miercuri, 31 octombrie 2012

USL vs ARD la București

De ici, de colo, am adunat și pus față în față candidații USL și ai ARD la București. Nu am găsit lista PP-DD însă o voi vedea mai târziu, fie întreagă fie pe bucăți.

Este de observat că la colegiile pentru Camera Deputaților, opozanții PNL sunt 2 de la FC și 3 de la PNȚCD.

În colegiul 3, Sector 1, Ludovic Orban îl are ca oponent pe Gabriel Biriș, avocat specializat în probleme financiare unul dintre coautorii politicilor economice ale PDL. Pe care le explica cu multă sârguință la emisiunile TV, toate măsurile abuzive ale guvernelor Boc și Ungureanu primind atributul „de necesitate”. Sunt persoane care dau o mare apreciere lui MRU și ciracilor lui, persoane care se declară ca aparținând curentului politic liberal. Sunt curios dacă vor face campanie pentru Biriș în contra lui Orban. Chiar sunt curios.

În colegiul 8, Sector 2, Bot Octavian îl are ca oponent pe Dan Cristian Popescu, cel care a fost președinte al PNL Sector 2. Bot Octavian nu este străin de PNL. Din 1990 a activat în PAC, PL'93, PNL, PNL-CD, UFD, AP, în 2008 în PDL, ca anul acesta să revină în PNL. Este deputat ales în Bihor, este președinte la Fundația Clubul Dreptei. Sunt sigur că va fi susținut de colegii din PNL Sector 2 însă va fi și atacat de unii dintre cei care se cred, încă, liberali. Ca experiență politică și de viață este net superior lui Dan Cristian Popescu care a venit la PNL de la PNȚ-CD.

În colegiul 25, Sector 6, controversatul Gigi Becali îl are ca oponent pe Udriște Gheorghe, fost director în Primăria capitalei, fost director al Motrorex. Este o disproporție evidentă între fostul funcționar al statului Udriște și investitorul Becali. Udriște a lucrat la nivele înalte, a participat la proiecte de infrastructură de miliarde de lei, a fost una din rotițele importante ale programelor de dezvoltare urbană. Udriște știe cum este treaba la stat. Gigi este un investitor care și-a dezvoltat propriile afaceri. Pentru că Gigi nu avea nici cea mai mică cultură antreprenorială, este evident că a ales să aibă colaboratori care știu să facă așa ceva, el fiind cel care pe banii din investițiile imobiliare a luat deciziile necesare pentru propria dezvoltare. Cum-necum, place sau nu, Gigi Becali este un model al „visului american”. Sincer, sper ca Gigi Becali să aibă consilieri deștepți și să facă o campanie care să îl ducă în Parlament.

În colegiul 2, Sector 1, Diana Tușa o are ca oponentă pe Constantinescu Anca, zisă „ciocul mic”. Sectorul 1 se spunea că este liberal. Să vedem ce va reuși Diana, pentru că este unul dintre cei mai buni parlamentari liberali. Despre „ciocul mic” nu am cuvinte. De bine. Sper să nu mai arunce cu invective sau cu pahare de apă în fața celor care o contrează.

În colegiul 9, deputatul PNL Budurescu Daniel Stamate îl are ca oponent pe deputatul PDL Paleologu Teodor. Budurescu vine din colegiul 2 București iar Paleologu își păstrează colegiul. Budurescu este un foarte vechi liberal. Din 1990. Sper să câștige un nou mandat. „Pleașca” poate că nu merge de mai multe ori la apă.

În colegiul 22, în colegiul ei de parlamentar, Alina Gorghiu are în față pe țărănistul Diaconescu Lucian, PNȚ-CD Pavelescu. Reputația Alinei în colegiu ar trebui să îi confere un mare avantaj.

Prof. Vlad Nistor îl are ca oponent pe consilierul local din Primăria Sector 1 Băzgan Mihai, de la PDL. Este o provocare pentru cei din Sectorul 1. Băzgan are deja un exercițiu electoral în sector așa că va fi de tras, spun eu.

Florin Alexe, președintele PNL Sector 3 are ca oponentă pe Marilena Lăcătușu de la PNȚ-CD. În sector avem un scor bun, așa că speranțele sunt mari.

Eugen Nicolăescu (PNL) are ca oponent pe Sulfina Barbu (PDL). În colegiul meu. Sunt sătul de Sufina. Îmi doresc să reușim să curățăm sectorul de „culoarea portocalie” care începe să miroasă a hoit. Sper ca cei din PSD și PC să participe activ la vot pe colegii pentru ca USL să aibă toate mandatele. La fel și noi, liberalii, în colegiile în care sunt candidați de la PSD și PC.

Colega noastră, la PNL S3, Ispir Raluca întră în bătălia electorală contra lui Petrescu Cristian (PDL), pupilul Elenei Udrea, fost ministru al dezvoltării în guvernarea panaramă de câteva zile a mult pomodatului Mihai Răzvan Ungureanu. Petrescu candidează în colegiul care i-a dat mandatul de deputat. La alegerile parlamentare precedente, Sectorul 3 a fost printre campnionii naționali la absenteism. Din acest motiv PDL a câștigat toate colegiile în sector. Acum sper să fie altfel iar tânăra Raluca Ispir să își înceapă bine cariera politică parlamentară.

Academician Dinu Giurescu, candidat PC, îl are ca oponent, în sectorul 4, la Piedone, pe Raicu Mircea Cristian de la PDL. Viceprimar al capitalei, consilier în Consiliul General, Raicu Mircea este un pedelist care știe bine Bucureștiul. Va fi o luptă grea la care noi, liberalii, alături de cei din PC și PSD trebuie să punem umărul pentru alegerea eminentului profesor Giurescu. Este o reală diferență de valoare între cei doi. Raicu poate rămâne în Consiliul General unde a băgat strâmbe destule până în prezent. La strâmbe băsesciene se pricepe.

La Senat avem pe Călin Popescu Tăriceanu contra Ofițeru Augustin de la PNȚ-CD Pavelescu. Numai că Ofițeru Augustin nu este țărănist la bază, este de la Noua Republică a lui Neamțu Mihai (usturoi). Cineva va candida degeaba. Eu spun că Ofițeru este acela.

La mine în colegiu candidează prof. Daniel Barbu (PNL) contra lui Rădulescu Cristi (PDL). Rădulescu este senator ales în colegiul 6, colegiul vecin. Este vechi în Parlament. Cu funcții mari în FSN și apoi la PD. Este liderul senatorilor PDL în Senat. Vom avea mult de lucru pentru a promova pe Daniel Barbu în dauna acestui „greu” portocaliu.

Gen. Dobrițoiu Corneliu ca candida contra lui Ivășchescu Nicolae (PDL), vicepreședinte al acestui partid și fost secretar de stat în ministerul muncii, apoi ministru interimar și ministru în guvernarea cu termen redus Ungureanu.

Sunt condiții bune pentru ca aici, în București, USL să ia toate sau aproape toate mandatele. Noi, liberalii, trebuie să participăm la toate acțiunile de promovare ale USL, chiar dacă titularii pe candidaturi sunt de la alte formațiuni politice.

O candidatură aparte este a lui Victor Ciorbea care pentru a candida a ales să devină membru al PNL. Va avea ca adversar pe un alt țărănist, de la Pavelescu, pe criticul literar Alexandru Ștefănescu, membru al Uniunii Scriitorilor, candidat fără succes pentru PNȚCD la Suceava în 2000 ... Alex Ștefănescu a ieșit în media la B1Tv, Nașul Tv pentru a discuta politică lăudând cu sârg pe Băsescu și PDL iar la TVR discută cultură. La cultură este în mediul lui. La politică ... se dă de partea băsescienilor.

I. Camera Deputaților


1. Nistor Gheorghe-Vlad (PNL)        vs    Băzgan Mihai-Marian (PDL)
2. Tușa Adriana-Diana   (PNL)         vs    Constantinescu Anca (PDL)
3. Orban Ludovic        (PNL)            vs    Biriș Gabriel (FC)
4. Tudorache Daniel     (PSD)           vs   Canacheu Costică (PDL)
5. Popescu Dumitru Iulian (UNPR)   vs   Moța Maria (PDL)
6. Nassar Rodica        (PSD)             vs   Mihăilă Ioan (PNȚCD)
7. Tudorie Violeta      (PSD)              vs   Prună Tudorel (PDL)
8. Bot Octavian         (PNL)               vs   Popescu Dan-Cristian (FC)
9. Budurescu Daniel Stamate (PNL) vs   Paleologu Teodor (PDL)
10.Florin Alexandru Alexe (PNL)      vs   Lăcătuș Marilena (PNȚCD)
11.Nicolăescu Eugen     (PNL)          vs   Barbu Sulfina (PDL)
12.Ispir Raluca Cristina (PNL)          vs   Petrescu Cristian (PDL)
13.Vulpescu Ioan         (PSD)             vs   Dinu Maria Mirela (PDL)
14.Podașcă Gabrieala maria (PSD)   vs   Zătreanu Dan-Radu (PDL)
15.Petrache Adrian-Alin  (PSD)         vs   Cerbulescu Constantin (PDL)
16.Tănăsescu Claudiu Andrei (PC)    vs   Toma Veronica (PDL)
17.Diaconu Mihai Bogdan (PSD)       vs   Popescu Marin-Radu (PDL)
18.Bănicioiu Nicolae (PSD)               vs   Minculescu George-Aristide (FC)
19.Giurăscu Dinu (PC)                       vs   Raicu Mircea Cristian (PDL)
20.Chiriță Dumitru (PSD)                  vs   Tufă Radian-Doru (PDL)
21.Pop Georgian (PSD)                      vs   Trăilă Cristina (PDL)
22.Gorghiu Alina Ștefania (PNL)       vs   Diaconescu Lucian (PNȚCD)
23.Niculescu-Mizil Ștefănescu           vs    Drăgan Teodor ((PDL)
Tohme Oana (PSD)
24.Sturzu Mihai Răzvan (PSD)          vs    Geantă Florian-Daniel (PDL)
25.Becali George (PNL)                     vs    Udriște Gheorghe (PDL)
26.Mironescu Răzvan Horia (PNL)    vs    Vlaston Ștefan-Ion (PNȚCD)
27.Florea Damian (PC)                       vs    Angheliu Iulian Mihai (PDL)
28.Mihăilescu Ion-Bogdan (PSD)        vs    Văduva Silviu (PDL)

II. Senat

1. Colățan Titus (PSD)                       vs    Gherasim vasile (PDL)
2. Popescu Călin Tăriceanu (PNL)     vs    Ofițeru Augustin (PNȚCD)
3. Oprea Gabriel (UNPR)                   vs    Șerban Nicolae (PDL)
4. Pelican Dumitru (PC)                      vs    Boagiu Anca-Daniela (PDL)
5. Daniel Barbu (PNL)                        vs    Rădulescu Cristi (PDL)
6. Andronescu Ecaterina (PSD)          vs    Pralong Sandra (PDL)
7. Ciorbea Victor (PNL)                      vs    Ștefănescu Alexandru (PNȚCD)
8. Voiculescu Dan (PC)                        vs    Crăciun Iulian (PDL)
9. Croitoru Cătălin (PSD)                    vs    Feeldman Alexandru (PDL)
10.Popa Florian (PSD)                        vs    Ciocălteu Alexandru (PNȚCD)
11.Dobrițoiu Corneliu (PNL)               vs    Ivășchescu Nicolae (PDL)
12.Mutu Gabriel (PSD)                        vs    Todirașcu Valeriu (PDL)

6 comentarii:

ADRIAN spunea...

E publicata pe undeva vreo lista si cu ceilalti candidati in afara de cele doua blocuri politice?

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Nu am găsit.

Anonim spunea...

Vin cam tîrziu, dar dacă nu ați găsit deja, e aici o hartă:

http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2012-13531202-harta-candidatilor-camera-deputatilor-senat-vezi-listele-complete-din-colegiul-tau.htm

Alex Dănilă spunea...

Vin cam tîrziu, dar dacă nu ați găsit deja, e aici o hartă:

http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2012-13531202-harta-candidatilor-camera-deputatilor-senat-vezi-listele-complete-din-colegiul-tau.htm

Crăciun Florin spunea...

Mulțumesc Alex Dănilă,

Am pus o hartă pentru București la o altă postare.

Mă voi folosi de adresele puse de tine.

Anonim spunea...

decayed jack o lanterns from high places and watching the [url=http://www.abacusnow.com/hollister.htm]http://www.abacusnow.com/hollister.htm[/url] a carving blade, while others like to work out the plan with a [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]chanelバッグ[/url] very soon caught the imagination of the people and became the [url=http://www.abacusnow.com/jpchanel.htm]シャネル 財布[/url] not indict the moral vacuum that is the real Abramoff. Why would
Do a thorough job. The floor on the inside of the pumpkin should [url=http://www.abacusnow.com/beatsbydre.html]Beats By Dre Cheap[/url] Do a thorough job. The floor on the inside of the pumpkin should [url=http://www.abacusnow.com/beatsbydre.html]cheap beats by dre[/url] In terms of allegations of wrongdoing or child abuse, we [url=http://www.abacusnow.com/jpmoncler.htm]monclerモンクレール[/url] famous as the hub of bespoke tailoring. However, since the
so when there is an accusation, there is a system to work through [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]http://www.abacusnow.com/michaelkors.html[/url] at work and in many places throughout the world. You will also [url=http://www.abacusnow.com/michaelkors.html]michael kors outlet stores[/url] this situation and used rum as a bait to lure his crew .Soon rum [url=http://www.abacusnow.com/nfl.html]http://www.abacusnow.com/nfl.html[/url] a way to let off steam, but sometimes its not feasible to get