duminică, 22 noiembrie 2015

Ipocriții sunt cei mai „curați” creștin-ortodocși ?!

Alături este o imagine cu prima Biblie tipărită. Biblia Gutenberg.

Nu am nici o stare de confuzie. Pentru mine, toate bibliile sunt la fel. Înțeleg însă, din ce am citit și din emisiunile de știință, că Bibliile sunt mai multe. Fiecare cult are propria Biblie. Ba unele culte au mai multe biblii, după cum este gradul de independență al „bisericilor”. Cumva, fiecare biserică cu Dumnezeul ei !

Înțeleg că Dacian Cioloș este acuzat că nu a depus jurământul cu mâna pe Biblie ci pe Constituție. Credincioșii au sărit în sus ca pe arcuri. Cum este posibil așa ceva ?!

Ei bine, eu, necredinciosul, vin și pun întrebarea: de ce nu s-au oripilat credincioșii când miniștrii sau prim-miniștrii s-au dovedit sperjuri, mai apoi, după ce au depus jurământul la investitură pe Biblie ?

Au încheiat jurământul cu „Așa să-mi ajute Dumnezeu !”. De pe atunci s-au gândit să îi ajute Dumnezeu să fure, să fie necinstiți ?

Este și cazul parlamentarilor. Și ei au depus jurământul cu mâna pe Biblie, majoritatea dintre ei, iar ulterior aflăm că sunt buni de pușcărie sau au ajuns deja acolo.

În campania la prezindențialele de anul trecut, social-democrații s-au prezentat drept cei mai fideli creștini-ortodocși, români „verzi”, cinstiți de nu mai putea pământul să-i încapă. Au ocupat primele locuri la pupat „moaște sfinte”, preoții Bisericii Ortodoxe Române le-au fost alături, inclusiv cu îndemnul către enoriași să nu voteze cu „străinul” care nu este de o religie cu ei. Șeful BOR era alături de Ponta și decora pe cei dovediți, ulterior, ca persoane corupte. Net-ul oferă posibilitatea să îi vedem pe decorații de Biserică Gabriel Oprea, Victor Ponta, Cristian Popescu Piedone, Liviu Dragnea și mulți mulți alții care azi sunt „clienți” ai Justiției în vederea sancțiunilor penale.

Foștii demnitari deja condamnați penal, în curs de urmărire penală sau de judecată ar putea umple două guverne. Toți, dar absolut toți au jurat solemn cu mâna pe Biblie că vor respecta Constituția și legile țării, că vor sluji poporul ... Ce este culmea, este susținerea de care încă se bucură din partea populației foarte credincioase.

Nu văd reacții de indignare ale credincioșilor împotriva hoților, impostorilor care au fost dovediți de Justiție ca infractori, hoți și impostori care au jurat cu mâna pe Biblie că sunt curați !

Credincioșilor ! Am sentimentul, pe zi ce trece, că voi nu sunteți oameni în care se poate avea încredere. Sunteți majoritari în „zona neagră a infractorilor”. Vorba aia, de la „vlădică la opincă”.

Sunt tare curios să văd o statistică. Nu știu dacă există una însă ar fi interesant să vedem câți demnitari nu au votat cu mâna pe Biblie, câți au votat, câți dintre cei care nu au votat cu mâna pe Biblie au probleme cu Justiția și câți dintre „drept-credincioși” au. Nu doar procentual ci și numeric. Ar fi interesant. Eu am impresia că oamenii necinstiți, o vorbă populară ar spune cei „fără de Dumnezeu”, sunt mai mulți, copleșitor de mulți în zona drept-credincioșilor. Culmea este că avem diplome „bisericești” date acestora prin care sunt „lăudați” pentru credința lor. Caraghios !

Niciun comentariu: