sâmbătă, 16 mai 2015

Dragnea are legătură cu demnitatea și onoarea cum are baba cu mitraliera.

Agerpres (aici).

Nu poate lua lecții de demnitate și onoare de la actuala conducere a PNL.

Afirmație gravă, dacă ar veni de la un om pentru care demnitatea și onoarea ar fi o stare naturală. Cum nu este așa, afirmația este doar de un cumplit politicianism. Vorbește aiurea.

Iau de la DEX definițiile:

ONOÁRE, (5, 6) onoruri, s. f. 1. Integritate morală, probitate, corectitudine; demnitate, cinste. 2. Reputație, prestigiu, faimă, vază. 3. Prețuire deosebită, considerație, respect, stimă. 

DEMNITÁTE, (2) demnități, s. f. 1. Calitatea de a fi demn, atitudine demnă (2); autoritate morală, prestigiu. ♦ Gravitate, măreție. 2. Funcție sau însărcinare înaltă în stat; rang.

Liviu Dragnea este departe, tare departe de conținutul noțiunilor. În afara comportamentului public și mai puțin public, este suficient să pun în prim plan, pentru că am posibilitatea, ceea ce instanța care l-a judecat și condamnat a admis că a săvârșit (aici - o postare a mea anterioară).

Cu alte cuvinte, onoarea și demnitatea de care face Dragnea atâta caz se traduce prin lipsă de corectitudine, lipsă de probitate, prin furt, prin abuz, prin lipsa moralei.

Ar cam fi cazul să tacă. Nu poate fi admisă nici scuza că este om politic și ca atare poate spune cam orice. Acum este un infractor dovedit iar infractorului condamnat îi lipsește tocmai onoarea și demnitatea. Dacă le avea nu comitea infracțiunile și nici nu căuta, și după aceea, să dezinformeze.

Îi recomand lui Dragnea să se alăture lui Udrea care, la rândul ei, are probleme cu onoarea și demnitatea.

Actualii lideri ai PNL - în special Alina Gorghiu, cea care este de fapt atacată -, nu au problemele lui Dragnea. Sigur, au și ei plângeri penale însă nu există la unitățile de parchet dosare în care ei să fie cercetați. Potrivit procedurii, procurorii fac cercetările în rem și abia după aceea fac cercetări în personam. Sunt fapte reclamate iar procurorii au transmis că faptele nu se confirmă. Așa că nu există vinovați. Dacă vor fi vinovați pentru alte fapte, liderii PNL vor fi alături de Dragnea, oameni fără onoare și demnitate. Până acum însă, nu este cazul.

Acum, Dragnea este un infractor. Există o sentință, chiar dacă nu este definitivă, a unei instanțe de judecată. Dacă instanța care va judeca apelul va avea altă soluție, vom afla la timpul respectiv. Cei la care Dragnea face referire nu au această „calitate”. Este stupid să admiți că infractorul este omul cu demnitate și onoare iar ceilalți nu !

Niciun comentariu: