miercuri, 20 aprilie 2011

Botiș și mânăria

Ioan Nelu Botiș. Ministru sau mai bine spus Sinistru al Muncii. El, care provine din oameni ai muncii și știe cel mai bine cum este cu soarta muncitorilor este un om descurcăreț. Morală nu are. Nu are nevoie. Nu are, din construcție / din educație, treabă cu morala. Cu respectul față de celălalt. Cu respectul drepturilor și libertăților celorlalți.

Tipul a ciupit de pe unde a putut, cât mai mult, pentru binele propriu. Ca șef al unei agenții guvernamentale și-a înființat pe numele altora un SRL care se ocupa tocmai cu obiectul de activitate al agenției. Iar SRL-ul era în casa lui, „secretara” răspundea la telefonul familiei, apropiații de la servici (apropiații familiei) erau angajați ai SRL, mai apoi au devenit angajați ai biroului de parlamentar Botiș ... și tot așa mai departe. Ciubucar, descurcăreț, „băiat deștept”. Probabil că așa era văzut acasă la el de către vecini, cunoscuți, ceilalți concetățeni. Până a ajuns ministru. Iar ca ministru a exploatat „la sânge” oportunitățile ivite. SRL-ul a primit urgent aprobarea pentru fonduri europene, dar urgent nu glumă, a primit finanțarea la fel de urgent și pregătește pentru România sudori și stivuitori în depozite. Omul este pe fază. Mai trebuie să pregătească, potrivit unei păreri exprimate de Băsescu, tinichigii și mecanici auto. Gata cu filozofii. Funeriu face ce trebuie ca SRL-ul lui Botiș să aibă „materie primă” la fel ca și madam Vergu, fosta lui consilieră personală. Offf. Se pare că suntem pe marginea unei cloace de unde ne invadează „parfumul” portocaliu al căpușărelilor Guvernului Boc. Pute a corupție individuală și de partid de te trăznește.

DLAF spune că sunt indicii de conflict de interese în cazul Botiș. Urmează să comunice un rezultat final după terminarea cercetărilor. Abia atunci Botiș va demisiona sau nu. Sau abia atunci va fi demis sau nu de incompetentul Boc. Sau abia atunci va ieși Băsescu, cel preacurat și prea „sfânt” portocaliu care să ceară demisia ministrului.

Treaba asta îmi amintește de o istorioară veche, de la grănicerii constănțeni. Locțiitorul comandantului brigăzii a cam abuzat de o doamnă învățătoare, luată cu mașina de la o margine a drumului dintre Constanța și Mangalia. Femeia la acuzat de viol. El, nu și nu. A intervenit partidul (PCR). Fiind locțiitor, cercetarea s-a efectuat de Consiliul Politic Superior al CNGr. Locțiitorul aștepta pe holuri sfârșitul dezbaterii. Un coleg din Comandament îl vede la ușă și îl întreabă:

- Costică ai ...

- Nu știu bă. Să văd ce hătărăște partidul.

Așa și ăștia de la PD-L. Acceptă ce hotărăște partidul. Au asta în sânge. De fapt, pedeleprele sunt foștii descurcăreți ai PCR ajunși, după ani, în fruntea țării. Iar partidul PD-L va hotărî prin intermediul celor care au fost puși în funcții de conducere în fruntea diferitelor organisme de stat. ANI, ANAF, DLAF etc. sunt tot partidul. Nici o problemă.

Actualizare:

Ioan Nelu Botiș și-a anunțat demisia. De onoare. Așa spune el. O demisie morală. Mâță blândă. Tipic pentru perverși. Mediafax dă informația, televiziunile spun că au „obținut” pentru ele declarația. Ratingul.

„Moguliada” a învins. Fără campania Tv nu vedeam noi demisie de la Botiș. Nu mă obosesc să ascult ce va spune Boc. Ar fi pierdere de timp.

Faptele sunt fapte. Văd că li se dau o anume temperare, acum după obținerea demisiei. Chiar și declarațiile lui Botiș au rolul de a tempera eventualele viitoare cercetări. Mieros, moral (!?), împăciuitor ... O invitație clară de a pune capacul pe oala care a dat în clocot. Eu consider că o cercetare corectă ar scoate la iveală multe murdării. Ciupeli, ciubucăreli, abuz de poziție administrativă, înșelăciune, abuz de putere mascată prin consilierii ministrului sau cei care aveau funcții de decizie aflați în subordinea acestuia. Ce mai, o întreagă aventură pentru fraudă.

Niciun comentariu: