joi, 11 octombrie 2012

Gigi Becali la PNL ? O posibilitate.

Fb merge cu noduri. La mine. Azi.

Știrea care mă surprinde și nu prea este că Gigi Becali vrea în PNL. Este dreptul lui. Vrea însă cu tot PNG-ul. Iar asta este treabă mai complicată, între partide. Prin absorbție dispare PNG din lista partidelor. Câți membri o avea ? Nu are importanță.

Pe de o parte este dreptul lui să vrea. Pe de altă parte, este dreptul unei organizații PNL să îl accepte. Pentru că PNG este un partid, totuși, cu filiale, absorbția lui în PNL este o treabă de partide iar judecata este mai complicată. Eu nu judec acum având la bază notorietatea lui Gigi, ci dreptul lui de a alege. Iar acest drept nu pot să îl contest. Poate nu îmi place de Gigi însă nu este singura persoană care nu îmi place. Apoi, păstrând proporțiile, în PNL sunt multe persoane care nu îmi plac.

Sunt curios cum se va finaliza acest demers scos în media de Gigi Becali. Pentru că el vorbește la TV, pentru că este căutat cu disperare de televiziuni și ziare pentru rating ( omul spectacol în media) se ivește un risc pe care liberalii trebuie să și-l asume: Gigi să vorbească despre politică aiurea angajând partidul în conflicte media de care de cele mai multe ori nu are nevoie. Însă nu este o excepție. Sunt liberali cu notorietate care vorbesc și crează valuri în media fără a fi mandatați de partid să exprime respectivele „adevăruri”. Complicat. Cu ce ar fi mai de vină, să zicem, „liberalul” Becali pentru gura'i slobodă decât un alt liberal care pentru notorietate își dă drumul la gură aiurea ? Cu nimic.

Nu știu dacă Gigi Becali va deveni membru al PNL. Nu am nici o dorință în acest sens. Voi lua finalitatea demersului ca un fapt în sine, oarecare. Nici dacă i se dau niște garanții politice nu mă impresionează. S-au dat ele garanții pedeleprelor care, din interes politic personal, au plecat de la PDL și au venit la PNL când au ajuns la concluzia că PDL nu le va mai putea garanta un nou mandat de parlamentar.

Fuziunea cu PNG ar trebui să se realizeze după parlamentare. Sunt suficiente riscuri deja asumate de USL pentru a mai accepta încă unul.

8 comentarii:

ADRIAN spunea...

"Apoi, păstrând proporțiile, în PNL sunt multe persoane care nu îmi plac."

Co astfel de absorbtie s-ar putea apoi spune:
"Apoi, păstrând proporțiile, în PNL sunt PREA multe persoane care nu îmi plac."

Daca s-ar face miscarea asta de tip alianta matrimoniala medievala intre un duce mai nevoias si un negustor ultra bogat care nu-si mai doreste decat un titlu nobiliar pentru fiica lui schioapa ... macar sa-l puna purtator de cuvant dupa fuziune! Si sef de grup europarlamentar :) Sa stim de-o distractie.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Ești pornit pe răutăți, văd eu. Pune și tu jar pe foc.

În fond, și Gigi este om liber. Are și el dreptul să aleagă. Dacă unii au ajuns în PNL, el de ce să nu poată ?

În fond, asta este viața. Că ne place sau nu ea merge înainte. Cu noi sau fără.

ADRIAN spunea...

Ce sa fac daca sunt un fochist rautacios priceput? :)
Nu ma pot abtine ... si sunt geaman nu scorpion.
Eu nu-i contest in niciun fel dreptul "la domnu' Gigi" sa aleaga. Dar de ce trebuie neaparat sa coincida alegerea lui cu alegerea PNListilor asta nu stiu.
Iar intrebarea aia poate fi pusa si invers.
Adica, daca Gigi n-ar putea sa ajunga in PNL atunci cum dracu' s-au strecurat ailalti? Era o vreme cand poporul romanesc avea o oarecare intelepciune, gen Ilie Moromete. O vorba de duh care se potrivea aici este "spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti". Daca PNL s-ar insoti cu PNG, apai chiar aia ar fi! Sau deja este si ne amagim noi cu "elite", "doctrine liberale" si alte alea.

Crăciun Florin spunea...

Pișicher mai ești, Adrian. La vorba aia, de ce nu iei sensul că Gigi vrea să devină liberal. Nu sensul invers. Nu noi îl alegem, el ne alege pe noi. Mie așa îmi convine. Mai apoi, trebuie să confirme că poate fi ca noi (uneori este cam greu, alții au plecat din această cauză).

Lasă să vedem cum vor evolua lucrurile.

Gabyhandyman spunea...

Da asta asa e fiecare om este liber sa faca ce vrea pana la urma, nu?

Emigrant spunea...

Mosule deci ramane cum am stabilit: pregatiti covoru rosu ptr oi si o troita de aur,dar nu aia la care se pisa Placinta Jr. Basescu si Udrea cand vin in PNL? E dreptul lor. Fiecare e liber sa faca ce vrea. Eu de exemplu m-am simtit liber sa-mi bag pula in tara aia a voastra de curve, hoti si lingai ca tine.

Crăciun Florin spunea...

Gabyhandyman,

Exact.

Crăciun Florin spunea...

Emigrant,

Pregătim, pregătim.