marți, 15 noiembrie 2016

Ideile „salvatoare” curg gârlă. De la „salvatorii” politici, desigur !

Mă simt ciudat citind unele știri. Sunt cam formalist de felul meu, vreau să cred că tot ce aparține de stat, este în Constituție și în legile pe care Constituția le impune.

Mă simt ciudat când un partid politic nu are obiective politice însă este foarte aplecat către proceduri comerciale sau judecăți morale pe baza lui „dacă și cu parcă”.

Mai zilele trecute, un fost membru de vază al USR de la Galați, a relatat cum a fost el exclus pentru că s-a bănuit, în cadrul USR de la București (unde deciziile se iau de Nicușor Dan și Clotilde Armand), că fiind căsătorit cu o femeie care a fost măritată cu un membru al PSD el a devenit „pesedist” ! Explicațiile date de liderul USR Galați întărește acest mod de gândire.

Citind știrea asta de la Agerpres, devin din ce mai neîncrezător în declarațiile politice ale liderilor USR. Ei lucrează pe baza „dosarului de cadre”, după modelul comunist. Model care există, probabil la PSD, urmașul de drept al comuniștilor lui Ceaușescu - Ion Iliescu este mărturia vie, el l-a acuzat pe Ceaușescu când a fost executat că a „întinat nobilele idealuri ale socialismului” !

Nicușor Dan: USR se va opune intrării în Guvern a unor persoane suspectate că ar putea aloca fonduri discreționar

Din titlu se observă, chiar și de pe lună, că Nicușor Dan și salvatorii neamului adunați în jurul lui pleacă de la „prezumția de vinovăție”. Păi, să ne fie cu iertare coane Șordane, dar din declarațiile tale și ale altor membri ai USR, toți ceilalți membri ai partidelor politice, în special din PSD și PNL (or mai fi și alții dar nu te-am auzit spunând) sunt „corupți” ! Hai să pun cuvântul aici, preluat din DEX, normal, vorbim în limba română.
CORÚPT, -Ă, corupți, -te, adj. (Despre oameni) Care se abate de la morală; desfrânat, depravat, stricat.
Hai și cu dicționarul de sinonime.
CORÚPT adj. 1. decăzut, depravat, desfrânat, destrăbălat, dezmățat, imoral, nerușinat, pervertit, stricat, vicios, (livr.) libertin, (rar) deșănțat, (pop. și fam.) parșiv, (pop.) deșucheat, (înv. și reg.) rușinat, (reg.) șucheat, teșmenit, (înv.) aselghicesc, demoralizat, spurcat, (fig.) putred. (Om ~.) 2. deformat, stricat. (Forme lexicale ~.)sursa: Sinonime (2002)
După ce ați bătut toba că membrii PNL și susținătorii lor sunt „persoane corupte”, vii acum și anunți că vă veți opune intrării în guvern a „unor persoane suspecte că ar aloca fonduri discreționar”. Exprimarea este largă, tare largă. Vă lasă vouă, salvatorilor neamului, posibilitatea să acuzați în stânga și în dreapta. Din moment ce membrii PNL sunt corupți (toți cei aproape 500.000 de membri, fără excepție !), trebuie să trag concluzia că te vei opune nominalizării în posibilul nou Guvern Cioloș a oricărui membru al PNL, pentru motivul că sunt suspecți, pentru USR, că ajunși miniștri vor „aloca fonduri discreționar” ! Având în vedere faptul că USR, dacă ia procentele prognozate de tine va avea rolul „balamalei politice”, de pe acum șantajezi pe Dacian Cioloș să nu proiecteze un Guvern PNL în eventualitatea obținerii majorității parlamentare care să susțină un nou Guvern Cioloș !
Nu o să o spunem public, o să i-o spunem lui Dacian Cioloș și Dacian Cioloș o să aibă grijă ca un astfel de personaj să nu fie ministru. (...) În al doilea rând, o condiție cu care noi intrăm la guvernare este ca în termen de șase luni — un an, pe care o să îl negociem și o să îl impunem în programul de guvernare care va fi votat în Parlament: să avem o verificare sistematică a tot ce înseamnă achiziție publică în România. (...) În felul acesta putem să stopăm un furt din banul public, la achizițiile publice, cam de 4-5 miliarde de euro pe an
Acea primă propoziție este esența gândirii USR-iste. Restul este un fel de frecție la un picior de lemn. Prim-ministrul Dacian Cioloș a lucrat, împreună cu miniștrii actualului cabinet tocmai la transparentizarea contractelor guvernamentale. Un viitor cabine Cioloș va continua, evident, aceeași politică. Vorbele lui Nicușor Dan pe subiect sunt chiar jignitoare pentru activitatea de până acum a cabinetului Cioloș ! Nu are importanță nici un alt partid care susține un viitor Guvern Cioloș. Are importanță ce vrea USR, ce vrea Nicușor Dan și Clotilde Armand. Prin această idee, Nicușor Dan anunță deja o imposibilitate politică. Eliminarea PNL de pe scena deciziei politice chiar dacă PNL va constitui forța politică majoritară care are ca obiectiv politic desemnarea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru. USR și-a manifestat susținerea pentru desemnare dar, după câte se vede, nu susține un Guvern Cioloș care va guverna pe baza programului de guvernare al PNL. Iar toată această îmbârligătură îmi spune mie că USR se pregătește, ca la București, să dea puterea în viitorul Parlament celor din PSD.

Pentru mine este evident că USR nu are de gând să susțină, în Parlament, o viitoare guvernare Dacian Cioloș. Este evident că USR se folosește de Dacian Cioloș pentru a captura electoratul care îl susține pe Dacian Cioloș. Globaliștii de la USR nu au treabă cu România. În doare undeva de țară, patriotism, integrarea europeană, integrarea euro-atlantică etc. Ei vor contractele guvernamentale. Cam așa deduc eu din declarațiile lor. Nu au treabă cu restul politicii interne. Au pus în așa-zisul lor program niște fraze de umplutură pentru că ei nu au capacitatea de a impune politici publice. S-au concentrat pe contractele publice și modul lor de acordare. Atât ! Este efortul lor maxim, din punct de vedere politic. Dacă nu li se dă, profitând de capturarea unei părți a electoratului pro-european, folosesc șantajul politic la adresa potențialului prim-ministru în situația în care acesta va avea suficientă susținere în Parlament.

Odios !
Dacă vom fi în situația fericită în care mandatele noastre, cu mandatele PNL și cu mandatele unor partide care susțin această variantă vom avea o guvernare, fără îndoială, USR va avea un cuvânt de spus. Nu venim aici să facem o poză cu primul ministru. Nu ne-am luptat zece ani pentru respectarea legii în România pentru ca să venim să facem o poză. (...) Ar fi fost mai confortabil să fim în opoziție: un partid nou, de opoziție, se consolidează, își face structuri. Ar fi fost mult mai simplu, însă așa cum mi-au spus oamenii chiar ieri și alaltăieri la Sibiu și Brașov, asta ar însemna să pierdem patru ani din viață. Eu nu vreau să pierd patru ani din viață
Se contrazice de la o frază la alta. Cum poți să participi la o guvernare fără să colaborezi cu partidele care dau prim-ministrul și miniștrii ? Cum poți să refuzi o colaborare cu PNL pentru că „sunt corupți”, cum poți să anunți că te vei opune numirii unor miniștri pe care voi îi suspectați de „corupție” și să spui apoi că „vom avea o guvernare cu PNL și alte formațiuni politice care sprijină varianta Cioloș” ?!

Această balansare în declarații îmi întărește convingerea că susținerea USR pentru o nouă desemnare a lui Dacian Cioloș este doar de fațadă. Este doar pentru a captura electoratul lui Dacian Cioloș, electorat câștigat de acesta în lupta cu cele mai retrograde formațiuni politice din România: PSD, ALDE, PMP, PRU !

Îmi este teamă că USR, demn urmaș al USB, ne pregătește o nouă predare a puterii politice către PSD și aliații săi.

Niciun comentariu: