joi, 3 martie 2011

Protocol criminal

Ieri au semnat protocolul de guvernare. Scopul lui imediat este evitarea moțiunilor de cenzură de către Boc și gașca portocalie/verde/roșie care îl asistă. Cu tot spectacolul mediatic la semnare, valoarea juridică a acestui protocol este nulă. Fără înregistrarea lui la Tribunal, are doar valoarea unui moratoriu între criminalii pedelști, cei udemeriști și gașca de trădătorii de strâsură din așa numitul UNPR. La care se adaugă, constat cu surprindere, deputații reprezentând minoritățile naționale, altele decât cea maghiară.

Denumirea de protocol este un exces. Denumirea lui corectă este moratoriu. O înșiruire de intenții pentru toți actorii semnatari în vederea unor acțiuni comune. Culmea ipocriziei, documentul nu are în conținut nimic spectaculos. Ideile cuprinse în protocol sunt vehiculate și în programul de guvernare, sunt în rezoluția UDMR de zilele trecute, sunt în declarațiile politice ale parlamentarilor semnatari dar sunt degeaba.

Diana Tușa spune bine. Au reîncălzit o ciorbă stricată. Pentru că ce au făcut până în prezent anulează, aproape în totalitate, declarațiile de bune intenții din acest document. Ar însemna, pe undeva, abrogarea unor tâmpenii făcute până acum, ceea ce nu se va întâmpla. Nu mai dezvolt eu ce a dezvoltat Diana.

Cu semnăturile puse pe acest așa-zis protocol cei din UDMR au finalizat mesajul către restul țării. Vor continua alături de PD-L în scopul ajungerii la îndeplinirea obiectivelor lor politice legate de enclavizarea țării pe baze etnice. Vom deveni, în timp, un stat federal ?

5 comentarii:

sandman spunea...

Azi ma gindeam... mai sint romani in tara asta? Ca vad ca sintem condusi de minoritati. Si asta e rau. Sper sa se redestepte sentimentul national...

Crăciun Florin spunea...

Sandman,

Speră. Nu cere de mâncare.

Hendrix spunea...

De acord cu postarea ta pana la ultimul paragraf. Eu unul cred ca ce au facut ei este doar o chestiune de IMAGINE, menita sa arate tuturor ca sunt foarte uniti( forta de monolit, tii minte?) si determinati sa continue ceea ce au inceput. Totul se hotaraste in laboratoarele Manastirii Secu de la 3coceni, cu avizul lui ba-secu, desigur. Rolul coalitiei? Sa puna in practica ce se hotaraste acolo. Rolul lui bok? Sa semneze actele!
In ultimul paragraf faci o mare gafa atunci cand spui ca UDMR ar vrea, nici mai mult, nici mai putin, decat ,,îndeplinirea obiectivelor lor politice legate de enclavizarea țării pe baze etnice''. Asa o retorica pare desprinsa din discursul lui Vadim, din anii 90, cand nationalismul romanesc era bine reprezentat de prm si punr. Te-as ruga sa dai un search pe Google si sa lecturezi din ideologia vadimista. Vei avea surprize si imi vei da dreptate!
Intrebarea ta din final este de efect:,,Vom deveni, în timp, un stat federal ?'' Trist ca pui asa problema, nu te mai recunosc! Un om cu inteligenta ta n-ar trebui sa coboare atat de jos incat sa revina la SCENARII VADIMISTE cu pericolul maghiar, cu pericolul scindarii statului si alte asemenea enormitati.
Draga Cepeca, ceea ce fac udemeristii de peste un an este greu de inteles pentru orice om cu mintea intreaga. Securistul de la Anvers a reusit la fraiereasca toate partidele cu care a facut intelegere, TOATE! Udemeristii nu stiau asta? Va veni si vremea lor, sa inteleaga ca nu se pot face intelegeri cu ba-secu. Ii prosteste pe udemeristi in stiul securistic: pe de o parte cu ,,zaharelul'' diverselor avantaje legislative, pe de alta parte cu ,,biciul'' amenintarii intrarii lor in Parlament. Iti reamintesc ca ba-secu pana in 2008 a facut multe ,,vizite'' de lucru in secuime si a vizat ademenirea UCM pentru a sparge UDMR. Incearca sa fii la fel de inteligent ca pe vremea cand scriai la Coti in 2007-2008 si voi incerca sa uit si eu finalul postarii tale. Te asigur in continuare de tot respectul meu, sincer!

Hendrix spunea...

@sandman Este totalmente gresita afirmatia ta ,,ca sintem condusi de minoritati''. Suntem condusi doar de pedeleprele lui ba-secu, tu chiar nu intelegi? Cine a hotarat taierea salariilor bugetarilor? Dar a pensiilor? Cine a hotarat cresterea TVA? Cine a hotarat darea afara a peste 100.000 de bugetari? Cine a dat forfetarul, care a condus la disparitia a sute de mii de firme? Cine a contractat imprumutul cu FMI? Cine fura astazi mai rau ca pe timpul lui nastase? Cine vrea vot prin corespondenta pentru a frauda alegerile viitoare?
As mai avea multe intrebari sa-ti pun dar nu cred ca are rost. Daca tu stii ca raspunsul la o singura intrebare ar viza UDMR da-mi de stire!
Sunt de acord cu faptul ca fara udemeristi pedeleprele n-ar putea face nimic. Cum n-ar putea face nimic ba-secu fara TRADATORII DIN UNPR, la ei nu te gandesti? Chiar nu intelegi faptul ca sunt SANTAJATI? Uiti faptul ca ba-secu are sub control totul, servicii secrete, DNA? Si implicit control politic asupra guvernului si Parlamentului, chiar nu intelegi?
In limbaj infractional, ceea ce fac acum udemeristii si uneperistii s-ar numi A TINE DE SASE! Cei care fura sunt pedeleprele, ei doar le tin spatele. Conform legii ei sunt doar COMPLICI!
In final esti de-a dreptul patetic:,,Sper sa se redestepte sentimentul national...''. Adica sa reinvie patrihotzii lui vadim, n'asa? Ce ne faceam noi fara patrioti ca tine! Esti demn de Caragiale, sarmane patriot care te bati cu caramida in piept...

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Nu te ambala. Chestiunea federalizării României nu este de la Vadim. Și nu doar o parte dintre liderii maghiari au promovat o astfel de idee. A fost promovată la Iași de Simirad, care acum a devenit mare pedelist, la Cluj este un curent care promovează „independența” Ardealului iar la Timișoara sunt alții care au aceeași abordare.

În „protocolul” semnat de portocalii cu udemeriștii, uneperiștii și minoritățile naționale se prevede ca urgență legislativă adoptarea unei legi a minorităților și una a reorganizării pe regiuni. Una dintre regiuni va cuprinde cele trei județe „problemă” - HARCOV. Regiunile vor avea guvernatori fără a desființa județele ! Posibil și parlamente locale.

Eu scriu despre ce aflu. Îmi pun întrebări. Încă nu am ajuns la acuze.

Te rog, pentru a nu ne afecta relația, nu mă mai duce la Vadim. Nu am treabă cu bezmeticul ăla.

Putem discuta și altfel despre unele tendințe secesioniste manifestate în țară, nu doar ale unor lideri maghiari, ci chiar ale unor lideri români. Eu la asta m-am referit când mi-am pus întrebarea care te-a deranjat.