sâmbătă, 15 august 2009

Prostia doare ?

Citesc in "Gardianul" ca prostia guvernarii Boc se vede si prin cele strainataturi. Le Monde face sever o constatare: "... constrângerile impuse de FMI privind finantele publice au fost gestionate defectuos de Guvern, care a improvizat solutii cu consecinte catastrofale".

"Politica incoerenta a Guvernului de coalitie alcatuit din liberal-democratii lui Traian Basescu si socialisti a condus la esec, România ajungând într-un impas care o obliga sa se împrumute pentru a putea plati salariile functionarilor si pensiile, comenteaza Le Monde, preluat de Mediafax".
Sec. Cartea jos. Cacialma. Basescu a jucat la cacialma intr-o partida care nu il privea doar pe el ci intreaga suflare a tarii. Romanii se scormonesc acum prin buzunare. Guvernul Basescu-Boc-Geoana i-a scos datori desi sensul ar fi trebuit sa fie invers. Joaca de-a guvernarea practicata de Basescu de cand a reusit sa isi faca guvernul ce si l-a dorit nu doar ne costa, ne ustura. Rau de tot. Iar buzunarele se subtiaza pe zi ce trece. Unii dintre noi au neplacerea de a vedea cum Guvernul Basescu-Boc-Geoana le taie buzunarele. Devenim, pe zi ce trece, din producatori de bunuri si servicii culegatori prin gropile de gunoi. Producem mai putine gunoaie dar ne inmultim cei care cauta prin gunoaie. Este tributul pe care il platim, cu totii, pentru incompetenta si inconstienta lui Basescu si a acolitilor acestuia.

Cum sa nu ii dau dreptate lui Ludovic Orban ?!

"Îi cer domnlui Boc să îşi ia concediu fără plată în următorii trei ani şi jumătate pentru că asta este singura soluţie pentru ca România să depăşească criza. În mod evident să fie însoţit, în acest concediu fără plată, de toţi miniştrii şi, nu în ultimul rând, cred că a sosit timpul ca şi domnul Băsescu să nu-şi ia concediu fără plată, ci să intre la pensie pentru că îi garantăm că după ce vom ajunge la putere vom avea bani să-i plătim atât pensia domniei sale, cât şi toate celelate pensii fără să cheltuim bani de la FMI".
Actualizare, 21.19:

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Foarte, foarte interesant. :) Se inmultesc vocile de-afara care acuza guvernul si presedintele de incompetenta. :)

Crăciun Florin spunea...

O sa merg si la cei de la Le Monde pentru a citi articolul.

Azi "am luat lectii de liberalism" de pe blogosfera portocalie. Astept sa imi dispara lenea pentru ca am in cap ceva idei. Sa vad daca mi se confirma.

Azi am fost la "competitie". M-am uitat incercand sa va identific. Nu am reusit. Semne de batranete. Asta e. Ce sa fac.

Lilick Auftakt spunea...

Eu nu am fost. :)

Lilick Auftakt spunea...

Lasa-mi te rog pe blog adresa ta de mail. Eu am moderare si n-o sa scot respectivul mesaj de la moderare. :)