sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Alianța PNL + PC

PNL, prin Crin Antonescu și PC prin Daniel Constantin, președinții de partide, au anunțat că au convenit să constituie o alianță de centru-dreapta. Pe undeva, acest lucru este normal iar eu unul m-am așteptat ca, la un moment dat, alianța să se înfăptuie. Îmi amintesc că în 2005, după ce PC (soluția imorală) a asigurat Alianței D.A. majoritatea care a permis investirea Guvernului Tăriceanu, deputații parlamentari ai PC în PE au lucrat, cu rezultate remarcabile, împreună cu cei ai PNL în grupul ALDE.



Evenimentul a născut, normal, „o căruță de vorbe”. De la aprecieri la critici dure, cu trecerea prin „dicționarul” insultelor a unora dintre „protestatari”.

Tonul a fost dat de presă. În special de presa aservită puterii, se știe ea, dar și presa „independentă”. Aici mă refer, în special, la Realitatea Tv și trustul media de care aparține. Pentru că asocierea Crin Antonescu/Dan Voiculescu, deși aparent „normală” în context, este totuși forțată. PC a acționat prin conducerea legală a acestuia, Daniel Constantin, președintele cu acte al acestei formațiuni politice. Pedalând cu vioiciune doar pe „partenerul” Dan Voiculescu, trustul media al lui Vântu a început să facă jocurile politice ale portocaliilor. Iar portocalii nu s-au lăsat invitați de două ori. Băsescu, paiața cotrocenistă, a atacat cel mai virulent prin formularea „Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu ştiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da". Prin această formulare, Băsescu vrea să inducă ideea că de fapt s-au aliat „securiștii” între ei. Și, în plus, ca un bonus, paiața nu a pierdut ocazia să afirme că PNL se duce către „stânga”, primele semne fiind date odată cu înlăturarea de la guvernare a PD în 2007 ! Afirmația vine să ajute postacii portocalii să rămână în siajul băsescian. Iar „reacțiile” nu au întârziat să apară. Intelectualii cu simbrie portocalie, de la cele mai sonore nume, cum ar fi Andrei Plesu și Mircea Cărtărescu, până la jurnaliștii iubitori de Băsescu din toate publicațiile, au scris și scriu cu „mânie proletară” împotriva noii alianțe dar, în special, împotriva alianței ce se întrevede a se realiza între PNL+PC (ACD, pe stil nou) și PSD. Presa este plină de aceste reacții.

Eu cred că această alianță este bună. Acum, pe termen foarte scurt, „deranjul” unor liberali pentru asocierea PNL cu „Felix” se poate exprima. De fapt, după părerea mea, acum vor ieși în evidență cârtițele din PNL. Iubitorii de Băsescu și PD-L își vor exprima indignarea. Indivizii uită că, de fapt, Băsescu este la rându-i unul dintre securiști, cu nimic mai prejos de Dan Voiculescu, bașca faptul că PD-L a atras și promovat foștii securiști. Eu am convingerea că PD-L este, prin excelență, partidul foștilor securiști.

Mă alătur explicațiilor date de Dan Mihalache, postate pe blogul său și preluate de Realitatea Tv. Și, pentru că tot sunt în zonă, preiau recomandarea lui Dan Mihalache spre lectura blogului lui Codrin Scutaru, unde se află o interesantă analiză a social-liberalismului.

Alianța asta și urmarea cu PSD va da mari dureri de cap lui Băsescu, avertizează PD-L că timpul trece și nu va mai avea parteneri politici, dă un semnal UDMR că vremurile frumoase ale participărilor udemeriștilor la guvernari au apus. Cu privire la UDMR, inclin să cred că în acest an și, mai cu seamă, în 2012, se va sparge. Liberalii vor merge la liberali, social-democrații se vor duce la PSD iar popularii lui Marko vor acoperi o parte din găurile din trupul PD-L pe care le dă această guvernare dezastruoasă.


Actualizare

Ziua de Constanța, din 13 februarie 2010, ziarul care, preluând de pe bloguri informații face articole de presă, aduce în discuție „colaborările” cu securitatea ale politicienilor. Titlul este, semnificativ, îndreptat spre ținta principală a portocaliilor, Crin Antonescu.: „Nume de cod Porumbacu”.

Reacția lui Antonescu la măgăria lui Băsescu mi se pare normală și de efect abia acum, după ce am văzut articolul de la Realitatea.net

6 comentarii:

Hendrix spunea...

Este extrem de clar faptul ca noua alianta dintre liberali si conservatori da deja frisoane pedeleprelor. Coagularea opozitiei este singura solutie in vederea rasturnarii guvernului basescian. Aceasta alianta este una doctrinara, fiind ambele partide de centru-dreapta. Cooptarea pesedistilor, previzibila, va fi ELECTORALA. Miscarea este foarte buna, daca vedem cum s-au inflamat slugile portocalii si propagandistii din presa portocalie.
Atacul securistului de la Anvers este oribil. Specifica unui securist, care vrea sa dea de inteles ca Antonescu ar fi fost un colaborator al Manastirii Secu. Adica n-au aparut 20 de ani informatii in acest sens dar apar, brusc si dintr-odata, ,,surse'' in 2010?!?!?! Doar un idiot ar putea pune botul la asa ceva!
Pe ce se bazeaza ba-secu? El arunca cu noroi in Crin in speranta ca tot vor ramane SUSPICIUNI, nu? Daca Crin n-ar fi intervenit atat de taios ieri, cerand nemernicului securist ba-secu PROBE in acest sens, speculatiile ar fi curs. Acum mingea este in terenul lui ba-secu!
Ce va face ba-secu? Pai deja au trecut fix 30 de ore din cele 48 date de ba-secu. Eu nu cred ca ba-secu va reactiona, scopul lui fiind acela sa planeze asupra lui Crin suspiciuni, intr-un mod tipic securist.
Ce va face Crin? Eu, daca as fi in locul lui, as persevera a-l intreba pe ba-secu, de cate ori va avea ocazia, daca are vreo proba! Si l-as acuza ca este un biet RASPANDAC de zvonuri, ca un biet trepadus securist de la defuncta saptamana sau mizerabila foaie securista romaniamare a lui wc tudor!

Anonim spunea...

A fost o mizerie incercarea aia cu "Porumbacu"

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Azi a fost la RTv Crin. Față în față cu Hurezeanu și Boda. Discuțiile s-au purtat în direcția alianței cu PC, pe viitor cu PSD, măgăria lui Băsescu și, poate deosebit de important, excluderea PD-L din orice combinație politică de viitor. Afirmațiile lui Crin au fost radicale. Hurezeanu făcea fețe-fețe. Galben, portocaliu, verde, albastru. Nu îi venea să creadă.

Boda jubila.

Așa am simțit eu. Posibil să pun o postare cu privire la emisiune.

Crăciun Florin spunea...

Corect Theo. Mizerie cu „B”. Tipic băsesciană.

Hendrix spunea...

@Cepeca Vrei sa spui ca in timp ce huhurezeanu se facea tot mai portocaliu(la fatza, of course!) ioska boda ,,jubila''? Adica era de acord cu Crin? Sau ca boda jubila vazandu-l pe huhurezeanu ca este tot mai stacojiu?

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Boda este ... mai socialist, ca să spun așa. Tu îmi dai o idee. Eu mă gândeam că Boda asculta, cu satisfacție, cum liberalii vor o colaborare cu PSD pentru a reforma spectrul politic în viitor prin înlăturarea PD-L de la masa aranjamentelor politice viitoare. Fără a-și exprima acordul, se vedea că Boda se simte bine. Boda a zâmbit, și-a strâns ochișorii pervers, când Antonescu i-a replicat lui Hurezeanu că o colaborare în viitor între PNL și PD-L este exclusă !

Revederea emisiunii lui Miruna Munteanu de la RTv te-ar edifica. Este superbă prin ceea ce nu s-a spus. Practic, PNL prin Crin a refuzat, ostentativ, atributul de partid de dreapta pe care PD-L îl revendică. Drept urmare, TRU, Mihăieși, Volodea Tismăneanu și alte „minți” luminate acționează în consecință.