Ca să fiu foarte corect, propunerile de miniștri ale PSD se încadrează în standardul de calitate al Guvernului Dăncilă. Foarte, foarte slab.
S-a tot discutat despre un ministru sau altul. Fie de la PSD, fie de la ALDE. Chiar și un ministru ca Tudorel Toader, plin de diplome, titluri și onoruri academice, a fost în linia calității actualului Guvern. Dezastrul provocat de Tudorel Toader în Justiție confirmă foarte slaba lui calitate guvernamentală. Tudorel Toader a acționat în fruntea Ministerului Justiției urmărind interese personale (ale lui cu prioritate) nu interesele generale ale societății. Nu a avut în vedere o Justiție viitoare într-o altfel de Românie, o Românie mai mult integrată în spațiul Uniunii Europene, așa cum ar fi fost normal să fie rolul lui de ministru, el s-a comportat ca un „avocat” care a forțat sistemul de Justiție să se plieze pe necesitățile imediate ale liderilor politici care l-au susținut pentru ocuparea funcției. Lideri politici certați cu legea, așa cum știm deja din hotărârile instanțelor de judecată competente și din investigațiile jurnalistice de calitate. O găinărie.
Nominalizarea lui Eugen Nicolicea de către PSD pentru demnitatea de Ministru al Justiției nu schimbă cu mult politica de până acum a PSD și ALDE cu privire la Justiție. Eugen Nicolicea nu are o gândire politică cu privire la Justiție. Nu are cum. În capul lui nu au loc modelele politice înalte, nu au loc viziunile politice democratice. Nu l-a preocupat așa ceva. Cariera lui politică, plimbarea de la un partid la altul pentru a-și păstra locul în Parlament, ne spune că Nicolicea și-a „apărat” șansa de a rămâne parlamentar cât mai mult cu putință. Este singura „meserie” pe care o cunoaște! Cu toată vechimea lui în Parlamentul României este doar un speculant legislativ, un „servitor” interesat care a mers mereu în întâmpinarea dorințelor „stăpânilor” politici.
Am văzut că „Alianța 2020 USR Plus”, sub semnătura celor doi lideri, Dan Barna și Dacian Cioloș, au publicat o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis pentru ca acesta să refuze propunerea coaliției PSD-ALDE cu Eugen Nicolicea la Justiție. Un act populist grosolan. Gândire politică, ioc. Nu Nicolicea este problema aici, problema este Guvernul Dăncilă. Este inadmisibil, pentru mine, să duci acțiunea politică „de opoziție” către un singur om, de parcă fără Nicolicea vom avea un Guvern Dăncilă ... competent! Pentru mine este deranjant și pentru faptul că avem această putere politică, PSD-ALDE, ca urmare a campaniilor din 2016 ale USR și ale unor ONG-uri asociate sub deviza „Uniți Salvăm” de descurajare a prezenței la vot a cetățenilor pentru „sancționarea clasei politice” - „Mă piș pe el de vot”. Campania aia ne-a adus puterea absolută a PSD din 2016 și până în prezent. Iar de atunci, USR a tot făcut vinovat pe președintele Iohannis pentru abuzurile PSD în timp ce, în Parlament dar mai ales în consilii locale, acolo unde USR a avut membri, au votat de foarte multe ori „proiecte” ale PSD fie la înțelegere cu PSD fie doar pentru a nu vota așa cum votează membrii PNL din respectivele Consilii (cred că ultima variantă a fost cea mai uzitată!).
Dintr-o declarație a lui Tăriceanu se pare că vor alege varianta „reorganizării Guvernului” astfel ca propunerile PSD-ALDE să fie trecute prin Parlament, evitând astfel dreptul Președintelui României de a „sancționa” o nominalizare sau alta.
PSD are, în așteptare, alți politicieni cu apetit de slugă așa că ori va fi Nicolicea ori va fi altul Guvernul Dăncilă va primi omul de care infractorul Liviu Dragnea are nevoie. Hai să nu mai lătrăm la „caravană” pentru că înlocuiește pe unul sau pe altul, hai să atacăm caravana! Guvernul Dăncilă este problema, nu un ministru sau altul.
Dacă ar fi fost un Guvern de calitate da, sunt de acord, un nou ministru ar trezi curiozitatea, aprecierea cetățenilor sau nu. Dar la un astfel de Guvern, Guvernul Dăncilă, ce rost mai are protestul pentru unul ca Nicolicea? De ce să ne pierdem timpul cu amănunte care nu au semnificație? Nu suntem la cârciumă pentru a urmări o bătaie între bețivi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu