miercuri, 8 decembrie 2010

Se clarifică poziția PNL

Acum două zile am avut satisfacția de a primi, din partea PNL, garanția că partidul meu nu va avea nici o colaborare cu PDL. Iar motivarea este suficientă.

,,Așa cum a fost consecvent încă din 2006, spre deosebire de alții, Partidul Național Liberal nu negociază cu teroriștii. Nu există niciun fel de punte de legătură şi nicio posibilitate de alianţă între PNL şi PDL, între PNL şi Traian Băsescu. De ce? Pentru că noi suntem un partid al cărui proiect politic major constă în reconstrucţia din temelii a statului român, în sensul transformării din stat duşman, cum este acum, în stat partener al cetăţeanului."

Este din textul unei rezoluții al Biroului Politic Central al PNL ca răspuns la valul de bârfe comunistoide lansate pe piață de PDL și PSD și, în special, de mai mulți jurnaliști de pe la Realitatea Tv, Antene, B1Tv bașca ziarele situate de o parte sau de alta a orientărilor politice.

Prima oară am citit rezoluția la Lilick. De la care preiau și textul integral pentru blog. Pentru calculatorul meu am preluat textul în format pdf de la PNL.

REZOLUTIA_BIROULUI_POLITIC_CENTRAL_AL_PARTIDULUI_NATIONAL_LIBERAL_-_PNL_nu_negociaza_si_nu_încheie_intelege...

Acest mesaj era necesar. Ca aerul. Media a multiplicat campania de aburire a consumatorilor cu mesajele portocalii potrivit cărora PDL ar negocia cu lideri ai PNL, cei din PSD au speculat și au lansat și ei „analize” potrivit cărora liberalii „ar trăda cauza comună” (?!) iar unii „analiști” au speculat că UDMR ar fi în pericol să piardă guvernarea ... Totul cu parfum de credibilitate. Iar în capul acelora care se uită doar la Tv sau a acelora care citesc doar gazetele gratuite rămâne informația falsă că PNL ar cam face și cam drege lucruri necurate cu PDL.

Acum este clar. Rezoluția nu mai lasă loc de întors. Știu, se poate spune că politicienii una spun și alta fac însă nu toți. Până acum nu sunt motive întemeiate pentru a arăta cu degetul la PNL.

Rămâne să se continue munca de la om la om pentru a demasca acțiunea de propagandă portocalie și roșie (da, dusă de PSD pentru a denigra PNL !).

Pentru că am ajuns la PSD, se cuvine să arăt că la aceștia este mare vânzoleală iar parte dintre liderii lor îl acuză pe Geoană că ar avea niște negocieri secrete cu PNL (Crin Antonescu) și PC (Dan Voiculescu) în defavoarea lui Victor Ponta și a actualei conduceri a partidului. Știrea este peste tot. La Gândul, Puterea, EvZ, JN și la televiziuni. La Ioșka știrea are și un fel de răspuns al lui Crin Antonescu: „Și eu cu cine mă mai aliez ”?

Știrea cu și despre pesediști mă face să mă întreb. Ce vor pesediștii ? Care le este poziția ? Pentru că de aici, de la știrea cu Geoană la știrea cu votul lor în apărarea Monicăi Iacob Ridzi la Comisia Juridică a Camerei Deputaților se vede că au o poziție anti-PNL (Crin Antonescu) și pro-PDL (Traian Băsescu). Întrebarea este și la Lilick, ca să pomenesc doar blogul ei.

Se pare că PNL rămâne singurul partid care luptă împotriva guvernării dezastruoase a PDL+UDMR+UNPR+minoritățile naționale altele decât cea maghiară. Trist.

3 comentarii:

Hendrix spunea...

Este extrem de clar ca pedeleprele duc o campanie propagandistica murdara, cum murdare sunt toate campaniile lor. Totul a plecat de la ZVONISTICA, celebrele afirmatii din ,,surse sigure'' sau ,,surse apropiate''. Presa scrisa si mass media a pus gaz pe foc si a ajuns sa asalteze PNL cu diverse intrebari privind zvonurile. Asa s-a intamplat ca acum cateva saptamani Crin a raspuns ca ar fi teoretic o posibila alianta cu pedeleprele cu CONDITIA ca pedeleprele sa se desprinda ba-secu, lucru absolut imposibil. Ce a urmat? O avalansa de acuzatii asupra unei idei rupte din context, care vroiau sa acrediteze ideea ca liberalii ar cocheta cu pedeleprele. Mai mult, unele pedelepre vorbeau cu mult tupeu ca liberalii din esalanul doi sau trei ar vrea asa ceva, dar se opune Crin! Acesta este contextul in care a aparut acest raspuns transant dat de PNL.
Care a fost scopul? Evident cel de discreditare a liberalilor, in speta a lui Crin. Trebuia aratat ca un politician fara principii, capabil de a face compromisuri pentru a ajunge cu orice pret la putere.
Si ar mai fi un scop, mult mai important ACUM. Acela de a tine sub presiune UDMR, ,,amenintat'' ca ar putea fi inlocuit oricand cu PNL. Nu stiu daca maghiarii pot fi vrajiti de mafiotzii lui ba-secu, as zice ca nu.

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Suntem pe aceeași baricadă. Mie, sincer, îmi pare rău de faptul că UDMR rămâne „anexă” la guvernarea portocalie.

Hendrix spunea...

UDMR-ul a spus clar ce vrea, fara codeli! Poti sa le reprosezi asta? Poti sa nu-i intelegi? Greseala lor este alta, ca fac intelegeri politice cu ba-secu, cea mai mare greseala politica posibila! TOTI, dar absolut toti, cei care s-au aliat cu ba-secu n-au avut decat de pierdut, fara exceptie. Ultimii care s-au ars au fost pesedistii anul trecut.
Stii ce cred eu? Ca UDMR-ul tot va lua tzeapa pana la urma pe legea educatiei! Ei sunt purtati cu zaharelul atata timp cat legile importante pentru pedelepre vor fi trecute. Dupa care, hai pa! Altii la rand!
Momentul decisiv cu legea educatiei s-a derulat luna trecuta la CCR, atunci cand legea educatiei era declarata neconstitutinala, mai exact procedura asumarii legii. Corect? Stii cine a inclinat balanta? Exact omul lui ba-secu, numit in vara, unul lazaroiu, parca. Poti sa-mi spui ce vrei, dar ordinul primit de el de la ba-secu era sa pice legea! Concluzia: ba-secu nu vrea legea educatiei. El doar ii poarta cu zaharelul pe maghiari, ca pe niste fraieri!