vineri, 16 septembrie 2011

De zi cu zi la PNL S3

Ieri, la Cafeneaua liberală Brătianu, la orele amiezii, am avut întâlnirea Grupului Seniorilor Liberali din Sectorul 3. Prima după vacanța asta prelungită și, normal, foarte animată. Dar eram puțini. Un mic număr de oameni cu părul alb puși pe treabă în slujba ideii de liberalism. Lucrețiu Tudoroiu, liderul de grup, era pornit pe fapte mari. Florin Alexe, președintele filialei PNL Sector 3 ne-a onorat cu vizita astfel că unor probleme li s-au găsit soluții pe loc. Particularitatea propunerilor colegilor mei și a soluțiilor găsite și acceptate de Florin și Lucrețiu constă în aceea că Florin trebuie pus la muncă grea. Nu eu, ci Alexe. Încep tot felul de campanii iar Florin Alexe, președintele filialei, va trebui să fie prezent acolo unde poporul liberal îl cere pentru a fi prezentat cetățenilor Sectorului 3. Va trebui să aibă la el, obligatoriu, „sacul” cu problemele Sectorului și soluțiile liberalilor pentru soluționarea lor în sprijinul cetățenilor. Florin a fost de acord cu majoritatea propunerilor noastre. Urmează să trecem la muncă. Să sprijinim, în funcție de abilitățile cu care am parcurs anii de viață, proiectele PNL, cu accent pe cele ale PNL S3.

O idee mai din primăvară a seniorilor liberali de la S3, o campanie pentru înființarea unui spital generalist în sector de care sectorul duce lipsă, o lipsă acută, mai ales după dezastruoasa reformă a sănătății promovată de derbedeul de la Cotroceni, va începe chiar de săptămâna viitoare. În partea pregătitoare, pentru că va trebui să preluăm corturile de campanie ale fetelor din OFL S3 care în aceste zile au campania lor cu privire la sănătatea populație. Campania merge foarte bine iar cetățenii care au fost la corturi să își ia tensiunea au ridicat fetelor liberale și alte probleme, unele dintre ele urmând a face obiectul altor campanii, cât de curând, cum ar fi poziția PNL față de modul în care înțelege PD-L să distrugă zona Roșia Montană prin promovarea celui mai nociv procedeu de exploatare a minereurilor aurifere. Dar să revin la spital. Va trebui să vedem unde ar putea fi o locație corespunzătoare pentru acesta, o locație care să permită accesul populației la serviciile medicale. Faptul că legislația actuală este restrictivă nu ar trebui să fie un impediment. Campania pentru spital este doar prima parte a acțiunii, celelalte acțiuni, principale, urmând a se desfășura, în mod evident, în anul 2012 și după aceea, perioadă în care, în mod sigur, handicapații din PD-L și UDMR nu vor mai fi la guvernare. Noi doar vrem să vedem care este părerea persoanelor trăitoare în sector cu privire la această inițiativă, în special a persoanelor în vârstă, pe principiul potrivit căruia este mai ieftin să previi decât să intervii în problemele de sănătate ale unui om. Mai ales că anii de guvernare portocalie și-au adus și își aduc barbar contribuția la slăbirea stării de sănătate a marii majorități a populației. Vom beneficia în campanie de starea de spirit a cetățenilor, sensibilizarea lor în urma campaniei ”PNL are grijă de sănătatea ta” desfășurată de Organizația Femeilor Liberale la nivel național, cu rezultate excelente peste tot.

Pe timpul acestei campanii vom căuta să mai atragem în Grupul Seniorilor Liberali niște combatanți, oamenii care simt ceva pentru liberalism și partidul nostru. Oameni care au idei și care doresc să participe la salvarea cetățenilor sectorului de coșmarul portocaliu. Suntem puțini sau, mai bine zis, membrii Grupului nu pot acoperi toate zonele sectorului pentru a da semnificație acțiunilor noastre în sprijinul celor mai afectați cetățeni, persoanele în vârstă. Pe de altă parte, este mai ușor pentru noi, persoane în vârstă, să transmitem leatului nostru, informațiile de care aceștia au nevoie. Este o problemă de psihologie, normal. Nu trimiți un tânăr, chiar inimos și de bună crediță, să poarte discuții cu persoane în vârstă despre problemele acelor persoane. Doar cunoașterea informației despre o problemă a persoanelor în vârstă nu te califică pentru soluționarea ei. De aceea trebuie să găsim acele persoane în etate dispuse să participe la campaniile noastre, ale seniorilor liberali din S3.

Urmează sondajele de opinie pentru desemnarea candidaților la primăria Sectorului 3 din partea USL. Florin Alexe este pe listă și a constituit varianta noastră până acum. Are suficientă experiență în administrația locală, a fost consilier la S3, și administrația centrală a Bucureștiului fiind consilier la Capitală. Promovarea este în plină desfășurare.

După primirea unor noi membri în partid, am văzut meciul de la Roma, Lazio-Vaslui. Apoi am fugit acasă să văd meciul Stelei. La un alt televizor din Cafenea se urmărea, cu zgomotoasă satisfacție, victoria lui Rapid în Israel. Zi plină și bună.

Următoarea întâlnire este marțea viitoare. Noi, Clubul Blogerilor Liberali și PNL Sector 3 avem ca invitat pe Andrei Chiliman, președintele PNL București și primar al Sectorului 1. Tot la Cafeneaua Liberală.

Stăm bine pe București. PNL Sector 3 are o cotă bună spre foarte bună. Dacă ajungem la 40% popularitate avem multe speranțe pentru viitor.

Actualizare:

Lilick îmi spune că ne întâlnim cu Chiliman joi !

6 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Florin, buna, intalnirea cu dnul Chiliman o sa fie joi. :)

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Aseară, Florin Alexe a zis de marți. Dar nu este nici o problemă.

Lilick Auftakt spunea...

Da, s-a schimbat ziua. :)

Crăciun Florin spunea...

Înseamnă că ziua de joi va fi foarte aglomerată la Cafenea.

Lilick Auftakt spunea...

Se aranjeaza ele toate. :)

Crăciun Florin spunea...

Evident.