luni, 14 mai 2018

O guvernare dezastruoasă are „rădăcini” concepute pentru dezastru. Autorii îi spun „terapie de șoc”

Cei trei lideri politici care au convenit ca programul ce urmează să fie aplicat României de guvernarea PSD-ALDE să fie unul de șoc. Absolut necesar „șocul”, pentru că urma să schimbe traiectoria politică și economică a țării rezultată în urma aderării la Uniunea Europeană. Cei trei au ajuns la concluzia că apartenența la Uniunea Europeană a României nu mai este ceva benefic pentru țară. De aceea, împreună cu specialiștii pe care îi au au conceput o desprindere treptată a României de Uniunea Europeană prin adoptarea „șocantă” a unor măsuri politico-economice care să le confere „independența” decizională. Pentru aceasta, era absolut necesar să „scape” controlul „puterii judecătorești”, control prevăzut de Constituție, unde legislativul, executivul și puterea judecătorească sunt situate pe picior de egalitate, cum spune Constituția sunt „separate și în echilibru”. De aceea asistăm de peste 2 ani de zile la un atac furibund împotriva Justiției iar primii luați la țintă sunt procurorii, cei care au atributul constituțional de a apăra interesele generale ale societății, ordinea de drept, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor adică, mai pe șleau, sunt cei care pot deschide dosare penale guvernanților care încalcă prevederile tratatelor la care România este parte, tratate devenite prin aprobare legi ale României!

Să revin la partea mai sinistră a guvernării PSD-ALDE cu sprijinul UDMR. Programul de guvernare a fost construit și expus ca o soluție pentru viitor unde, odată ajunși, românii se vor îndestula cu lapte și miere. Declarativ. Până atunci însă, vor suporta șocul unor măsuri care întorc țara pe dos.

Am găsit la Realitatea Tv o legătură la VoxPublica, un articol mai vechi al lui Cristian Socol, universitarul de la ASE specialist în economie, unul dintre cei care au lucrat la programul de guvernarea PSDragnea!

Am mai citit intervenții ale universitarului, l-am mai văzut pe la Tv unde este invitat argumentând că programul PSD și modul în care este aplicat este unul corect, că semnalele de alarmă sunt nejustificate etc. Citind articolul, chiar dacă nu sunt specialist în materie, încep să înțeleg că PSD a convenit cu ALDE și cu acceptul UDMR să ne întoarcem la un fel de socialism. Să preluăm modelul Budapestei lui Viktor Orban și să devenim un stat eurosceptic pentru a putea face opoziție reglementărilor comunitare.

Opoziția a semnalat că în programul de guvernare nu au fost prevăzute unele acțiuni economico-financiare care modifică profund societatea. Nu au fost în programul explicit, cel citit în Parlament, erau în anexele secrete cunoscute doar de unii „inițiați”, fidelii drăgniști.

Atenție, articolul este publicat la 19 octombrie 2017!

Pentru că nu urmăresc partea economică și fiscală a guvernării, nu am avut știință de acest articol. Cred că alții au știut despre ce este vorba. Citind însă ce scrie Socol, văd că infractorul Dragnea urmărește cu îndârjire „liniile directoare” stabilite la început. Iar „planul B” al lui Socol nu prea are căutare. Măsurile au fost luate otova iar consecințele sunt dureroase tocmai pentru bazinul electoral fidel PSD: mare parte a personalului din sistemul educației, mare parte din personalul sistemului sănătății, majoritatea personalului cu reprezentare sindicală. Persoanele asistate social, cu toate pomenile guvernamentale, fie se apucă de furat fie pleacă din țară să fure de la alții.

Am înțeles că unele reglementări arătate de Socol sunt contrare politicilor comune ale Uniunii Europene. Este evident în acest caz că PSD-ALDE și UDMR vor o separare a României de Uniunea Europeană pentru a avea alte asocieri internaționale. Cum am găsit pe un site pro-PSD, alinierea la o axă SUA-Marea Britanie-Israel. Cu ce logică? Naiba știe. Pentru România, ca țară, ar fi o catastrofă.

Deocamdată, este de actualitate una dintre consecințele programului PSD-ALDE-UDMR. Inflația!


Niciun comentariu: