miercuri, 27 aprilie 2016

Ziua cuțitelor lungi la PSD. Încă una !

Comitetul executiv al PSD a decis excluderea din partid a lui Valeriu Zgonea, președinte executiv al partidului, Președintele Camerei Deputaților ... Mediafax (aici).

Astăzi, am asistat la o decizie profund nedreaptă. (...) Eu rămân atașat valorilor social-democrate. (...) Am acceptat decizia lor, nu comentez”, Valeriu Zgonea, Agerpres (aici).

Nedreaptă sau nu, este o decizie a PSD. Pot spune așa fără să greșesc, în Comitetul Executiv al unui partid fiind reprezentanții organizațiilor. Membrii CEx sunt ca parlamentarii. Normal, ar trebui să înțelegem că cei peste 500 mii de membri ai PSD, prin reprezentanții lor operativi, au decis să îl excludă pe Valeriu Zgonea pentru că a cerut demisia președintelui partidului condamnat de o instanță de judecată pentru fapte penale ! De noaptea minții !

Mediafax a dat și numele celor care au formulat cererea de excludere a lui Zgonea:

1. Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, urmărită penal pentru luare de mită;

2. Paul Stănescu, „baronul roșu de Olt” (după cum îl numește presa), încolțit la rândul lui de procurorii DNA pentru finanțări frauduloase;

3. Cătălin Rădulescu, deputatul PSD, președinte al organizației diaspora, condamnat penal la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare pentru operațiuni comerciale, ca acte de comerț incompatibile cu calitatea de parlamentar și un an închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de dare de mită.

Trei Doamne și toți trei !

Toți trei au făcut-o în considerarea lui Liviu Dragnea, infractor dovedit de instanță contra lui Zgonea care a comis „infracțiunea” de a cere infractorului Dragnea să își depună demisia din funcția de Președinte al PSD !

Având în vedere că PSD și-a definitivat nominalizarea candidaților la alegerile de peste o lună, având în vedere că unii dintre ei au mari probleme penale, pot trage concluzia că PSD a fost capturat de persoane certate cu legea ? Pot.

La PSD nu ești exclus dacă ești urmărit penal sau condamnat, ești exclus dacă nu ai dosar penal.

Alo ! Pesedeilor ! Să nu vă mai prind cu morala în vârf de băț !

Madam Firea ar cam trebui să se abțină de la propunerile pe care le face altor partide. Alegerea ei la Primăria Generală a Bucureștiului poate fi considerată o încercare de capturare a capitalei de Dragnea și alți infractori din PSD ? Poate.

Niciun comentariu: