marți, 16 februarie 2016

Dan Voiculescu și juriștii lui au muncit și au sperat degeaba. Senatorii se fac de râs.

După ce instanța de judecată a hotărât, definitiv și irevocabil, că angajamentele private ale familiei Voiculescu nu pot bloca aplicarea legii, astfel că imobilele confiscate de instanță ca rezultat al infracțiunii și nu ca o extindere a confiscării bunurilor pentru acoperirea unui prejudiciu pot fi valorificate pentru acoperirea prejudiciului cauzat statului, ANAF nu a mai avut ce face și a fost obligat să pună în aplicare hotărârea judecătorească de confiscare și evacuare a chiriașilor în vederea valorificării imobilului eliberat de sarcini.

Dacă ar fi fost vorba despre o confiscare extinsă, așa cum au tot încercat avocații lui Voiculescu să susțină, încetarea raporturilor de închiriere ar fi fost mai dificilă. Fiind vorba despre o confiscare specială, inclusiv contractele de închiriere sunt lovite de nulitate, relativă ea, dar totuși nulitate. Mai ales când infractorul încearcă să oprească punerea în executare a hotărârii judecătorești prin manevre avocățești ! De peste un an de zile statul este împiedicat să valorifice imobilele și să recupereze banii din paguba produsă de Voiculescu și acoliții lui.

Primind notificarea de la ANAF, jurnaliștii voiculescieni au trecut la ce știu mai bine să facă: să denigreze, să ponegrească, să îndemne lumea să încalce legile din România. Antena 3 a făcut cea mai mizerabilă emisiune ieri. CNA-ul a reacționat printr-un membru care a declarat că acțiunea Antenei 3 este nici mai mult și nici mai puțin un „șantaj public la adresa ANAF”, ca la carte. Exact ce nu ar trebui să facă un organ de presă.

Pentru a nu rămâne mai prejos, la șantajul Antenei 3 s-au aliat senatorii României. Execrabilă atitudine. Iar declarațiile lui Tăriceanu sunt absolut incalificabile !

Este practic un plan bine pus la punct de suspendare a democrației, iar capitolul anihilării presei şi al libertății de exprimare, mai ales pentru presa incomodă şi nealiniată, neobedientă, nu putea fi omisă. Descinderea brutală şi supranumerică desfășurata de ANAF la adresa unei televiziuni, cu controlul identității persoanelor aflate în sediu, un control abuziv, din care nu au lipsit probabil folosirea gazelor lacrimogene, asta era ceea ce se mai putea face în plus, mi se pare că ajunge să fie expresia ultimă a acestor derapaje şi excese permanente care se întâmplă în România în ultima perioadă”.

Aha ! Au folosit „probabil” gaze lacrimogene ?! Băi, Tăricene, tu ai informații că ANAF folosește gaze lacrimogene ? Să îmi fie cu iertare, dar o astfel de afirmație este mai gravă decât oricare alta. Dacă nu este adevărată (înclin să cred că nu, ce naiba, inspectorii fiscali nu sunt jandarmi !), Tăriceanu nu se deosebește cu nimic de jurnaliștii de la Antena 3 sau alte posturi care s-au specializat în deformarea adevărului.

Chemarea prim-ministrului „la raport” în Senatul României pentru „vina” punerii în executare de către o instituție a statului a unei hotărâri judecătorești, este un atac evident la democrație, la Constituție, la lege.

ANAF nu închide Antena 3 ca organ de presă, o obligă să își caute alt sediu. De fapt, Antena 3 are un nou sediu în curs de amenajare la Otopeni, amenajare care a început din prima zi a lunii !

Acestea fiind zise, cum poate fi „tradusă” acțiunea parlamentarilor din Senat care au fost de acord cu propunerea tembelă a lui Tăriceanu ?! Mai brutal, așa cum și trebuie, poate fi tradusă ca acțiune împotriva statului ! Senatul a devenit un opozant al statului român, din moment ce îi neagă legile, îi neagă autoritățile și apără cu îndârjire infractorii și averile acestora dobândite în mod ilicit.

Niciun comentariu: