vineri, 30 ianuarie 2015

Cad greii lui Băsescu. Unul câte unul.

Cineva, pe la B1Tv, spunea că ziua de ieri a fost „cu sânge”. A cerut poporul sânge, procurorii s-au executat.

După ce Elena Udrea a aflat că este învinuită și că s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva ei, procurorii motivând că „A declarat achizitionarea mai multor bunuri a caror valoare depaseste veniturile obtinute... Cunostea provenienta fondurilor, avand cunostinta si de intentia inculpatului Cocos de obtinere a unor chitante false privind restituirea pretinsului imprumut”, a fost trimisă acasă sub control judiciar. Informația a înfierbântat mințile și înaltele spirite băsiste. O parte dintre analiști și jurnaliști au tras concluzia că „ținta este Traian Băsescu”. După mintea lor creață, Justiția este subordonată politic nu lui Ponta, care prim-ministru fiind și având ditamai Parlamentul la dispoziție nu a putut să oblige procurorii să se ia de Udrea ci lui Klaus Iohannis ! Cristoiu, acest jurnalist rămas fără minte, induce chiar ideea că „adevăratul dușman al lui Iohannis este Băsescu”.

După Udrea, hop și Videanu. În alt dosar, deși nu este exclus ca din mărturisirile ce se vor face în fața „sfinților” procurori să nu răsară și alte legături care să ducă pe Udrea și Videanu în dosare comune. Intrarea lui Videanu în scenă a dus la un nou dosar pentru Alina Bica, procuroarea care după ce a comis acte de corupție legate de retrocedări a comis acte de corupție și din funcția de procuror șef al direcției anti-mafie a DIICOT. Bine, Bica a ajuns în funcție la negocierea funcțiilor din Ministerul Public dintre Băsescu și Ponta. Bica a fost cererea lui Băsescu (gurile rele spun că la solicitarea lui Udrea !).

Eu cred că, pas cu pas, vor ajunge în fața procurorilor toți mafioții. Indiferent de formațiunea politică de care s-au folosit pentru a ajunge la putere, la ciolan, la demnități publice.

Nu am nici o empatie față de aceste persoane. Privesc ciudat pe cei care își exprimă „regretul” că „x” sau „y” a ajuns să fie urmărit penal și arestat preventiv. Ce regret ?! Cu exprimarea acestui regret ei aprobă actele infracționale ale acestora ! Ce regret ! De ce nu se bucură că Udrea, Cocoș, Videanu, Gheorghe Ștefan și alții au fost descoperiți și urmează să își primească pedeapsa prevăzută de lege iar bugetul statului să primească înapoi banii de care a fost fraudat de către aceștia ?! Eu mă bucur. Acei bani ar trebui să completeze deficitul structural în domeniile aflate în suferință. Eu mă bucur când îi descoperă, îi cercetează, îi judecă și îi condamnă. Oare regretul unora nu este legat și de ceva interese materiale ? Asta este o întrebare la care pot răspunde, dacă află, procurorii.

Niciun comentariu: