luni, 11 aprilie 2016

Un eșec ... prelucrat ?

Ludovic Orban a fost la ora 15.00 la DNA și a ieșit de acolo inculpat, sub control judiciar.

Comunicatul DNA este acesta:

11 aprilie 2016 
Nr. 502/VIII/3 

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 11.04.2016, față de inculpatul ORBAN LUDOVIC, prim–vicepreşedinte al unui partid, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000

Din ordonanța de dispunere a controlului judiciar întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora : 

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Orban Ludovic trebuie să respecte următoarele obligaţii: 

a)să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei şi la Poliţie ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu depăşească raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; 
e)să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv de persoanele anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale (nici prin mass-media);
f)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. 

Inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Orban Ludovic i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Nu îmi explic de loc, dar de loc, situația asta. Când s-a știut, cu mult timp înainte, că în campanie se vor folosi „mijloace de luptă murdare”, când s-a știut foarte bine ce este interzis în această campanie, când s-a știut că DNA are ochii beliți cât cepele la modul în care este finanțată campania electorală cel puțin cu privire la candidaturile din marile orașe, Bucureștiul fiind cireașa de pe tort, s-a ajuns la situația în care, unul dintre cei mai virulenți susținători ai legii să fie inculpat pentru un act de corupție !

Faptul că fapta incriminată are originea la data de 1 martie a acestui an este o dovadă că trecutul lui Ludovic Orban este curat !

Cum dracu s-a ajuns aici ?

Cine l-a lămurit pe denunțător să facă denunțul ? Cine a sunat primul ? Orban sau denunțătorul ?

O altă curiozitate a mea este legată de anunțul celor de la HotNews. Indivizii se laudă că au purtat o corespondență cu DNA, cu mai multe zile în urmă, pe marginea unor „informații de presă” că ar exista două (?!) denunțuri la adresa lui Ludovic Orban din partea unor oameni de afaceri pentru o finanțare ilegală a campaniei electorale.

Termenele sunt foarte scurte. Procurorii spun de începerea acțiunii încadrată în act asimilat faptelor de corupție ca fiind 1 martie. Nu peste mult timp, „jurnaliștii” de la HotNews află despre fapta de corupție și încep să bombardeze DNA cu adrese privind existența unei urmăriri penale împotriva lui Ludovic Orban. Pe 07.04.2016 este finalul corespondenței jurnaliștilor de la HotNews cu DNA iar pe 11.04.2016 avem anunțul DNA că Ludovic Orban este inculpat pentru faptă de corupție.

Pentru că în comunicatul procurorului este evidențiată data de 20. 03.2016 ca dată la care Orban ar fi cerut banii în numerar îmi pun întrebarea, logică, cum „au aflat” așa repede „jurnaliștii” de la HotNews despre „afacere”. După declarația lor au trimis DNA o adresă, au primit un răspuns, nu au fost mulțumiți și au cerut lămuriri iar pe 07.04.2016 au primit un alt răspuns ?!

Pot presupune că discuțiile lui Orban cu omul de afaceri erau supervizate de „jurnaliștii” de la HotNews ?! Pot, de ce nu ?! Pot presupune chiar mai mult, de exemplu, că acțiunea ar fi fost organizată de cei de la HotNews, urmând a vedea, în viitor, cine a fost inițiatorul discuției pentru finanțarea campaniei lui Orban: Ludovic sau „omul de afaceri” ? Dacă a fost „omul de afaceri”, pot presupune că a fost o acțiune de orchestrată de HotNews la comanda unui mare beneficiar al curățării scenei politice de dreapta !

Acțiunea asta este prea din scurt pentru a fi „corectă”.

Omul de afaceri ar fi putut refuza finanțarea în numerar însă a preferat să facă denunțul la DNA. Pute o astfel de acțiune de te trăznește.

Cumva se va termina. Tare sunt curios să aflu adevărul. Cine sunt cei care au acționat.

Observ că cei de la HotNews și-au șters informația prin care se lăudau cu corespondența cu DNA ?! Oare, de ce ?

4 comentarii:

Freddye spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Freddye spunea...

Inseamna ca a fost prost ca noaptea ,iar voi, liberalii standard sunteti groggy..Ai de p.l.m ....Tic-tac, Tic-tac...urmeaza Alinuşka ?? De, fiecare cu coruptii lui, unii numa"buni, altii răi... Iar intrebarile tale retorice, mirarea ta grănicereasca imi amintesc de candoarea viitorului vostru sef Basescu : "O fi zis copilul ceva, m-o fi injurat ..."
Ai vostri sefi ideologici v-au bagat intr-o fundătură cu zabrele, in care si-au bagat si oile propagandiste.. NU VA CÂNTA COCOSUL DE 3 ORI SI VA VETI LEPĂDA DE Juie Mihanis 5 CASE...Isusul vostru de pe Pluta Meduzei.. Te las, ca poate ai treaba...ia-ti un NutriBullet ca sa-ti storci creierii, colega..

gheorghe g gheorghe spunea...

Hot News este o oficina pesedisto-comunista, lucru stiut, de notorietate, inca de la infiintare!

Freddye spunea...

O constatare liberală formulată in termeni pd-l-isti