miercuri, 21 ianuarie 2015

Iohannis este compatibil. ICCJ a respins recursul ANI.

A mai trecut un „hop”. ICCJ a hotărât, astăzi, să mențină sentința Curții de Apel Alba Iulia, stabilind că Iohannis nu a fost în stare de incompatibilitate atunci când era primar al Sibiului.

Era normal. Legea pe care s-a bazat ANI este anormală, chiar dacă este constituțională. Bașca a fost interpretată în mod abuziv iar o instanță de judecată (sau mai multe) i-a dat dreptate ANI pentru considerente ce scapă unei analize normale, bazată pe limba română (cu dicționar alături), logică și scopul legii. Nu mai spun de legea ANI care are un articol idiot pur și simplu, articol prin care nu se oprește starea de incompatibilitate, generată de o hotărâre a unei entități locale ci este sancționat mandatarul ! Ca la nebuni ! În legea tâmpită a ANI trebuia să fie declarată nulă hotărârea consiliului local și nu sancționarea persoanei fizice desemnată ca mandatar. Nu pot să nu îi dau dreptate lui Dan Mihalache care a spus odată că legislația noastră este făcută de parcă toți românii ar fi infractori.

Reacțiile sunt diferite. Marii sforari ai PSD, PRL, PC, UNPR, PMP și cei din jurul Monicăi Macovei, ajutați de cei de la Antena 3, România Tv a lui Ghiță și B1Tv plus ceva ziare au primit o grea lovitură. Deja, cei de la „Lumea Justiției” (aici), aprigi susținători ai incompatibilității lui Iohannis, mai ales pe platourile Antenei 3, reclamă lipsa de dreptate. Induc ideea unei judecăți nedrepte. Că Iohannis ar fi fost favorizat de ICCJ. Voi urmări și pe cei de la HotNews.

Urmează să mă delectez cu „supărările” celorlalți. Voi butona pe toate televiziunile.

Cu terminarea acestui proces s-a dat startul pupatului în fund la Iohannis. Toți lătrăii se vor transforma în pupincuriști.