sâmbătă, 19 noiembrie 2016

Viitoarea guvernare Trump va fi ultra-conservatoare ?

Am citit la Agerpres că Donald Trump a discutat cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO. În concluzie, NATO rămâne pe mai departe ceea ce este însă, statele membre NATO din Europa trebuie să își respecte angajamentul de alocare a 2% din PIB pentru apărare. La noi, pentru anul 2017, ar fi în jur de 3,6 miliarde euro. Să fie ! Este nevoie pentru modernizarea armatei și transformarea ei completă.

Tot de la Agerpres aflu că Trump își pregătește echipa. Oameni cu foarte mare experiență în domeniile în care vor activa însă adepți ai liniei dure promovată de republicani de-a lungul timpului.

Procurorul general va fi Jeff Sessions, dacă va fi aprobat de Senat. A mai fost odată respins la candidatura sa ca judecător federal pentru declarații rasiste ! Este împotriva imigrației clandestine, a infracționalității și este un foarte bun cunoscător al mecanismelor de putere de la Washington.

CIA va fi condusă de Mike Pompeo. Adversar vehement al regimului iranian și al acordului nuclear încheiat de Obama cu Iranul. Fost militar, șef de promoție în 1986 la West Point, a părăsit armata în 1991, s-a lansat în afaceri și a intrat în politică cu sprijinul unor miliardari puternici din Kansas. Senatul îi va aproba numirea.

Generalul în retragere Michael Flynn, 58 ani, îi va fi consilier pentru securitate națională. Susține o linie foarte agresivă față de terorismul islamic ! După ce a condus serviciul de informații militare (DIA) timp de 2 ani, pe timpul lui Obama (2012-2014), este omul potrivit pentru Trump. Este adeptul colaborării cu Rusia și China împotriva terorismului internațional.

Avem deja 3 linii de conduită: imigrația clandestină și infracționalitatea, Iranul și armamentul nuclear al acestuia (cred că Israelul bate din palme !), terorismul islamic.

Cele trei desemnări îmi spune mie că SUA sub administrația Trump nu pleacă nicăieri din teritoriile în care există terorism islamic. Ba, nu este exclus, prezența americană să se întărească.

Să vedem pe cine mai aduce Trump lângă el. Evident, vor fi republicani. Iar electorii republicani au toate motivele să nu defecteze !

Niciun comentariu: