marți, 30 octombrie 2012

Scenarii și scenarite marca EvZ.

Încerc să fiu conștiincios și să citesc acele comentarii cu caracter politic sau măcar cu tentă politică care au sens în acțiunea politică directă a unora sau altora. Sunt și comentarii, articole sau eseuri politice, bune și ele însă neadecvate scopurilor mele. Nu sunt citite decât de un grup restrâns de persoane care sunt dispuse la dialogul elevat, uneori fără finalitate.


Televiziunile și ziarele, în print sau în format electronic, aleg să evidențieze doar ce doresc cititorii lor. Iar aceștia sunt oameni de toată mâna, partizani ai unei formațiuni politice sau alta. Eu sunt cei care de fapt promovează în viața reală formațiunile politice, suplinind de multe ori politicianul.

EvZ vine cu propria campanie de denigrare a USL, luat pe fiecare partid component nu doar ca grup politic. Este evident faptul că undeva, în analizele modrogane, există constatarea unui risc pentru PDl în campania actuală, risc care se poate materializa prin pierderea votanților.

Dan Voiculescu este una din țintele preferate. Scenaritele lui Voiculescu sunt tratate cu predilecție.

 "Mai văd, din păcate, oportunismul politicienilor români care se va manifesta. Să ne închipuim că suntem pe 10 decembrie. USL câştigă alegerile, preşedintele va nominaliza un membru USL care nu va fi decât unealta lui pentru distrugerea USL. Acest om va primi mandat de premier desemnat, în 24 de ore îi va convoca pe preşedinţii PSD şi PNL să facă Guvernul, ei vor refuza să participe la negocieri, dar va fi un pesedist care merge la negocieri, se va găsi cineva din conducerea PNL să meargă la negocieri, premierul desemnat va găsi fisură în fiecare partid, le va oferi posturi de ministru, secretar de stat, director, îi va ruga să convingă membrii partidelor lor să voteze noul Guvern. În 48 de ore, vom avea un Guvern condus de un premier care va fi omul lui Traian Băsescu", spune Voiculescu la A3, la emisiunea lui Gâdea.

Am subliniat ceea ce Voiculescu aberează:

1. USL are în componență, pentru alegerile parlamentare, oameni de-ai lui Băsescu ?

2. La discuții cu Băsescu vor merge alții decât Antonescu, Ponta și Constantin ?

3. USL va accepta ce vrea Băsescu la intervenția unui individ, oarecare, din conducerea USL ?

Sunt afirmații halucinante. Inchipuiri. Pentru că Voiculescu își închipuie. Iar închipuirile lui Voiculescu (poate nu ar strica ca individul să se retragă un pic din prim-planul politic) fac deliciul presei portocalii și ajută, fără doar și poate, la decredibilizarea USL în fața propriului electorat.

Normal că plăcinta asta nu putea fi ratată. EvZ a marșat într-o știre de senzație. Lângă care mai apare o șopârlă. Ponta este lucrat de Antonescu și Dragnea.

Aici este băgat în scenă Lăzăroiu:

Lăzăroiu consideră că preşedintele PNL a decis să candideze în Teleorman pentru că a înţeles că are nevoie de „două capete de pod în PSD”, deoarece „ e clar” că Victor Ponta nu îi mai poate garanta că va ajunge şef de stat.

De fapt, Crin Antonescu a înţeles că are nevoie de două capete de pod în PSD. În caz că se năruie unul, să se sprijine pe celălalt. Cum Ponta s-a cam surpat, ar mai fi Dragnea. E clar că Ponta nu îi mai poate garanta lui Crin presedinţia ţării”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe pagina sa de Facebook.

Tot pe reţeaua de socializare, consilierul prezidenţial a creionat un scenariu conform căruia Liviu Dragnea este propus premier, după ce Băsescu îl respinge pe Ponta. „Dacă nu îl acceptă pe Dragnea încep suspendarea”, concluzionează Sebastian Lăzăroiu
”.



După toate aceste scenarii și scenarite date ca sigure îți pui, pe bună dreptate, întrebarea: oare de ce mai există USL ?


PDL lucrează intens. Simte cum se prăbușește.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

Probabil ca scenariile sunt intr-adevar nste aberatii. Dar la punctul 1 cred ca n-avem, totusi, nici macar un dubiu asupra raspunsului corect - DA!
E Oprea un om liber? Mai Lavinia Sancru pe centura politicii? Dar sotul ei care este acum primar USL dar care nu cu mult timp in urma, cand era primar PDL facea smenuri cu autocare cu electori? Asa contorizam?
Dar un om care a spus ca Macovei a fost cel mai minunat ministru a lui Tariceanu la cine il socotesc? Ca el candideaza acum USL dar are o multime de cravate portocalii in dulap ...
Daca azi ar fi Stolojan DIN NOU presedintele PNL iar Valeriu Stoica vicepresedinte, cum i-as contoriza? Sunt liberali onesti, sunt "ai nostri"?
M-am gandit mult la ce-am discutat zilele trecute si-mi dau seama unde gresesc. Eu inca mai sper ca o formatiune politica e un conglomerat de valori si idei care incearca sa ne puna pe una sau alta dintre caile sociale. Cand de fapt nu trebuie sa vorbim de asta ci de o cloaca de baieti raspanditi prin toate colturile tarii in diverse functii precum aia de la Slatina. Iar asta se masoara doar in iluzoria putere locala, in puterea asupra contractelor publice, asupra fortelor de ordine si asa mai departe. Atat ...

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Pe undeva ai dreptate, mai multă decât mine, că Oprea reprezintă, în fața publicului, USL. Iar după el toată „floarea” UNPR. Deși, de fapt, legal, USL este doar PSD+ACD (PNL+PC). UNPR face parte dintr-o alianță cu PSD. Legătura UNPR cu USL este prin colegiile puse la dispoziție de PSD.

Ai văzut bine. Partidele politice promovează valori fără însă a avea toți membrii purtători ai acelor valori. Există o dinamică a formării partidelor și dezvoltării lor în timp, valorile promovate fiind încet-încet acceptate de membrii sau simpatizanți. În realitate, nu poți duce la nivel de stat valorile liberale fără a avea oamenii care cred în ele, fără a avea populația în cunoștință de cauză, fără a avea organizarea de stat capabilă să lucreze cu acele valori. Iar noi nu avem așa ceva. Încă.

ADRIAN spunea...

Dar chiar asa, din "grupul restrans de persoane" de ce am ajuns sa comentez numai eu ? :)

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Nu ești singurul care comentează. Ai spus că nu ai cont de facebook așa că nu știi ce este acolo. „Bătaie” în toată regula. Prietenii sfârșite, cuvinte grele, ironii cât încape. O mare bulibășeală.

Eu vreau să obțin un rezultat și de aceea trec peste multe mizerii pe care doar politica le poate promova.

Crăciun Florin spunea...

Emigrant,

Ți-am spus că astfel de postări nu mai merg la mine. Văd că mintea ta a luat-o pe arătură. Cuvintele sună a dușmănie, o dușmănie nu doar împotriva mea, poate fi de înțeles, este o dușmănia contra noastră, a celorlalți români. De aceea te șterg și te bag la spam. Adio.