luni, 14 mai 2018

Infractorul Liviu Dragnea face o politică personală împotriva intereselor statului român


O imagine cât o mie de cuvinte.

Din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, doar 4 și-au trimis reprezentanții diplomatici la recepția organizată la MAE israelian. România nu a fost invitată și la ceremonia oficială de deschidere a Ambasadei SUA la Ierusalim! Nota bene!

Calculele infractorului Liviu Dragnea nu prea mai ies.

Marea Britanie este împotriva acestei mutări, alături de toate celelalte state foarte importante din Uniunea Europeană. Austria are o conducere politică de extremă dreapta, Cehia are o conducere politică ambiguă iar Ungaria lui Viktor Orban face acțiuni demonstrative de independență politică.

Acțiunile de forță ale infractorului Liviu Dragnea prin care vrea să arate că politica externă a României se face și la Guvern și la Parlament cum și Președintele României „are unele competențe”, duc în derizoriu tot ce au construit diplomații români de-a lungul timpului. România nu mai este un stat predictibil în relațiile internaționale! România nu mai este un factor de echilibru în lumea arabă! România își poate pierde credibilitatea ca partener onest în relațiile internaționale. Opoziția președintelui Klaus Iohannis este deosebit de importantă pentru că se folosește de toate competențele pe care le are pentru a evita prăbușirea țării în haos.
România, Cehia şi Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene prin care s-ar fi condamnat mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Autoritatea Palestiniană a condamnat, sâmbătă, poziţia adoptată de cele trei state.”
 Încă mai sunt speranțe în prezența la Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis. Am ajuns să îi cerem Președintelui să facă minuni pentru a evita prăbușirea țării. Nu poate face prea multe pentru că are competențele clar stabilite în Constituție. Când a fost scrisă aceasta, nimeni nu s-a gândit că va veni un timp când un infractor de drept comun va decide în locul unei întregi țări pe baza unui artificiu electoral. Cu 18% voturi favorabile, infractorul Liviu Dragnea se laudă cu „majoritatea” obținută în Parlament și ca atare dispune după cum vrea el soarta României.

Absența de la vot din 2016 a românilor ne-a adus în această situație! Repetarea fenomenului, va duce la distrugerea ireversibilă a țării și reîntoarcerea la un sistem politic mai apropiat de cel din Coreea de Nord decât de oricare alt stat din Europa!

"Iată un nou exemplu cum PSD guvernează foarte prost. Aceşti pesedişti s-au folosit de lipsa unei clarităţi în legislaţia în vigoare şi au blocat un document european fără să se consulte cu preşedintele. Este a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, aşa cum au făcut cu salarizarea şi iese prost. Prin blocarea unei declaraţii, România este adusă în marginea Uniunii, alături de nişte ţări faţă de care am tot respectul, dar sunt eurosceptice. Măsurile antieuropene care vin pe linia PSD, acestă măsuri riscă să ne scoată realmente din Europa. Nu e admibisil ca PSD să ia anumite decizii din ce în ce mai des, care sunt convins că sunt dictate de la nivelul aprtidului şi nu guvernului şi să ne readucă în marginea Europei. Românii îşi doresc să fie parte integrantă a Europei."

Niciun comentariu: