luni, 17 august 2009

Mihai Voicu. Acid, la obiect.

Iluzii

august 17, 2009 de mihaivoicu

La Congresul al XII-lea al PCR Constantin Parvulescu s-a dus la microfon si a protestat. Urmarea a fost ca nu s-a intamplat nimic. A fost scos discret din sala, cativa tovarasi l-au infierat si treaba a mers inainte inca fix douazeci de ani si o luna.

Nu-mi fac iluzii ca protestul lui Stolojan inseamna ca se intampla ceva in PD. A fost infierat de Berceanu si Videanu si probabil ca mai urmeaza si altii. De precizat faptul ca Berceanu nu e Boc. Nu e genul sa execute ordine si nu are o relatie tocmai buna cu Udrea si nici chiar cu Basescu. A vorbit din spirit de conservare pentru ca accesul la resurse pe care il detine in acest moment depinde de conservarea situatiei actuale.

Theodor Stolojan nu reprezinta mai pe nimeni in PD. Vechii liberali cu care a plecat sunt putini, nu detin functii importante in partid si nici in guvern si nici foarte uniti nu sunt. Doar cu o zi in urma Valeriu Stoica il lauda pe Boc si politica sa economica de exemplu. Nu schimbi relatiile de putere in interiorul unui partid ca PD cu proteste contabilicesti chiar daca, culmea, au fost corecte si de bun simt.

Cred ca Theodor Stolojan va fi mangaiat pe cap, intrebat daca este ok cu sanatatea si trimis inapoi la Bruxelles. Si va mai trece ceva vreme pana sa auzim iar de el.

Este boier. Este de buna credinta. Chiar ii da lui Stolojan o "bila alba". Eu am indoieli. Cred ca Stolojan a vorbit pentru ca este in ton cu "intentiile" lui Basescu. Da, Basescu care critica Guvernul ! Stolojan a primit, prin telecomanda, ordinul de a vorbi liberaliceste ! Curat murdar.

Niciun comentariu: