joi, 12 februarie 2015

Băsescu își apără pielea. El nu știe nimic !

Eu sunt mic, nu știu nimic. Tata'n pod belește oaia.

Băsescu, marele luptător împotriva corupției nu știe nimic despre actele de corupție ale Elenei Udrea. Nu știe despre legăturile acesteia cu unii și alții în contractele cu licențele Microsoft, nu știe nimic despre retrocedări umflate, nu știe despre gala Bute, nu știe despre mita de la ministerul condus de Udrea ... Dar despre ceilalți știe ?!

Mereu cu corupția în gură, Băsescu ne spune azi că el nu știe despre acte de corupție care azi fac vâlvă. În toate dosarele DNA sau DIICOT se face o precizare cu privire la sprijinul acordat de SRI organelor de anchetă. Atenție, de SRI ! SRI care punea la dispoziția Președintelui României toate informațiile legate de acte și fapte care pot duce la subminarea siguranței naționale, corupția fiind o țintă la nivel strategic, lupta împotriva ei fiind asumată atât de Traian Băsescu cât și de toate guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria. În aceste condiții, cum putem noi crede că Băsescu nu știe nimic ? Ba știe, dar o face pe neștiutorul pentru că îi este frică de propria anchetă. Îi este teamă că va fi chemat să dea cu subsemnatul la DNA în calitate de complice, de tăinuitor, coautor etc. Nu scapă. Firele ghemului corupției la nivel înalt îl leagă și pe el, fără doar și poate, el fiind unul dintre beneficiarii tâlhăriilor. Finanțarea campaniei electorale pentru prezidențialele din 2009 s-a făcut din banii tâlhăriți prin acte de corupție. Campania pentru europarlamentare de care a beneficiat fiica lui, EBA, a fost finanțată prin acte de corupție, acțiunile lui împotriva Parlamentului (afișajele agresive) au fost finanțate din actele de corupție etc.

Mediafax (aici).

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că el crede în Elena Udrea, singurul partener politic care i-a mai rămas din foştii lideri PDL, indiferent cât de supăraţi sunt toţi pe el că n-o abandonează, subliniind că şi-ar putea schimba decizia după un verdict al judecătorilor”.

El crede în Elena Udrea chiar dacă sunt, deocamdată, trei cauze penale distincte în care este acuzată. Această „credință” este foarte suspectă. Ceva curios, totuși, cu privire la comportamentul lui. Nu urmărește televiziunile ! Înseamnă că cei de la PMP îi asigură fluxul de informație necesar construirii apărării ! Dar și al posibilelor atacuri politice.

Băsescu a înțeles că nu se poate apăra stând ca un pensionar acasă la joacă cu nepoțeii. Are de apărat, vorba aia, mandatele de președinte. Ca atare, s-a aciuat lângă PMP, a preluat biroul pregătit de Udrea, va da comunicate cu sprijinul logistic al PMP, va avea în spate ca „sprijin” moral PMP-iști de frunte și va încerca să nu se albească la față când va vorbi despre Justiție (Cristian Diaconescu, expresie la Congresul PMP).

Băsescu are nevoie de PMP la fel cum PMP are nevoie de Băsescu. PMP să nu se autodizolve, Băsescu să aibă o platformă politică, cât de mică, de unde să acționeze. Funia destinată lui de soartă începe să se strângă. Speră să scape ieftin. Speră. Va încerca să își apropie orice realizare a lui Klaus Iohannis, declarând că „fundamentul”, temelia pe care se sprijină realizările Președintelui, au fost puse de el. Pe lângă Ponta, va fi și el, Băsescu, o căpușă care va încerca să profite de actele și faptele pozitive ale  Președinției.

Omul ăsta devine din ce în ce mai penibil.

Niciun comentariu: