sâmbătă, 16 aprilie 2011

Lichelismul ... o formă de „artă” portocalie

Vadim, Pleșu, Boc etc. - pe timpul lui Ceaușescu - încep să fie mici copii față de Gheorghe Flutur în talentul cu care acesta „pupă'n cur”. Individul face „mare” dintr-un „mic” și și dă valoare unui nimic.

Mediafax a redat niște „perle” fluturiene:

"Greierele risipitor Tăriceanu a risipit banii fără să gândească, iar Emil Boc este o furnicuţă harnică, truditoare, care a strâns puţin cureaua", a spus Flutur în cadrul Consiliului judeţean de coordonare al PDL Botoşani, că PDL scoate ţara din criză, arătând că această criză are o cauză clară, şi anume populismul din anii 2007 - 2008.

Lingușeala ipochimenului este fără limite. Asta în condițiile în care Comisia Națională de Prognoză tocmai ce a dat datele oficiale cu privire la gradul de investire în România în anii ce au trecut. Vosganian o dă ca temă a zilei pe blogul său. Preiau doar primul paragraf care ne introduce în „temă”:

„Una dintre acuzele cele mai frecvente ale propagandei desantate a Guvernului Boc, reluate de latratorii de serviciu, a fost aceea ca Guvernul liberal a fost unul al risipei, mai preocupat de consum decat de investitii. Datele oferite recent de Comisia Nationala de Prognoza, altminteri un organism guvernamental, constituie o palma usturatoare pe obrazul groscior al acestor defaimatori. Si inca un argument pentru alimentarea nostalgiilor, iar nu a resentimentelor, fata de ceea ce a fost, timp de numai douazeci de luni, Guvernul liberal”.
După lectura postării lui Vosganian și, mai ales, după cum își poate aminti fiecare român, pe timpul guvernării Tăriceanu nu s-a luptat Guvernul cu propriul popor, Tăriceanu spunând cu subiect și predicat faptul că guvernarea are rolul de a face bine, de a aduce mai bine populației și pentru asta au fost mărite salariile bugetarilor, a fost liberalizată piața, firmele au fost lăsate să producă, au crescut pensiile iar condițiile politice favorabile dezvoltării pieței libere au dus la creșterea investițiilor într-un ritm accelerat. Datele oficiale prezentate de Vosganian pe blogul lui sunt suficiente. Așa că, lingușeala grețoasă a numitului Gheorghe Flutur față de nimicul politic numit Emil Boc nu are suport. Iar afirmația mea are fundament. De la o rată de investire de 32% în 2008 - Guvernul Tăriceanu - am ajuns la o rată de investire de 22% - Guvernul nimicului Boc. Mai avem puțin și ajungem la o rată de investire sub cei 21% cu care Guvernul Năstase și-a încheiat guvernarea.

Unde a „strâns cureaua” nimicul Boc ?

7 comentarii:

ADRIAN spunea...

curat lichea tinand cont ca a fost destul de mult un membru al acestui guvern Tariceanu. un grafician cu oi nenorocit

Anonim spunea...

stiti ce este rau ?
lumea ( bine prostita de pdl ), il percepe in continuare ca un fost PNL-ist .
din nefericire nu este singurul "fost" care "infiereaza " PNL .
oricate lucruri penibile ar "produce " acest om , tot va castiga alegerile . si stiti de ce ? simplu .in judetele suceava , neamt , botosani - PNL nu exista . rusinos , saptamana aceasta s-au certat intre ei spre amuzamentul PDL-istilor .
bineinteles , inaintea semnarii protocolului USL ( ai impresia ca o fac intentionat ) . oricum , in judetele acestea , PNL trebuie sa o ia de la zero , daca vrea intradevar ceva . au obtinut peste 20% la ultimele alegeri doar prin prestatia lui crin .pe plan local nu s-a facut nimic . am teecut deunazi prin fata sediului PNL , arata jalnic , abandonat ,cu lacat pe usa .te doare sufletul . in 1996 PNL lua aici 40% , la locale .toti , dar absolut toti , sunt oamenii lui pinalty , este un blat politic pe care , cel putin ludovic si norica , il cunosc si tac .

cosmin

ADRIAN spunea...

si la multi ani!

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Mulțumesc pentru urare.

Cât privește licheaua de Flutur, ai o expresie bună „grafician cu oi”.

Crăciun Florin spunea...

Cosmin,

Posibil ca prin unele părți din țară să fie așa cum spui. Au grijă plecații din PNL să spună peste tot că ei sunt liberali. O minciună de care au nevoie mai ales acei intelectuali care au format societatea civilă în anii '95 și care azi îl susțin pe Băsescu și PD-L.

Ce ai observat tu cu privire la PNL în Suceava, Neamț, Botoșani mi-a fost semnalat și de către prietenii din acele zone iar în Onești am aflat de la fratele meu. La Piatra Neamț nu am mai fost de la moartea tatălui meu, așa că tu ești sursa mea cea mai credibilă pentru acea zonă.

În acele zone trebuie să o luăm de la început. În primul rând trebuie ca organizațiile locale să își deschidă ușile pentru a primi noi membri. Eu am vrut să intru în PNL în 2005, după pensionare, însă am găsit ușa închisă la Filiala Sectorului 3. Abia anul trecut, prin grija deputatei Alina Gorghiu, am ajuns membru al PNL la Filiala Sector 5 iar săptămâna trecută am făcut cerere de transfer la Sectorul 3 unde particip la un proiect cu seniorii liberali din sector. Dacă aici, în București, sunt unele probleme privind dezvoltarea PNL, îmi închipui că în teritoriu sunt mai multe.

Sper ca, după ce vor pierde alegerile cei din PD-L să se producă schimbări în zona Moldovei. Sigur se vor produce. Iar unii dintre foștii liberali care au trădat la un moment dat vor cere să fie reprimiți în PNL. Fie se vor duce la PSD. Atunci va trebui ca acestor indivizi să le fie refuzate cererile.

Te mai aștept cu vești de la noi, din Moldova.

Anonim spunea...

revin mai repede decat v-ati fi asteptat .
ieri , dupa cum stiti , vizita mare a pdl la manastirea varatec si piatra neamt . chipurile privata . nimic nou pana aici .
insa , cu o zi inainte , sambata 16.04.2011 , mitropolitul moldovei , insotit de culita tarata ( sef UNPR neamt ) , in vizita la targu neamt si manastiri . culita tarata , prieten bun cu pinalti , stapan pe toata zona rurala de la targu neamt pana la buhusi ( adica 2/3 din judet ) , a fost maestrul de ceremonii la toate alegerile din judet din ultimii 10 ani .
astazi , dupa aceste evenimente , prea multa liniste in oras . "pdleprele" locale foarte suparate .
seamana totul a pregatiri pentru alegeri .
cat despre schimbari , ele trebuie facute inainte de alegeri altfel PDL nu pierde alegerile .
pentru prima data , dupa 20 de ani , la fiecare colt de strada , echipaje de politie si "oameni de bine " , vegheau la buna desfasurare a vizitei de lucru a delegatiei de partid si de stat la piatra neamt .
a fost atat de ridicol incat oamenii se intrebau : ce cauta atata politie pe strada , fara sa faca nimic ?
doar steagurile de partid erau diferite , cele rosii ( cu secera si ciocanul ) au fost inlocuite cu cele portocalii .

Crăciun Florin spunea...

Mulțumesc Cosmine pentru informații. Este clar. PD-L a luat locul PCR iar Băsescu a luat locul lui Ceaușescu.