duminică, 2 august 2009

De jos in sus. Si de la unii si de la altii.

O veste trista. S-a stins profesorul Sorin Botez, membru vechi al PNL, unul dintre refondatorii partidului liberalilor si unul dintre luptatorii autentici impotriva comunismului. Trist este ca pe site-ul PNL nu exista nici o referire. Nu insa si pe blogul Roxanei Iordache unde este pus comunicatul dat de Emil Constantinescu in numele Fundatiei Romane pentru Democratie. La fel, pioasa pomenire face Liviu Jicman pe blogul sau. Dar viata merge inainte.

Totusi, nu trec mai departe pana nu va invit sa cititi interviul luat lui Sorin Botez in 2007 de Adevarul. Merita. Chiar ca merita nu doar citit ci si inteles. Cei care mai putem depasi la numarat 2 neuroni in propria tartacuta avem un model de a gandi care da speranta.

Ciutacu si Radu Tudor au treaba cu calcaiul lui Ahile, Peleianul insa adaptat la vremurile noi ale Cotrocenistului. Acum ramane sa vedem cine va interpreta rolul lui Paris si sa ii loveasca cu sageata "calcaiul" Elena Udrea. Tinta este mare si, mai ales, are obiceiul de a trata "dusmanul" cu spatele ! Nu pun poza care imi umbla prin cap sa nu fiu acuzat de indecenta. Sa nu va umble mintea la prostii.

Adriana Dutulescu arunca pe piata manusa barfei de "palat" pesedist inrosit de telefoane aburitoare. Gasca lui Andronic coordonata de "interesul national" se zbate sa il duca pe Oprescu in fata. Auzi vorbe: Geoana si Antonescu sa renunte la candidatura in favoarea lui Oprescu, PSD sa aiba premierul fie in persoana lui Geoana fie a lui Nastase liberalii urmand a se multumi cu hatarul ca Antonescu va conduce ministrii liberali din Guvern. Nu mai povestesc ca ma apuca ameteala si mai apoi toate alea. Postarea lui Adriana este buna pentru ca ne putem da seama ce panarame s-au postat in spatele lui Oprescu si cat de aiuritor se poate gandi prin unele "stane" politice. Iar ca treaba sa fie cat mai clara, Iosif Buble pune si el stirea, cu alte vorbe pe blogul persoanal sub titlul "Sorin Oprescu candidatul manciurian ...". Intr-un fel de completare vine Codrin Scutaru cu a lui postare "Sorin Oprescu, Traian Basescu si Adrian Nastase". Postarea lui Codrin mai si rascoleste ... de prin alte timpuri. Ziaristii astia au niste curiozitati bolnave. Auzi la ei. Sa scoata pe piata toate tampeniile. Dar este mai bine asa. Sa stim si noi cine's aia de se dau mari si tari. Niste tate de marginea drumului.

Cei care vor sa aiba probleme cu neuronii pot citi la Marius Mina niste "stirute cu bombite" sub titlul "Elena Udrea Prim Ministru". Este clar ca pe la PSD si PD-L aia nu au toti "boii pe acasa" iar sinapsele au inceput sa se imbarlige anapoda. Dar cand disperarea este mare, nu este exclus sa apara si variante de acest gen.

Daniel Malaelea vine cu stire din interiorul sistemului de invatamant. Se duce naibii. Abramburica a dat porunca de disponibilizare a personalului din invatamant. 20.000 de dascali vor fi dati afara in scurt timp pentru a putea onor ministerul sa mai traiasca inca doua-trei luni si apoi ... praful si pulberea. Ma intreb, ca om care nu mai are totusi probleme de nici un fel cu acest minister, au ceva in cap guvernantii ? Daca da, macar ca prezumtie de cunoastere dupa diplomele din CV, atunci invatamantul se reformeza nu prin reducerea cheltuielilor alocate ci prin analiza necesitatilor locale. Dar, de unde. S-a gandit vre-un troglodit guvernamental asupra consecintelor masurilor luate ? Cati copii vor fi privati de dreptul la invatatura ? Incep sa ma enervez. Intre promovarea Romaniei ca destinatie turistica si destrabalarile "tineresti" ale MTS si educatie eu nu as alege decat educatia. Mai mult, decat sa iau bani de la educatie mai bine renunt la niste investitii guvernamentale. La educatie nu am alta solutie decat sistemul de invatamant actual. La investitii de stat in sosele si autostrazi pot renunta, fiind posibila varianta mult mai economica a investitiilor private, pe cand la educatie nu.

Ma opresc aici. Imi fierbe sangele.

Niciun comentariu: