marți, 23 februarie 2016

Oana Stancu, ești OM sau doar un umanoid ?!

Am citit și m-am crucit, vorba aia.

Oana Stancu, realizator Tv la Antena 3 a adresat o scrisoare copilului Ilinca Tapalagă de 10 ani prin care o îndeamnă să își judece și condamne tatăl pentru niște aprecieri pe care acesta le-a făcut la adresa trustului de presă de unde numita Oana Stancu își ia banii.

Dacă Oana Stancu se adresa exclusiv lui Tapalagă, nu era o problemă. Și individa și Tapalagă se pretind jurnaliști. Între ei nu există nici o diferență cu privire la moralitate sau absența acesteia în actul profesional. Sunt de aceeași teapă. Dar Oana Stancu a făcut mai mult, mult prea mult. S-a adresat copilului jurnalistului Tapalagă.

Niște persoane cu mintea mai puțin limpede ar putea spune că textul este „educativ, lipsit de agresivitate”. Ba bine că nu. Este agresiv pentru că recomandă copilului să își judece tatăl și chiar să îl condamne. Recomandă unui copil de 10 ani să își judece tatăl pentru că acesta a avut tupeul să îi judece pe „niște bătrâni” care au răspuns apelului ei, al Oanei Stancu dar și a colegilor ei, de a se opune legii și a sprijini furtul din averea statului.

Problema nu se oprește aici. Gestul individei are și un alt aspect. Este o invitație la agresiune în rândul minorilor, la instaurarea de tabere pro și contra în rândul copiilor din școala unde învață minora Tapalagă. Este o invitație la discreditarea copilului Tapalagă de ceilalți copii, fie ai telespectatorilor Antenei 3 fie nepoți ai acestor telespectatori.

O zi întreagă a promovat Antena 3 „scrisoarea” Oanei Stancu la adresa minorei Ilinca de 10 ani.

Oare ce au discutat părinții și bunicii altor minori din școala unde învață Ilinca ? Oare ce au reținut copiii, colegii Ilincăi dar și copiii de la late clase, paralele sau nu cu a Ilincăi ? Oare cum va evolua în mintea copiilor ideea lansată de Oana Stancu în public prin „scrisoarea” către copilă ?

Pentru oamenii care mai au capul pe umeri și nu au încă mintea întunecată de ură situația poate evolua doar în sens negativ. Copilul lui Tapalagă are toate șansele să fie „discutat” între ceilalți copii, are toate șansele să fie discreditat (pentru că este fiica lui Tapalagă !), are toate șansele să fie discriminat, are toate șansele să fie lovit, are toate șansele să fie persecutat etc. Mai mult, în acea școală există, datorită acestei „scrisori” și a promovării ei agresive de către Antena 3, posibilitatea să se formeze tabere de copii care se vor alătura fie minorei Ilinca fie vor fi agresive față de aceasta.

Pentru ce toate astea ?

Ce a vrut de fapt această individă numită Oana Stancu ? Câtă judecată a avut această „jurnalistă” când a conceput așa ceva ? Oare nu a urmărit așa ceva ? Dacă este valabilă ultima ipoteză, atunci stau și mă întreb dacă nu cumva individa mimează că este OM fiind, de fapt, doar un umanoid.

Niciun comentariu: