sâmbătă, 29 august 2009

Ne intoarcem la comunism ?

In timp ce presa toaca marunt fanteziile duduii de la Cotroceni si apucaturile de bisnitar ale mezinului familiei Basescu, Guvernul Boc care face poc lucreaza din greu la transformarea Constitutiei tarii intr-o prostituata de lux care sa asigure serviciile potrivit cerintelor si fanteziilor clientului. Da, acesta este adevarul. Iar clientul este Basescu, de buna seama.

Prin intermediul ministrului Predoiu, placut piratului cotrocenist, pentru obiedienta si servilismul de care da dovada, Guvernul Boc reduce Justitia la o simpla anexa a executivului. Realitatea zilei de azi este cruda. Romania fuge, da, fuge de democratie ca dracul de tamaie. Iar haturile sunt tinute de Basescu cel care a dat, din gura, o multime de declaratii despre aplecarea lui si a apropiatilor lui de sistemul democratiei constitutionale. Ne-a inselat iar cei cinci ani de mandat pirateresc dovedesc cu prisosinta ca Basescu are alte intentii decat a sprijini definitivarea procesului de democratizare a tarii. Democratia este un pericol pentru Basescu si familia lui.

Pentru ca interventiile SRI la instantele judecatoresti nu au avut succesul scontat, ingrozirea si subordonarea prezidentiala a judecatorilor care au fost investiti cu anumite cauze, pentru ca interventiile anumitor procurori si judecatori din corpul profesional al "cozilor de topor" nu garanteaza succesul subordonarii Justitiei puterii marinaresti basesciene, s-a trecut la sanctionarea magistratilor pe linie pecuniara prin puterea ce o confera legea suprema executivului de a avea initiativa legislativa. Iar Boc, prea-plecata sluga basesciana a trecut la lucru impreuna cu Predoiu si slugile basesciene care il insotesc si au schilodit deja celebra lege a salarizarii unice astfel incat membrii Justitiei sa fie asimilati cu oricare alt functionar public din subordinea lor. Grotesc.

Imi doresc foarte mult ca noi, toti cei care nu suntem membri ai corpului magistratilor sa parasim propaganda desantata a televiziunilor si ziarelor in favoarea ideilor discriminatorii si conflictuale promovate de Basescu si gasca lui de idioti si sa vedem pericolul in care suntem pusi prin slabirea puterii judecatoresti si subordonarea Justitiei intereselor politice pedelisto-basesciene.

Invit pe toi cei care ma citesc sa sustina demersurile magistratilor in apararea Justitiei si in aducerea ei la acelasi nivel de putere cu executivul si legislativul. Invitatia are un fundament simplu: daca executivul emite un act sau savarseste un fapt care este contrar interesului social Justitia este singura care ne poate apara si anula actul sau faptul antisocial, abuziv al executivului, fie el Presedintele fie Guvernul. Daca legislativul emite o lege contrara interesului national, tot Justitia este cea care ne poate ajuta sa se constate neconstitutionalitatea legii sau incalcarea conventiilor internationale la care Romania este parte, in special cu privire la drepturile si libertatile fundamentale ale omului.

Nu poate exista egalitate intre puterile statului daca una dintre puteri este la bunul plac a executivului, de exemplu. Parlamentul comunica executivului bugetul ce si l-a stabilit, iar Guvernul se executa. Justitia sta la mila lui Predoiu, prea-plecata sluga a lui Basescu, care taie si maltrateaza finantele necesare savarsirii actului de justitie dupa cum considera el ca raspund magistratii la chemarea politica a anarhsitului de la Cotroceni.

Daca Basescu si gasca lui de idioti isi ating scopurile, o sa regretam vremurile ceausiste !

Cristi Danilet are un mesaj cutremurator pe blogul sau cu titlul "Revolta in Justitie".

Pe juridice.ro un articol ne informeaza ca

AMR, UNJR si APR despre puterea judecatoreasca intre dispretul guvernantilor si iluzia statului de drept

Tot pe juridice.ro judecatorul Adrian Neacsu ne lamureste cum si de ce intalnirea de la CAB are importanta pentru pozitionarea magistratilor fata de abuzurile Guvernului in articolul

Intalnire cruciala pentru Justitie


Ziarele tac. Televiziunile umbla creanga dupa rating in timp ce existenta Romaniei ca stat democratic este pusa in cumpana. Oribil.

8 comentarii:

Procuroru spunea...

de ne vom scula pre multi o sa popim si noi;
mult a fost putin, a mai ramas. din pacate va suferi omul de rand insa nu se mai poate altfel

Crăciun Florin spunea...

Va inteleg si inteleg sa va fiu alaturi.

Daca voi, procurorii, va alaturati judecatorilor, politicienii vor rata. Este sansa noastra ca voi sa reusiti impreuna. Va tin pumnii !

Anonim spunea...

SALUT @CEPECA !
JUSTITIA trebuie sa fie impartiala indiferent de culoarea politica a GUVERNULUI ! Daca nu,DEMOCRATIA s-a dus de rapa si degeaba au MURIT OAMENI NEVINOVATI in dec.1989 .
Cu respect,ALIOSA :

Crăciun Florin spunea...

Buna @Aliosa. Am citit mesajul tau de pe blogul promotiei. Am vazut ca @freddye vrea sa te ajute.

Ai dreptate. Justitia trebuie sa fie impartiala. Dar nu poate fara independenta. Iar asta vor magistratii sa realizeze in aceste zile.

Deceneu spunea...

Justitia s-a decredibilizat, pentru ca nu a facut nimic sa-si "curete ograda", si a fost compromisa in corpore, iar acum se iau masuri ce afecteaza pe toata lumea.

In toata societatea romaneasca e la fel.
Medicii isi apara confratii "ascunzand gunoiul sub pres", inspectorii apara pe profesori, procurorii, judecatorii, politistii si securistii toti au conservat viziunea comunista, ca un membru al PCR nu poate fi "oaie neagra a comunitatii" pentr uca le compromite breasla.
Comunistii intai il excludeau din partid si apoi acuzau pe cel care era evident ca a gresit si cazul nu mai putea fi musamalizat.
Acum nu poate fi exclus din "casta", pentru ca nu exista celor ineficienti sau incompetenti si erorile "se aranjeaza".

Justitia ca toate institutile statului, nu are un sistem eficient de motivare a judecatorilor si procurorilor, nu are un sistem de evaluare, totul e subiectiv si in consecinta coruptibil.

Justitia si societatea in general se sprina "intr-un picior", si-au asigurat doar drepturi, nu si responsabilitati.
Aceasta criza morala a generat o criza a nonfunctionarii sistemului.

Deceneu spunea...

Erata "pentru ca nu exista parghii pentru eliminarea celor ineficienti sau incompetenti"

Freddye spunea...

Prieteni ,nu ne intoarcem la comunism...NE INTOARCEM NUMA ",asa ,ca sa vedem cum merge racul.Romanii cunosc cunosc la perfectie treapta marsharierului..!!

freddye spunea...

@ Procuroru

Sal..Din pacate ,justitia e moarta-n cotet ,mon ami si asta din momentul in care si-a modelat sira spinarii in fata presiunilor politice si a baschetbalistelor acromegalitice..Slaba speranta ne mai ramane din vizionarea filmelor americane de profil,ghicite din vizionarea blogului de procuror sau cele de contraspionaj,pasiunea mea mortala..Sa zicem ca ne mai inspiram...No,apai sculati-va pana nu e prea tarziu ..ca DESTEPTAREA s-a dat de multisor..