duminică, 13 ianuarie 2013

Banul de la stat merge la spitalul de stat. Se clarifică sistemul de sănătate finanțat de stat.





Iau comunicatul de la Agerpres. Ministrul Eugen Nicolăescu a dat clarificări privind activitatea din perioada următoare a ministerului.

Pe fond, banii de la stat se duc în sistemul de sănătate de stat. Vor fi decuplate spitalele private.

Serviciile private contractate de spitale vor fi revăzute.

Urmează clarificarea dualității prestațiilor medicale. Se va alege o variantă. Medicii vor practica doar la stat sau vor trece la privat.

Cei care vor solicita pacienților să își aducă medicamentele de acasă, vor părăsi sistemul medical.

Mie îmi place.

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

Eu cred ca trebuie sa se renunte la sistemul de asigurari pe baza de procente luate din venit. Pe baza de procente din venit ar trebui sa fie finantata functionarea sistemul medical in general. Adica salarii ale medicilor, costuri de operare ale institutiilor etc. Serviciile ar trebui acoperite din asigurari cu cuantumuri fixe. Daca un bogatas plateste zeci de mii de euro anual ca asigurare de sanatate obligatorie asta nu inseamna ca atunci cand "beneficiaza" i se pun mai multe flori in rezerva sau ca i se rezerva un intreg spital. Toti suntem cumva egali in fata bolii. Deci ar trebui sa fie niste asigurari in trepte, pe cuantumuri fixe care sa asigure de la un pachet minim de servicii la lucrurile cele mai complicate in functie de cat iti acopera pachetul de asigurare. Serviciile trebuie decontate indiferent daca sunt de la privat sau de la stat. Serviciile de la privat fiind mai scumpe (ca sa acopere cheltuielile de functionare neacoperite de stat) inseamna ca diferenta o platesti tu, cel ce alegi privatul. Dar ceea ce oricum ai primi la stat trebuie acoperit si la privat. Cam asa vad eu lucrurile.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Practic se face un fel de curățenie în sistemul de sănătate. Pe de altă parte, cei care au nevoie de un serviciu medical pot apela la stat pentru pachetul de bază nimim asigurat de stat. Dacă vrea altceva, mai mult, poate merge la privat.

Eu sunt pentru un sistem de stat în sănătate sănătos și puternic. Nu mai vreau să văd morți la porțile spitalelor de stat din cauza insuficienței fondurilor pentru sănătate.

Emigrant spunea...

Practic ai mai dat o limba catifelata, ca pe vremea cind erai ceist la graniceri.
Macar se merita ma fomistule?
Te invita ma astia pe la niste simpozioane la un piscot, o maslina, ceva?
Doar sa nu dea buzna peste voi viitorul presedinte al partidului, pac pac!

Crăciun Florin spunea...

Emigrant,

Îmi place cum muncește deputatul meu, Nicolăescu. Este liberal. L-am susținut și îl susțin.

Ca membru al Clubului Bloggerilor PNL particip la multe simpozioane și am loc asigurat la evenimentele importante ale partidului - avem loc asigurat, la fel ca presa.