luni, 28 mai 2018

Ponta intră mai mult în scenă. Infractorul Dragnea are „crize”

AgerpresPonta: În octombrie-noiembrie vom face un congres

Printre altele, Ponta a afirmat:

„Vreau să desemnăm un candidat la prezidenţiale, pentru că acum există doi candidaţi din zona de dreapta, domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu. În zona de centru, centru-stânga nu este niciun candidat. Noi vom propune un candidat. Este astăzi aici, în sală şi nu sunt eu, şi care să poată să vină cu un proiect de ţară de centru stânga” spus Ponta la evenimentul de lansare a agendei politice 2018/2024 a Pro România.

În sală, la eveniment, apare Ecaterina Andronescu. Faptul că asistă și este arătată ca viitor candidat al altei formațiuni politice fără a pleca din PSD, cum se pleacă, lasă loc de multe intrebări. Oare, câți PSD-iști sunt în această situație?

Imaginea pe care o am din cele relatate în presă dar și din cele citite pe Facebook, unde oamenii care au informații bune chiar participă la informarea corectă, este aceea a unei acțiuni pornite „cu cap”.

În primul rând este „faultat” PSD. O parte din fruntașii PSD, dintre cei cunoscuți și cât de cât apreciați, trec de partea lui Ponta. Nu am văzut speculații cu privire la Daniel Constantin și fostul lui partid! ALDE crește, spun unii sondori, spun alții cu „spaime'n suflet” dar din ce crește? Din oamenii PSD-ului! Din moment ce partidul lui Ponta și Constantin, Pro România, declarat de centru-stânga, prinde cheag mai rămân foștii conservatori lângă Tăriceanu?

La orizont se întrevede ruptura din PMP. Băsiștii rămân de căruță prin separarea de UNPR. Fuziunea nu a reușit. Așa că UNPR își va lua înapoi sediile și organizațiile! Iar Ponta este un magnet puternic. Surse jurnalistice spun că Ponta s-a  întâlnit cu „izmenarul” Oprea. Hai să adăugăm la „trenul” de centru-stânga pe care îl construiește Ponta și UNPR. Nu greșim prea mult.

Din diferite publicații locale am aflat că unii primari PSD și-au declarat deja intenția ca la următoarele alegeri să candideze din partea Pro România.

Poate exagerez, poate nu. PSD își va pierde membrii importanți acum iar nu peste mult timp își va pierde și electoratul. Nu știu dacă infractorul Dragnea mai apucă anul în fruntea unui partid care nu va mai avea în parlament nici măcar de o echipă de fotbal cu tot cu rezervele de pe bancă.

Niciun comentariu: