marți, 8 mai 2018

Incapabilii se aplaudă unul pe altul

Președintele Klaus Iohannis a prezentat o stare a României după trei guverne PSD-ALDE cu sprijinul parlamentar și nu numai al UDMR pe baza datelor finale ale anului de guvernare 2017 și primul trimestru din 2018. Concluzia este cea normală: proastă.

„După aproape un an și jumătate de guvernare PSD, cu trei premieri, nu vedem școli, spitale sau autostrăzi construite, așa cum s-a promis. Dimpotrivă, datele prezentate astăzi chiar de Ministerul Finanțelor demonstrează că PSD amanetează viitorul acestei țări. Guvernul este incapabil să colecteze venituri la bugetul de stat, deși românii plătesc prețuri mai mari pentru marea majoritate a bunurilor și serviciilor. Prosperitatea promisă oamenilor de către PSD este o iluzie și devine tot mai vizibil că Liviu Dragnea și ai lui nu au soluții pentru o guvernare bună și eficientă. Demisia premierului Dăncilă este imperioasă, pentru a face loc unor oameni responsabili și competenți.”

Reacțiile din partea PSD au fost pe măsură. Mai importante le consider pe cele ale lui Liviu Dragnea care s-a inflamat la Antena 3 unde și-a vărsat năduful și ale Gabrielei Firea a lui Pandele primărița generală a Capitalei.

„Președintele Klaus Iohannis a prezentat o listă întreagă de minciuni”

„După părerea mea, ceea ce face președintele Iohannis de o perioadă de timp poate întâlni elementele unui atac la siguranța națională”

„Cu toate piedicile politice puse de președintele Iohannis, cu toate atacurile publice, acest guvern își va implementa programul de guvernare. Eu cred că această ieșire a avut mai multe obiective, în primul rând să încerce să justifice cererea de demisie a doamnei Dăncilă legând-o de niște date economice care sunt false”

„Am vorbit cu doamna premier, mâine (marți – n.red.) vor fi conferințe de presă în așa fel încât toate aceste informații care au fost lansate în spațiul public de președinte să fie demontate, pentru ca oamenii să nu mai fie speriați”

„Noi nu putem să schimbăm premierul de câte ori este nemulțumit președintele Iohannis”

„Veniturile sunt în creștere, peste programul pe care l-am prognozat noi”

Ca să fie clar, pentru că se simte deranjat, infractorul Liviu Dragnea amenință: „Iohannis are un limbaj sub nivelul unui preşedinte al României, dar e o decizie asumată şi fiecare va suporta consecinţele

Numai că, ce să vezi, datele oferite de Ministerul Finanțelor Publice, condus de Eugen Teodorovici, spun altceva iar președintele Klaus Iohannis s-a referit exact la aceste date. Iar cifrele nu arată cum ar trebui, potrivit angajamentelor din celebrul program de guvernare al PSD.

Să mă folosesc de un articol de la HotNews care pune în pagină o situație netratată jurnalistic. Pur și simplu ia de la Guvern și pune în articol.

  • Veniturile încasate din economia internă (fără fonduri de la Uniunea Europeană) au fost de 62.109,0 milioane lei, reprezentând 6,7% ca pondere în PIB şi un grad de încasare față de ținta estimată pentru trimestrul I de 99,0%.  
  • Veniturile fiscale ale bugetului general consolidat s-au realizat în proporție de 95,1% şi au reprezentat 3,8% din PIB. Comparativ cu anul anterior veniturile fiscale s-au redus cu 1,5%, iar ca pondere în PIB sau redus cu 0,4 puncte procentuale de la 4,2% în primul trimestru al anului 2017 la 3,8% în trimestrul I 2018 în special ca urmare a diminuării încasărilor din impozitul pe venit determinate de reducerea cotei de impozitare de la 16% la 10% începând cu 1 ianuarie 2018.
  • Încasările din impozitul pe profit au fost în valoare de 3.689,1 milioane lei şi au reprezentat 0,4% din PIB, gradul de realizare fiind de 95,2%.
  • Încasările din impozitele şi taxele pe proprietate s-au realizat în proporție de 95,8%, dar comparativ cu încasările din trimestrul I 2017 au crescut cu 4,5%. 
  • Încasările din taxa pe valoarea adăugată au fost de 13.287,4 milioane lei, respectiv 1,4% ca procent în PIB, gradul de realizare al programului de încasări trimestrial fiind de 91,4%.
  • Încasările din accize au fost în sumă de 5.847,2 milioane lei și au reprezentat 0,6% din PIB, gradul de realizare al programului de încasări stabilit pentru trimestrul I fiind de 87,6%.

Sunt cifrele Ministerului de Finanțe! Cine minte? Evident, infractorul Liviu Dragnea.

Hop și moțata de la Primăria Generală a Bucureștiului.

Trebuie să iasă în față pentru că și ea este cu o mare muscă pe căciulă. Incapabilă să administreze Bucureștiul, îi este teamă că va fi prinsă în vâltoarea acuzațiilor populare pentru incompetența de care dă dovadă guvernarea PSD.

Este incredibil cum mistifică realitatea domnul preşedinte. Ne spune că veniturile stau cel mai prost acum, când de fapt, în primele 4 luni ale anului ANAF a încasat cu 1 miliard de lei mai mult decât era programat în buget şi 8,1 miliarde mai mult decât anul trecut. Îi amintesc eu domnului preşedinte că din 2013 încoace, singurul an în care au scăzut veniturile la buget au fost în 2016, în măreaţa guvernare tehnocrată. La fel a fost şi fondurile europene: singurul an în care au scăzut încasările de la Uniunea Europeană a fost 2016, în guvernarea girată şi susţinută de domnul preşedinte”

Specialitatea „show cu Gabriela Firea” nu se referă la rezultate ci la cifre luate aiurea pentru a arăta o realitate care nu există. Bine, face dovada că nu s-a desprins încă de practicile Antenei 3.

“Văd că domnul Iohannis a făcut o obsesie din această cerere de demisie. Eu îi solicit ca în loc să caute conflictul cu lumânarea să lase Guvernul să-şi facă treaba. Oamenii nu mai vor ceartă şi ciondăneală între cei care le decid soarta pentru că asta îi afectează direct. Până acum doamna premier s-a purtat foarte decent cu domnul Iohannis. Cu ce îi ajută pe oameni faptul că preşedintele îi cere demisia doamnei prim-ministru?

Iar ultima întrebare are substrat. Pusă în fața nerealizărilor personale, Gabriela Firea își apără incompetența sugerând că aprecierile negative la adresa guvernării, indirect și asupra administrării Bucureștiului (!), nu produc nici un efect. Nu îi ajută pe oameni, așa cum nu îi ajută nici guvernare!



Niciun comentariu: