miercuri, 13 mai 2015

De la o gâlceavă la PNL la o proastă guvernare a PSD.

Subiectul nu poate fi ocolit. Teodor Atanasiu și-a etalat prostia. Din nefericire pentru el, unul dintre cei care îi ascultau „discursul” auto-laudativ l-a înregistrat. L-a dat la presă. A ieșit tămbălău. A pus PNL în dificultate. Fără ca partidul, în întregul său, să îi aprecieze „gândirea”. Sunt de acord că unii dintre vechii liberali au poate aceeași gândire însă nu toți. La fel cum și printre vechii pedeliști sunt unii care gândesc la fel, urmărind, la fel ca Atanasiu, să „pună mâna pe ciolan”. Am eu niște bănuieli, am și unele certitudini însă ele trebuie să rămână doar la mine în cap.

Aseară, la B1Tv, la Orcan, Alina Gorghiu a trebuit să dea din nou explicații. A formulat simplu răspunsul, bine că l-a formulat așa (aici):

Si ieri dupa sedinta am reactionat si voi reactiona si astazi, in calitate de co-presedinte al PNL imi cer scuze fata de telespectatori ca un asemenea limbaj nu trebuia sa apara in spatial public, discutia a fost purtata in interior, nu voi analiza fraza cu fraza, nu voi face o ancheta , este important sa mergem mai departe impreuna, incat cu scuzele de rigoare pentru cei vexati , sa ne reamintim ca sunt situatii care trebuie depasite, adversarii PNL nu sunt in interior, astfel de discutii nu vor mai aparea in interiorul PNL, proiectul pe care noi il avem trebuie sa depaseasca toate aceste obstacole, sa depaseasca orgolii si astfel de momente.

Suntem validati de alegerile prin care am reusit sa trecem impreuna, nu ma bucura aceste declaratii si nici nu voi ascunde sub pres astfel de lucruri, va asigur ca domnul Predoiu va fi premier cel mai tarziu in decembrie 2016. Dusmanul nostru cel mai periculos este PSD, partidul care face front comun impotriva justitiei.

Din fiecare lucru care iti iese prost poti invata ceva , sunt convinsa ca membrii PNL au avut multe de invatat din acest incident, noi invatam chiar si din greselile altora, cum ar fi cele ale domnului Ponta. Sunt alte subiecte care merita sa fie aduse pe tapet, cum ar fi codul silvic, proiectul alegerilor prin corespondenta sau tema revizuirea Constitutiei. Sunt atatea teme carora trebuie sa le acordam importanta.

Toata lumea stie in PNL, ca agenda este cea pe care am fixat-o si anume ca avem nevoie de un guvern PNL , avem nevoie de o echipa puternica, aceste modele nu se vor mai repeta in PNL, politica trebuie aplicata cu tact, cu diplomatie si cu privirea spre viitor”.

Suficient. Orice altă discuție asupra subiectului nu mai are sens. Sunt alte probleme, așa cum spune Alina Gorghiu, care ar trebui să prezinte interes pentru societate și pentru media, ca distribuitor al informației.

O guvernare proastă se vede în modul ei de aplicare. Nerespectarea prevederilor legii, de către Ponta și guvernul lui - Dragnea este ministrul responsabil -, a dus la cazul Rădăuți. Fără primar, fără consiliul local - desființat de instanță -, fără secretar al primăriei, municipiul a ajuns de neadministrat. Nu mai are cine semna documentele contabile. Nu se pot plăti salariile. Nu pot fi plătiți furnizorii. Investițiile se opresc pentru că nu se mai pot plăti lucrările executate. Dezastru. În toate localitățile fără primari și cu consiliile locale în curs de prăbușire situația se poate repeta. Ponta nu are treabă. Nu a organizat și nici nu are de gând să organizeze alegeri anticipate la nivel local pentru că are o cumplită teamă că le va pierde. Parlamentarii puterii, fie de la PSD fie de la celelalte formațiuni politice susținătoare, promit marea cu sarea. Declarații peste declarații însă toți știu că soluția nu poate fi decât legală. Orice altă soluție va fi adoptată, pe lângă lege, va duce pe autori în fața organelor de anchetă penală.

PSD și-a arătat mușchii la Codul silvic. Comisiile reunite ale Camerei deputaților cu competențe în materie au respins, potrivit prevederilor Regulamentului Camerei, spune madam Pană, discutarea obiecțiilor Președintelui Iohannis la lege. Nu discutăm, să meargă la plen. PNL, ONG-urile prezente, alte formațiuni ale societății civile au rămas cu ochi'n soare. PSD are puterea și are tot interesul să blocheze amendamentele. Sunt niște hectare de pădure care trebuie rase de pe fața pământului, sunt niște slujbași la păduri care s-au comportat „exemplar” în interesul pesediștilor și udemeriștilor interesați de exploatările forestiere nemiloase așa că PSD cât este la putere va căuta să profite la maxim.

Între timp, puternicii zilei se chinuie să curețe codul penal și codul de procedură penală de acele prevederi care „dăunează” confortului politicienilor intrați în vizorul procurorilor. În esență, parlamentarii declamă ritos că arestul de orice fel este abuziv. Că cei care sunt învinuiți trebuie să fie cercetați în libertate. Să aibă, sărmanii învinuiți timp să distrugă probele care îi incriminează, să influențeze martorii, să amenințe și să elimine pe cei care pot da declarații nefavorabile în fața procurorilor și a instanței de judecată. Să crească astfel cheltuielile de judecată prin celelalte măsuri ce se impun a fi luate de către instituțiile statului, măsuri care să limiteze acțiunile învinuiților pentru distrugerea probatoriului. Eu cred că toată această vânzoleală a fost cauzată de cazul Șova. Ce are omul ăsta atât de special în el încât un întreg Parlament să se chinuie să îl scape de judecată ?!

Codul fiscal se apropie de momentul fatidic al intrării în legalitate. A fost cercetat cuvânt cu cuvânt, ideie cu ideie, normă cu normă, de cei care se pricep. Nu este în regulă. Are bube. PSD nu vrea să discute cu cei care au alte păreri. Deși, în mod normal, ar cam trebui pentru a nu obliga viitoarea guvernare să îl modifice la rândul ei. Nu este în interesul economiei române să se schimbe în comportamentul economico-financiar zi de zi, după cum îi fată mintea câte unui politician care se crede creator de țară.

Comportamentul PSD nu are logică. După mine. Suntem înainte cu un an de la data alegerilor locale și cu un an și jumătate de data alegerilor parlamentare. PSD vrea să scoată aceste legi ce reprezintă exclusiv punctul lor de vedere fără a avea garanția implementării lor ?! Unde este logica ? Disputele în jurul acestor legi vor avea urmări imediat după ce o nouă guvernare se va instala la Palatul Victoria. Va fi modificat Codul fiscal (sever), va fi modificat Codul silvic, vor fi modificate legile electorale - alegerea primarilor în două tururi de scrutin -, vor fi modificate alte legi care acum favorizează clientela politică a PSD. Cât timp vor funcționa legile PSD ? Un an, un an și jumătate ? Posibil, asta în cazul în care acestea vor trece de Curtea Constituțională. Pentru că vor fi atacate la CCR întrucât unele prevederi sunt anticonstituționale. Fie nu respectă drepturi și libertăți civile, fie încalcă prevederile superioare (potrivit Constituției) ale Tratatelor UE.

Gâlceava din PNL se va rezolva în PNL. Pe Atanasiu l-a mâncat limba să se laude. A vorbit la persoana întâi, el fiind „proprietarul PNL”. Deranjant. Pentru mulți dintre noi. Conducerea PNL, în frunte cu onorabilul Mircea Ionescu-Quintus - Alina Gorghiu, Vasile Blaga ... -, a avut o poziție corectă și tranșantă. Atanasiu se reprezintă pe sine și nu PNL. Punct.

2 comentarii:

Anonim spunea...

In nici un caz, nu e gâlceava înteleptilor, maître ..
Cu USL lucrurile au involuat la fel ,dar nu asa de abrupt.. chiar daca s-a pornit tot de la inalt nivel ..Cănd nea Tase, omul care a contribuit decisv la crearea făcăturii de strânsura PNL cel mare, spune cu subiect si predicat :
-m-am folisit de pd-l-isti, imi fac un bine daca pleaca.. am 45%, nume ca Boc. Boagiu.. draku-lacu" ne teag in jos
-i-am fraierit la paritate, nou cu "fonctiile ",ei cu sediul
-liderii PD-L vor dispare, unul câte unul(amenintare foarte gravă)
-Predoiu nu va fi prim-ministru, se pune el, nea euthAthanasiu chezaș cu semnătura ..repet, când cel care a creat monstruozitatea asta căreia tu i te închinii, ne spune si motivele ...ASTA NU MAI E GÂLCEAVĂ CI STRATEGIE !!
Pd-l-istii ar trebui sa caste bine ochii, s-au incurcat cu niste lepre mai deochiate decât cele din leprozeria lor ,spun asta desi mi se fâlfâie de ei ..
-Acuma, daca o proastă guvernare inseambă o crestere economică de 4,25 % ,inseamnă masuri liberale marca USL, inseamnă masuri sociale la greu, reduceri de tva, etc ..atunci nici sfântul Bubble nu vă mai poate deschide mintea..
Buuun, asa cum tu, Băescu si alti politruci ati sapat la baza USL fiindcă dispretuiati PSD -ul, asa veti face si-acum fiindcă dispretuiti PDL-ul..Ati ajuns de râsul curcilir maître, gafa cu Vanghelie si Geoană
a fost doar începutul.. Vai de voi, amărâti politici ..

Cu dispret ,Freddye

Crăciun Florin spunea...

Freddye,

Tu faci confuzii dar nu mă mir. Vrei să demonstrezi ceva și o faci prin folosirea confuziei.

Atanasiu a arătat cum „el” a făcut și a dres. De fapt, el a fost în marea echipă care a lucrat la fuziune. La Bistrița el a dorit, mult, să iasă în evidență, să câștige aderenți în vederea unor alegeri viitoare. A crezut că acest discurs îi va aduce voturi și simpatizanți în PNL. Ei bine, a reușit opusul. A pierdut.

USL nu a fost o fuziune. A fost o alianță politică care a fost încălcată de PSD. Iar măsurile „liberale” de care vorbești sunt doar în discursul politicianist al lui Ponta și alor lui. Creșterea de 4,25% este bună, are la bază avântul construcțiilor însă lipsesc investițiile guvernamentale. Care nu au fost făcute nici în 2013, nici în 2014 și după cum se arată nu se fac nici în 2015. Ca atare, nu guvernul are un merit. Apoi, o creștere au micile industrii dependente de piața externă - subansamble și piese pentru produsele finale care se construiesc în Germania, Olanda, Franța, SUA etc.

Când mai folosești informații să te uiți mai atent la conținut.

Cât privește pe Geoană și Vanghelie, sunt ai voștri. I-ați dat afară iar ei vor să vă dea jos. Simplu. Vor să voteze alături de PNL moțiunea de cenzură însă nu vor fi parteneri ai PNL.

Cât privește eticheta de „amărâți politici” fie cum zici. La aproape 45% față de aproape 39% al PSD plus UNPR, plus PC este bine.

PDL nu mai există. Chiar dacă ai preluat lozincile din propaganda PSD și a lui Băsescu țin să te asigur că fuziunea este finalizată din punct de vedere legal, că foștii membri ai PNL și PDL sunt membri ai PNL, că s-a reușit fuziunea deplină în peste 1/3 din organizațiile partidului ... Ca atare, nu există „pericolul” unei rupturi în partidele componente. Noul PNL este proprietarul denumirilor și istoriei partidelor componente. Juridic. Bagă la cap și nu mai gafa.

Apropo. Ai redevenit activ. După cum văd. Spor la „bârfă”.