luni, 1 octombrie 2012

Mona Pivniceru se ține de cuvânt. Realizează.

Aprobarea Memorandumului reprezinta prima asumare din partea unui guvern postdecembrist a angajamentului de a trata Justitia ca pe o prioritate, alocandu-i resursele financiare si de personal necesare traversarii unei perioade de mari transformari ce va fi marcata de intrarea in vigoare a noilor coduri”.

Articolul și imaginea, luate de pe site luju.ro  , aduce  în fața noastră un ministru care își ține cuvântul dat. Mona Maria Pivniceru.

Articolul este amplu, suficient de documentat pentru a înțelege ce se petrece în guvernul Ponta. Faptul că sumele necesare aplicării noilor coduri, de la sumele pentru încadrarea cu personalul necesar, judecători, până la alte cheltuieli ce se impun pentru acest proiect amplu, au fost acceptate de întreg guvernul, ad literam, după Memorandumul depus de Mona Pivniceru, ne arată determinarea cu care partenerii din USL ai judecătorului Mona Pivniceru înțeleg să participe la reforma Justiției. O reformă pentru Justiție, pentru contribuabili. Nu pentru hăndrălăii băsescieni care au maltratat-o și violat-o până acum.

Vorbind despre Justiție, se cuvine a arăta și faptul că este mai urmărită sceneta melodramatică a ultimelor manevre băsesciene de la nivelul Ministerului Public. Da, are loc rotirea cadrelor PDL. Kovesi va trece la DNA iar Morar va trece la Ministerul Public. Se va întâmpla așa pentru că pixul este la Băsescu. Pentru că CCR i-a dat lui Băsescu atribuții peste competențele sale constituționale și legale. Se întâmplă pentru că urmează un nou raport MCV și pentru că pixul UE este la o anume Reding care abia așteaptă un semnal de la Băsescu să mai arunce cu noroi în România.

Față de realizarea Guvernului Ponta, în domeniul Justiției, mascarada cu rotirea cadrelor PDL este ca apa de ploaie.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

Adica inghite cineva chesti aia de tip Medvedev - Putin in asa-zisa noastra justitie !!???
Cu vreo scuza ca s-a facut ceva mai important !??? Nu mai bine i se infige pixul in mana ? Sau ce fel de trogloditi sunt la conducerea guvernului asta parazitat de Dan Diconescu ?

ADRIAN spunea...

Sa votez asa ceva ??????? Nici gand.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Chestia aia de tip Medvedev este aranjamentul sinistrei Monica Macovei și a scroafei Reding. Barroso ține palma. Asta este. Acum. Mâine va fi altfel. Poate, normal.

Emigrant spunea...

Ce realizeaza Mony, ma mosule?
Aproba tacit rocada dintre ''dusmanii'' vostri Kovesi si Morar?
Bravo ma stralucitorilor!
Bai dar cind ii lua Mony apararea lui Gorbunov in direct si la o ora de varf iti mai aduci aminte, ma stralucitorule?
Da' cind s-a opus aceeasi Mony inaspririi codului rutier pe motiv ca incalca drepturile omului (cocalarului)? Iti mai aduci aminte?
Nu?
Bine ma.
Adica sa traiti bine, vreau sa zic!
Haules baules distrusilor!

Crăciun Florin spunea...

Emigrant,

Pivniceru lucrează pe problemele de fond ale Justiției, ca profesionistă ce își cunoaște bine meseria și instituția. Asta este bine.

Faptul că tagma procurorilor, acuzatorii publici, este la mâna lui Băsescu nu este o problemă de fond. Mâine, când puterea va fi la alții, procurorii vor pupa în cur noua putere.

Important este ca Justiția să scape de pupincurism. Iar asta se poate face doar după ce se obține o reală independență a instanțelor de judecată față de politic. Independența financiară este o componentă deosebit de importantă ia Pivniceru urmărește să realizeze acest lucru. În plus, o parte din legile Justiției vor fi corectate pentru ca politicul, sub nici o formă să nu mai interfereze cu actul de justiție.

Morar și Kovesi sunt personaje de can-can. Nu merită atenție. Pentru mine nu reprezintă o prioritate. Dacă Pivniceru reușește să obțină independența instanțelor de judecată, atunci procurorii fie se supun acestora fie dispar. Procurorii pot face mult rău însă nu pot da sentințe definitive. Iar răul făcut de ei poate fi reparat de instanțe. Ca atare, cine este șeful acestor golani, nu mă interesează.