joi, 10 martie 2011

Verdict pentru Voiculescu

ICCJ a menținut acuzația de fost colaborator al fostei securități în cazul lui Dan Voiculescu.

Clar. A fost colaborator, mai mult sau mai puțin, al fostei securități. Cazul este finalizat. Chiar dacă Voiculescu amenință cu un proces la CEDO (sunt totuși curios cum va apăra), pentru opinia publică decizia este clară. Nu'l mai spală toată Dunărea.

Lumea politică românească nu are ce face și se scarpină „în fund”. Preocuparea majoră a pedeleilor este reacția PNL. De parcă Dan Voiculescu este membru al PNL. Sulfina Barbu nu scapă ocazia iar Adriana Săftoiu îi calcă pe urme și cer PNL să îl judece pe Dan Voiculescu după modelul Mona Muscă. Ușurel fetelor. Ușurel că doar nu dau turcii.

În cazul Mona Muscă era membră a PNL iar „judecata” ei avea ca fundament principiile PNL. Principii la care au aderat membrii partidului. Mona Muscă a fost judecată de colegi ei, nu de alții. Cererea acestor fete, una de la PD-L și cealaltă liberală, este absurdă. Voiculescu Dan nu este membru al PNL și nu poate fi judecat de către liberali. Singurii în măsură să îl judece, dacă vor să o facă, sunt cei din PC.

Problema este însă în altă parte. La Senat unde Dan Voiculescu este vice-președinte. Mulți așteaptă ca PNL să cadă bara-bara cu PC în sensul susținerii lui Dan Voiculescu, la cererea expresă a PC în caz contrar urmând ca ACD să își înceteze existența. Așa o fi scenariul ? Nu cred. Dan Voiculescu va trebui să își dea demisia din funcția de vicepreședinte al Senatului. Iar PNL trebuie să susțină o astfel de rezolvare a problemei. Mai cred că și PC va susține o astfel de soluție, chiar dacă vor avea inima grea. Unii dintre ei. Alții ... alții vor aduce mulțumiri cuiva alături de o lumânare aprinsă.

Acum vreau să fiu echidistant. Voiculescu a devenit vice-președinte al Senatului prin votul majorității copleșitoare a PD-L+PSD (inclus PC) ! Procesul lui Voiculescu era pe rol. Băsescu îl bârfea pe „Felix” ori de câte ori avea ocazia. Mă întreb, așa, ca omul, doamna Sulfina Barbu nu era în Parlament ? Aaaa. Era deputată. Păi atunci, colegii ei, senatorii, nu erau cu mâna sus votând „tovărășește” alegerea lui Dan Voiculescu în funcția de vice ? Ba da. Iar acum se dă în stambă.

Poziția corectă a PNL a fost explicată de Crin Antonescu - "Dan Voiculescu nu este membru al PNL, iar alianta noastra este incheiata pe cateva obiective politice care nu au de-a face cu trecutul lui Dan Voiculescu. Traim cu aceste optiuni si alegeri de rau mai mic. Dincolo de acest aspect, am facut o alianta cu PC si nu cu Voiculescu personal". Corect, cei de la Hotnews au pus această poziție în pagină.

Este adevărat că unii dintre liberali, așa cum este Adriana, au ceva off-uri la inimă și caută să profite de situație însă este la fel de adevărat că a face jocul propagandei portocalii pe această temă este ca o frecție la un picior de lemn. Fac și ei „răutăcisme”. Alții însă, portocalii, fac spume. Este o diferență.

6 comentarii:

sandman spunea...

Toate ca toate, dar eu nici acum nu inteleg ce cauta madam Saftoiu in PNL. Pai PNL e azil? S-a uitat ce i-a facut lui Atanasiu? Cum se simte omul ala cind o vede pe Saftoaica, o venetica in partid, fosta pupinbasista, pe o functie importanta data de partid, cind ea n-a avut nici o contributie la asta? Aia vechi din partid ce zic?

Crăciun Florin spunea...

Sandman,

Sincer, nu știu cum să răspunde. Asta este.

Hendrix spunea...

Foarte corecta pozitia lui Crin, alianta s-a facut intre partide si nu intre persoane! Nu se poate pune semnul egal intre persoana Voiculescu si PC.
Are mai putina importanta faptul ca postacii portocalii turbeaza pe forumuri. Manipularea lor este extrem de simpla: diabolizeaza o persoana(Voiculescu) incercand sa atraga asupra partidului din care face parte oprobriul oamenilor. Caz clasic: pe 15 iunie 2008, la confruntarea dintre Oprescu si bleaga postacii portocalii urlau zile intregi ca alegerea lui Oprescu era sinonima cu alegerea lui...ilici! Si se facea paralela aberanta cu 15 iunie 90, PU! Si da-i si lupta, si lupta si da-i!

Crăciun Florin spunea...

Corect, Hendrix. Așa este.

ADRIAN spunea...

sulfina care terminase de analizat chestiunea lui Silvian Ionescu nu avea despre ce sa vorbeasca altceva decat despre funie ... cat tupeu pot avea unii ??? pai sa le ajunga pana la Anvers si inapoi !

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Nu doar Silvian ci și, mai nou, Buta, parlamentar PD-L dovedit ca fost colaborator. Presa și chiar Cristian Preda spun despre asta.