joi, 17 noiembrie 2016

Vorbim despre guvernare. Foarte bine ! Prioritatea însă este acum ce trimitem în Parlament !

Adriana Săftoiu, cap de listă la PNL pentru Camera Deputaților în circumscripția București,  a susținut o conferință de presă în care a accentuat pe reforma parlamentară pe care o propune PNL. O reformă care se duce în primul rând către Regulamentele celor două Camere ale Parlamentului. Programul de lucru, modul de exercitare al votului, sancțiunile ce se pot aplica parlamentarilor care confundă Parlamentul cu alt mediu în care ei se învârt.

Agerpres dă o sinteză a declarațiilor. Pe pagina de Facebook a PNL este și înregistrarea video a declarației, completă. Cu tot cu răspunsurile date jurnaliștilor.

În media se face mare tapaj pe guvernarea Cioloș în comparație cu guvernarea Ponta/PSD+ALDE. Este bine. Oamenii au posibilitatea de a observa diferențele majore între cele două guvernări. Iar cea mai importantă, după mine, este că pe timpul guvernării Ponta, Parlamentul era doar o anexă a guvernului, deciziile lui Ponta erau aprobate pe bandă rulantă, chiar dacă erau proaste. Pe timpul anului parcurs de guvernarea Cioloș,  Parlamentul i-a fost ostil. Și totuși, în condiții de ostilitate extremă - nu au îndrăznit să introducă o moțiune de cenzură, de frică -, guvernarea Cioloș are mai multe rezultate concrete într-un an decât a avut Ponta în 3 ani.

Pentru că sunt o mulțime de cârcotași care consumă informația, mă voi duce cu un exemplu cât mai aproape de buzunarul lor, cel pe care ei, cârcotașii, îl verifică cel mai des. Guvernul Cioloș a pus în aplicare, toate prevederile legale adoptate de Parlament în anul 2015 privind pensiile și majorările salariale. Dar toate ! Ia să se uite pensionarii la talonul de pensie din decembrie 2015 și cel din ianuarie 2016 ! Ia să se uite salariații bugetari propriile salarii ! Când și cu cât le-a crescut ? În condițiile în care guvernul Cioloș a fost obligat să țină deficitul țării sub 3% pe an ! Nu mai spun de aplicarea reducerilor de TVA potrivit proiecțiilor din anul 2015.

Pot să dau exemple și din rapoarte ale instituțiilor europene, nu doar ale INS, să vadă că situația este alta decât o deformează PSD, ALDE, PMP și presa aservită lor.

Este important ce face guvernul, dar mai important, acum și nu altă dată, este să vedem pe cine trimitem în Parlament.

Sunt persoane pe care le cunoaștem, sunt persoane pe care nu le cunoaștem. Pentru că nu trăim în județul în care acele persoane candidează. Eu mă uit la București, aici votez. Compar lista PNL cu cea a PSD. Am ce spune ? Fără îndoială !

Lista PNL Bucureşti pentru Camera Deputaţilor
1. Adriana Săftoiu (politician)
2. Eugen Nicolăescu (doctor în Ştiinţe Economice)
3. Ovidiu Raeţchi (politolog, scriitor)
4. Cristina Trăilă (avocat)
5. Florin-Alexandru Alexe (economist)
6. Sulfina Barbu (inginer geolog)
7. Marius Vintilă (economist)

Lista PSD Bucureşti pentru Camera Deputaţilor
1. Gabriel Petrea (liderul TSD)
2. Carmen Moldovan
3. Georgian Pop
4. Oana Florea
5. Varză Mihăiţă
6. Diana Tuşa
7. Chiriţă Dumitru

Este evident că nu se compară lista PNL cu cea a PSD ! Este vorba despre calitatea persoanelor și, de ce nu, de cantitatea informației prelucrată de persoanele de pe cele două liste cu o mai mare greutate în partea PNL.

Lista PNL Bucureşti pentru Senat
1. Leon Dănăilă Medic (academician)
2. Florin Câtu (economist)
3. Hildegard Helene Brandl (arhitect)

Lista PSD Bucureşti pentru Senat
1. Ecaterina Andronescu
2. Şerban Nicolae
3. Robert Cazanciuc

La Senat, diferența este și mai mare. Nu mai vorbesc despre reputația personalităților de pe lista PNL. Cât privește pe primii 3 aleși de PSD să ajungă la Senat, ei bine, doar să fii complet pe dinafară să dai votul pentru aceștia.

Aceasta este problema noastră. Ce alegem ? Alegem în continuare pe cei din PSD care și-au construit o temeinică imagine de adversari ai legii, ai constituției, ai statului de drept sau alegem personalități recunoscute în domeniul lor de activitate și angrenate în economia reală, cea care are mare nevoie să fie sprijinită în viitorul foarte apropiat ?

Problema noastră acum este să vedem pe cine alegem și să ne exprimă, să explicăm de ce alegem pe unii sau pe alții. Pentru mine, este evident că cei propuși de PSD sunt inacceptabili !

Niciun comentariu: