoare și nu este liberal adevărat.

Cu asta ar trebui închisă și ideea că partidul lui Tăriceanu ar fi „liberal”. ALDE nu este liberal. Are ceva „vopsea liberală” fără a merge la liberalism în conținut. În conținut este socialist. Hai, poate social-democrat. Tăriceanu se comportă ca un socialist.

Un comentariu:

Freddye spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.