miercuri, 25 noiembrie 2015

Rusia a provocat Turcia. Zborul rușilor a fost planificat ca o provocare.

Se cuvine a lămuri niște lucruri. Despre frontieră. Propagandiștii pro-ruși din România preiau, cu nesaț, tot felul de mesaje din propaganda rusă pentru a acuza Turcia. Ba, am ascultat și un fost șef de stat major al aviației militare din România care a găsit el de cuviință să scuze comportamentul politic și militar al rușilor în relația cu Turcia. Dezgustător.

Încălcarea accidentală a frontierei aeriene a unui stat de mașini de luptă ale altui stat este o formă de agresiune accidentală. Se soluționează diplomatic. Încălcarea repetată a frontierei unui stat de către mașini de luptă ale altui stat nu se mai consideră accident, este o formă de agresiune declarată ! Se intră în zona de „tatonare militară”, se interpretează ca fiind o formă de măsurare a capacității de răspuns militar a statului agresat la astfel de agresiuni. Lipsa de reacție militară a statului agresat se consideră suficientă pentru ca în respectivul teritoriu să se constituie o altă suveranitate, teritoriul respectiv fiind considerat ca nefiind parte integrantă a statului agresat.

Rușii au încălcat în mai multe rânduri spațiul aerian al Turciei. Au fost discuții la nivel diplomatic. Atât la Ankara cât și la Moscova. Frontiera turco-siriană este una de război. Este o zonă de conflict între Turcia și Siria. Rusia este aliatul Siriei contra Turciei. Declarațiile politice ale lui Putin sunt fără echivoc. Turcia este membru al NATO iar Rusia este adversara NATO. Rusia încheie tratat cu Iranul împotriva NATO - în ziua evenimentului -, parcursul de zbor al avionului nu a fost la întâmplare, a fost planificat de comandanții piloților, a fost primit de aceștia și executat ca atare. A fost o acțiune provocatoare deliberată din partea rușilor. Mai mult, rușii nu au acționat împotriva SI în acele misiuni ci împotriva populației turcice de la frontiera cu Turcia care se opune regimului Bashar Al-Assad. Harta zborului dată publicității este mai mult decât suficientă și lămuritoare.

Specialiștii în aviație, civilă sau militară, care se dau rotunzi acum sunt niște porci. Vorbesc de parcă ar fi prima oară când un avion militar rus încalcă teritoriul aerian al Turciei. Nu este prima oară. Mai mult, avionul rusesc a fost lovit la a doua violare a spațiului aerian turc, nu pe timpul acțiunii militare ci după aceasta. O astfel de manevră nu este curată. A avut alt scop.

Motivul că avionul rus nu se îndrepta spre interiorul statului turc nu ține. Este o prostie imensă. Rușii au încălcat intenționat teritoriul Turciei, provocator, o lipsă de reacție a Turciei transforma teritoriul acesteia într-un „bulevard aerian” pentru aeronavele militare rusești care ar fi putut ataca mai lejer populația turcică de la frontiera turco-siriană.

Rușii au comunicat că avionul lor a fost atacat de la sol. Ei bine, în comunicatul lor rușii au vrut să transmită lumii că Turcia a plasat la frontiera cu Siria armament ofensiv, în scopul de a dezvolta o agresiune împotriva Siriei. Turcii au dat comunicatul prin care au arătat că avionul rusesc a fost lovit de o rachetă aer-aer de pe un avion de vânătoare. Mă întreb dacă nu cumva rușii au luat în calcul lovituri ale artileriei aeriene turcești pentru a arăta „lumii” că turcii au gânduri necurate față de Siria ?! Este evident că răspunsul militar al Turciei, prin intermediul avionului de vânătoare, nu a fost luat în calcul. Cineva a gândit incomplet sau greșit la planificarea misiunii avioanelor rusești. Au vrut să provoace artileria de la sol și s-au trezit cu rachete trase de avioane de vânătoare.

Îmi provoacă scârbă explicațiile date la Tv de specialiștii neamului. Cum naiba au fost până acum în funcții de conducere în armată sau aviație ? Ce au avut ei de apărat cât au fost în activitate ? Interesele Rusiei în relația cu România ?

Modul cum gândesc respectivii specialiști m-a dus cu gândul la tragedia ucrainenilor în Crimeea. Unde comandantul flotei la Marea Neagră al Ucrainei s-a predat cu flota rușilor. Mă gândesc că și la noi, respectivii specialiști cu grade mari în aviația militară română ar fi refuzat să apere teritoriul național încercând să demonstreze că este mai bun un fel de „balet aerian” cu aviația rusă. Tot ei sunt și răspândacii care consiliază în ascuns pe cei care ponegresc armata română și anunță cu satisfacție dezastrul acesteia. Niște jigodii.

Cât privește presa, ei bine, mai avem jurnaliști care sunt români ?!

Niciun comentariu: