joi, 14 aprilie 2011

Perversiune portocalie

CGMB a adoptat proiectul de hotărâre prin care noi, bucureștenii, „avem dreptul” să ne exprimăm părerea despre București în cadrul unui referendum ce se va desfășura pe 19 iunie 2011. Până aici sună bine. De aici încolo, sună prost.

Consiliul general al municipiului a adoptat forma propusă de PD-L cu majoritatea asigurată de PRM și PNG ! Adică, la portocalii s-au aliat peremiștii lui Vadim și penegiștii lui Becali. Iar Vadim. Vadim care dorea o asociere cu USL. De Becali nu spun nimic. Creatura nu merită asociată cu politicul. Este un fel de Băsescu de la oi. Atât.

În loc de o întrebare care să clarifice opțiunea bucureșteanului față de intenția de centralizare a Bucureștiului, întrebare propusă în proiectul primarului Oprescu, pedeleprele au introdus 7  întrebări, unele departe de obiectul referendumului, mai degrabă un sondaj de opinie.

"Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă prin transferul de atribuţii de la primăriile de sector către CGMB?", era forma propusă de Oprescu. Pedeleprele alături de „patrioții” peremiști vadimiști și becaliști au hotărât altfel. Au cerut 7 întrebări.
  • "Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?",
  • "Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o administraţie?",
  • "Vă doriţi o Capitală cu şase sectoare şi şapte administraţii?",
  • "Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Capitală?",
  • "Vă doriţi o arhitectură unitară pentru Bucureşti?",
  • "Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?" şi
  • "Sunteti de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi CGMB?".
Să zicem, cu indulgență, că trei dintre întrebările de mai sus s-ar putea încadra în scopul referendumului. Dar restul nu. Categoric, nu ! Restul sunt de abureală, au rolul de a încurca pe bucureșteanul puțin mai informat sau chiar neinformat. Nu mai spun ce rezultat va da votul bucureștenilor care așteaptă pomana portocalie înainte de ziua votului.

Întrebările 2 și 3 pot duce la o anulare morală a referendului. Dacă bucureștenii, în majoritate, pun „da” pe ambele întrebări, pedeleprele vor trage concluzia că bucureștenii nu sunt interesați de modul cum este organizată administrativ localitatea în care trăiesc. Ca să dau numai un exemplu. Pentru că ultima întrebare este mai complicată. Este vorba despre conducere și descentralizare, este pentru minți mai educate, mai informate, nu pentru tot bucureșteanul. Poate fi o temă de dezbatere dar nu o întrebare de referendum. Este prea largă.

Ăsta este răspunsul lui Udrea la campania PNL și PC pentru un referendum pe marginea legii capitalei prin care Udrea și gașca de troglodiți portocalii vor să întoarcă orașul în evul mediu.

Mediafax, de unde am luat informațiile, aduce în ultimul paragraf informația că madam Udrea nu ar urmări desființarea sectoarelor. A umblat la proiectul de lege ? Posibil.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, declara, în 5 aprilie, după o dezbatere privind Legea Capitalei, că această propunere legislativă ar putea intra în vigoare începând cu alegerile din 2012, negând că prin aceasta vor fi desfiinţate sectoarele.

Văd că Udrea face un pas înapoi. Bag seama că ar vrea să renunțe dar, în stilul boc-portocaliu, nu poate, nu o lasă mândria și partidul. Va merge până în pânzele albe. Chiar dacă vede că a făcut o prostie.

Situația are noi elemente ce impun modificări în acțiuni.

Ar trebui ca la corturile de strângere de semnături pentru referendum să arătăm bucureștenilor întrebările ce vor fi puse și răspunsurile necesare pentru a contracara acțiunea Elenei Udrea. Cheia este la întrebările 2 și 3, dacă vor rămâne în această ordine. „Nu” la „... o capitală cu 6 sectoare și o administrație” și „Da” la „... o capitală cu 6 sectoare și 7 administrații”. La celelalte întrebări să răspundă fiecare cum îl lasă inima.

Azi voi trece pe la unul din corturile PNL, dacă am timp, pentru a ajuta la strângerea semnăturilor și voi încerca să fac așa ceva. Sper ca și cei din conducerea PNL pe capitală, mă refer la Chiliman și echipa, să dea urgent astfel de indicații colegilor noștri de la sectoare. La măsura aiuritoare a CGMB trebuie răspuns cu o contramăsură corespunzătoare.

2 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Iarăşi un cat ce vine în completarea conţinutul bolşevic ce umple doctrina PeDe-L.

După câte ştiu eu cerinţele europene cu privire la referendumuir (prcum şi la conţinutul legilor) cer ca acestea să aibe o formă clară, lipsită de ambiguităţi, astfel încât să poată fi înţeles de oricine. Dar cum neobolşevicii au undispreţ profund faţă de CETĂŢEAN...

Crăciun Florin spunea...

Corect, Donkey. Foarte corect. Normele democrației, dacă pot spune așa, traduse în recomandările europene, spun așa cum spui tu. La noi însă ... nu avem democrație. Asta este.