sâmbătă, 20 februarie 2010

Greu. Tare greu. Sa scrii cand ai atatea de spus.

Am fost aglomerat cu oarece treburi, domestice, coplesit de lene. Da. Mi-a fost lene, o lene cumplita sa fac anumite lucruri. Mai inainte vreme, abia asteptam sa inceapa ziua pentru a comenta ceva. Acum nu. Ceva lipseste. Fie mie, fie altora. Nu stiu cui. Mi-a fost lene sa mai comentez evenimentele, daca ce s-a intamplat pana acum pot fi considerate evenimente. Depinde de omul care le priveste. Eu nu le mai consider evenimente, nu au grad de noutate, sunt doar consecintele evenimentelor petrecute in 2008 si 2009. Evenimentele de atunci au ajuns la maturitate si isi produc efectele. Unele pozitive altele, cele mai multe, negative. Mare parte dintre noi, cetatenii, au votat cu portocaliul Basescu crezand in mesajele transmise de acesta si de gasca de mafioti care il inconjoara. Semnalele trase de mine alaturi de alti confrati in ale scrisului pe bloguri au fost luate in ras. Acum vor suferi. Sunt primii afectati pentru ca la ei, pe langa paguba adusa de pagubosul guvern Dobi-Boc portocaliu se adauga surprinderea celui inselat. Dol-ul portocaliu are victime. Degeaba protesteaza ei acum, raul a fost facut si nu mai au nici o cale de iesire.

Militarii sunt suparati. Foarte suparati. Au fost inselati cu cruzime de cei in care au crezut. Cu o slaba cultura politica, militarii au fost victimele sigure ale "jocului prezidential" practicat de Basescu cu onoarea, traditia, responsabilitatea, reputatia, respectul fata de valorile nationale etc. Au constatat, pe pielea lor, ca au ajuns "carnea de tun" a partidului-stat PD-L. Corpul militarilor s-a impartit in doua. Ofiterii, nu toti, de o parte, maistrii militari si suborfiterii de cealalta. Ofiterii care au indeplinit functii de raspundere au fost declarati de Basescu si gasca guvernamentala "nesimtiti" pentru ca au pensii peste 3.000 lei. Celorlalti li se promite o usoara crestere a pensiilor in schimbul sustinerii pe mai departe a partidului-stat PD-L.

Am primit un mail care evidentiaza dezamagirea militarilor. Il pun mai jos.
Postarea unui presedinte de filiala a ANCMRR (Vs) la Roarmy230:

…..
Domnilor,

ANCMRR a avut o Conferinta informala la care am participat:

Tema principala: Proiectul pensiei unice

Invitat principal: Seful Directiei Financiar-Contabile /MApN-Gl. Lt. Nastase

Concluzie:

-D-l gl.lt. Nastase va iesi la pensie in anul 2011!

-Dinsul va beneficia de Salarizarea unica inca din 2010.

-Daca va beneficia si de “Pensionarea unica”, va avea o pensie simtita de 1700 ron.

Alte probleme:

-Multe “negocieri” sau incheiat cu acorduri in favoarea militarilor.

-Negociatorii au fost profesionisti: gl Nastase, etc, etc.

-Cei ce au decis ce sa trimita in parlament au trimis cum/ce au vrut ei.

-Promisiunile facute la negocieri nu s/au luat in seama.

Opinii+???:

-Gl.Lt Nastase va iesi la pensie inca din acest an ! El este satul, obosit, etc, etc

-Ne mai pot ajuta parlamentarii? !

-Si presedintele a facut promisiuni “beton”!

-Oare ne va ajuta “ Curtea Constitutionala” de data asta?

-------------------

I-auzi, ia…ce mai minciuna au mai lansat baietii: cica au facut o simulare a efectelor legii si a rezultat ca pensia medie la militari va deveni 3000 (de fapt trei mii si ceva), conform unor date preluate de Realitatea…

Deci pina in prezent media pensiilor militare era undeva pe la 1500; dupa aplicarea legii, pensiile mari (dupa spusele lor, cele peste 3000) vor fi micsorate…dar media creste… Asta inseamna ca vor creste masiv pensiile mai mici (dar seful portocaliilor a spus ca este POSIBIL ca pensiile mici sa aiba unele MICI cresteri; deci nu mari cresteri).

Idiotenia este ca, in prezent, cu media de 1500, fondul de pensii necesar este de 122.656.500 lei. Cu medie de 3000 fondul de pensii ar trebui sa fie 245.313.000. De unde banii…ca ei se pling ca nu mai au bani…si esenta legii lor este reducerea cheltuielilor cu pensiile…

Si ajungem la raspuns : ideea este sfarimarea unei oarecare solidaritati care exista in rindurile militarilor; spunindu-le celor mai mici, si cu pensii mici, ca numai cei mari vor suporta reduceri…ce gindesc celalalti…’bine le face, imbuibatii naibii’. Nimeni…sau aproape nimeni, nu-si face calculul de mai sus, si pe urma sa se intrebe :’bai. Da astia ne iau chiar de prosti?’.

Iar situatia asta este doar in sistemul militar al MApN. La aceasta trebuie adaugata situatia din sistemul MAI si cea din sistemul Justitiei. Iar la Justitie situatia este chiar mai grea, intentia gvernantilor fiind de radiere a unor sume mult mai mari de bani din pensiile aflate in plata !

Juridic, cei aflati in plata au actiuni in instanta. Acestia sunt victime relative, repararea nedreptatii fiind la indemana. Victimele vor fi insa cei care se vor pensiona din 2011 daca aceasta lege va fi adoptata in Parlament. De aceea iese la pensie gl. lt. Nastase, seful Directiei Financiar-Contabile din MApN, acum, in 2010 ! Nu vrea sa devina o victima reala a politicii aiuritoare a PD-L.

Stiu ca militarii si politistii spera ca Basescu va retrimite legea in Parlament daca va fi adoptata in forma aprobata de Guvern. Sper sa nu isi mai puna speranta, inca odata, in cuiul lui Pepelea ! Chiar de o va face, Basescu va face doar un act formal. Castigul electoral al PD-L este mult mai important, cei multi care au "pensii sociale" (o fictiune politicianista, nejuridica, antisociala, contrara principiului clamat cu atata insistenta de Boc si gasca de idioti ai PD-L al "contributivitatii") primesc mai multe cadouri de la guvernarea portocalie (ajutata de PSD !):

- primesc un "drept" fara a da ceva in schimb. Pomana curata;

- primesc statutul de pensionari;

- sunt inscrisi in "drepturi" in fondul de pensii publice la care nu au contribuit in viata lor sau la care au contribuit foarte putin (in general sub limita de timp prevazuta de lege);

- in schimbul sustinerii politice a PD-L primesc promisiunea cresterii acestor venituri nemeritate in viitor.
La acestia se adauga cei care, pe drept, primesc o pensie mai mica decat a celor care primesc o pensie mai mare. Fie cei care au activat in Armata, fie cei care au activat in politie (alte structuri ale MAI).

Da, Basescu poate retrimite legea in Parlament. Dar o va retrimite cu indicatia expresa ca unele mici modificari sa fie facute "colo si colo", pentru a da senzatia celor inselati ca moare de grija lor, modificarile urmand a nu afecta fondul legii si, mai ales, sa "corecteze" acolo unde instantele judecatoresti si CEDO ar da dreptate reclamantilor. O inselaciune la fel de mare ca oricare alta promisiune basesciana.

Acum ma limitez la situatia aceasta. Tot azi sau maine, cine stie, voi comenta altceva. Sa vedem ce.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Inspirat de mărețele realizări ale dibaciului timonier şi însetat de adevărul înţeleptelor sale învăţăminte, îndrăznesc a posta:

MANIFESTUL PARTIDULUI DEMOCRAT-LIBERAL-CD
TREI ÎNTR-UNUL

O stafie cutreieră România. S-a născut din lacrimile şi plânsetele voastre, năpăstuiţii acestui pământ sfânt, pentru că voi sunteţi sarea pământului, lepădată afară şi călcată în picioare de neoameni. Dar voi veţi moşteni pământul, ascultaţi glasul fiului ploii, votaţi-l cu toată încrederea şi vă veţi elibera! Afară plouă!
O stafie MOV, dar tricoloră, Mov-Oranj-Violet! Culorile viitorului drapelul naţional al României Libere pe Vecie! Trei într-una!
O forţă politică MOV, Partidul Democrat-Liberal-Creştin şi Democrat, Partidul Poporului, cu cele trei aripi ale sale, liberală, socialistă şi creştin-democrată, prin care se asigură alternanţa democratică la guvernare, continuitatea reformei şi transferul puterii fără convulsii! O singură, uriaşă, puternică aripă, întinsă ocrotitor asupra românilor. Trei într-una!
O instituţie supremă MOV legislativă, judecătorească, dar, mai ales, executivă, condusă de alesul suprem de la Cotroceni. Trei într-una!
Da, de el, de Traian Băsescu Unificatorul! Alesul românilor din ţară, din diaspora şi din Moldova! Trei într-una!
Întruparea sfintei treimi a dreptăţii, justiţiei şi bunăstării! Trei într-unul!
De groaza lui tremură toţi îmbuibaţii, toţi corupţii, toţi spoliatorii românilor: mogulii, comuniştii şi securiştii, profesorii, doctorii, poliţiştii, magistraţii, funcţionarii publici, întreprinzătorii, şoferii, pensionarii, părinţii şi copii, toţi paraziţii bugetului de stat, toţi şobolanii din economia naţională, toţi duşmanii românilor baricadaţi în ultima redută ale jefuitorilor de neam şi ţară poreclită Parlament!
Parlamentul Ruşinii! Nu vă fie frică, sub Băsescu pică! Cu totul!
Iată, mafioţii şi corupţii nu mai dorm noaptea, nu mai au poftă de mâncare, nu-şi mai găsesc liniştea! Ei ştiu că românii s-au trezit! Au văzut Lumina!
Nu e la capătul tunelului, e în lămpiţa de pe casca de miner aurifer pe care o poartă cu mândrie şi mânie patriotică răzbunătorii neamului, eroii naţionali al căror nume răsună cu putere, rostit cu speranţă şi iubire de cei obidiţi şi umiliţi, seara, când îşi pun capul ostenit pe perna ruptă din biata lor colibă, departe de splendoarea palatelor născute prin jaf şi crimă, în noaptea care-a coborât asupra României în ultimii 20 de ani: Elena Udrea, Monica Iacob-Ritzi, Radu Mircea Berceanu, Adriean Videanu, Roberta Alma Anastase, William Gabriel Brînză!
Ei, cei şapte cavaleri neprihăniţi ai a-boc-alipsului, călare pe cai albi, conduşi spre victoria finală de arhanghelul neamului, de însuşi falnicul Emil Boc! Capetele cailor sunt ca nişte capete de lei, şi din gurile lor iese foc, fum şi pucioasă. Galopează neînfricaţi, cu sabia dreptăţii într-o mână şi cu flamura tricoloră MOV în cealaltă! Frâul n-au nevoie să-l ţină, caii merg singuri pe calea luminoasă, nu-i nevoie să-i strunească călăreţii. Nici iarna, nici vara, deşi iarna nu-i ca vara! Vin în faţa leghiunilor PDLCD-iste, oastea eliberatoare!
Deja se văd roadele muncii lor neobosite, cu poporul, pentru popor:
O pensie, un salariu, o alocaţie! Identice! Trei într-una! Egalitate, justiţie, bunăstare!
Un Partid, un Stat, un Guvern al poporului! Trei într-una! Egalitate, justiţie, bunăstare!
Un Preşedinte, un Premier, un Parlamentar! Trei într-una! Egalitate, justiţie, bunăstare!
Totul pentru popor, totul pentru victorie, totul pentru noi! Şi pentru voi… restul!
Trei într-una! Egalitate, justiţie, bunăstare!
Egalitate pentru voi, justiţie pentru ei, bunăstare pentru noi!
A ieşit cum aţi votat!
De ce v-a fost frică n-aţi scăpat!

Gog, Magog şi Demagog

Crăciun Florin spunea...

Salut Toni,

Imi place postarea ta. Trei intr-una ! Corect.

Anonim spunea...

Mulţumesc pentru apreciere.
Mie mi se pare că bătrânul Karl Marx e viu. Cel puţin în mintea unora lupta de clasă continuă. Bine amestecată cu mistica mesianică socialist-naţionalistă a lui Corneliu Zelea Codreanu.
Apelative marxiste ca "Voi munciţi, ei vă exploatează, eu îi termin!" şi legionare ca "Români, urmaţi-mă, eu vă scap!" pe mine mă cam îngrozesc...
Mă gândesc şi la o re-înnoire a vechiului "Apel către lichele" al lui Licheianu, prin care să-i stimulea niţel pe alde Patapievici, Tismăneanu, Liiceanu, Baconschi, Paleologu ş.a.
Dacă nu mă cuprinde sila...
Vedem.

Anonim spunea...

CANTECUL DE LEBADA AL DEMOGRAFIEI NATIONALE
( Trecerea dureroasa si putin lenta de la folclor la manea )
Pe tot globul traditia cerea ca oamenii bogati sa faca multi copii. Astazi creiatorii valorilor, cei care sau afirmat in societate nu mai fac copii. Clasele sociale mai joase fac o gramada de copii punand in pericol caracterul genetic al societatii. Efectul este general si vizibil.Tarile desvoltate din vest au creiat enorme avantaje pentru familile cu multi copii. Asfel sa ajuns la o industrie de cresterea a copiilor. In USA nasterea unui copil anunta cumpararea......unui nou frigider sau televizor color. Efectul politicii democratice de stanga este evident pe continentul european unde populatia araba va deveni majoritara iar in USA populatia alba nu mai este majoritara.
Nici unde sitiatia este mai vizibila ca in Romania. In timp ce un roman face un copil, tiganii fac 8. Am facut un film despre tigani , Sunt fascinat de tigani si am
fost todeauna interesat de cultura lor autentica. Cei cu satra sunt probabili ultimii oameni liberi! Vorbesc cu totul de altceva. Se gasesc fata doua culturi diferite, iar una din cauza exploziei demografice este pe cale de disparitie. Romanii au obiceiul sa inchida ochii sperand ca lucturile se vor aranja de la sine sau cineva din afara va face ceva pentru ei. De data aceasta cand vor deschide ochii .....va fi prea tarziu. Acest blog de exceptie ar putea gazdui o discutie despre acest fenomen socio- demografic, definitiv cel mai important in evolutia viitoare a societatii romanesti.
Robert Horvath DEVA Cineast New York http://devanewyork.blogspot.com/
http://devanewyork.blogspot.com/

SOIM Press spunea...

Preluat
http://www.soim.ro/story.php?title=apel-catre-toate-categoriile-de-militari-activi-in-rezerva-si-in-retragere