vineri, 4 noiembrie 2016

Cu Dragnea sau fără Dragnea, contează mai puțin !


Forțosul președinte al PSD, infractorul Liviu Dragnea, a afirmat că El, cu PSD, nu va face o alianță după alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 cu UDMR. Nu vrea omul și pace. Are alături pe Tăriceanu și ai lui din ALDE așa că este suficient după mintea lui. PSD ia în jur de 50% iar ALDE ia restul așa că majoritatea parlamentară este asigurată. Bine, datele sunt confirmate de sondorii PSD în frunte cu Pieleanu și alții (o mai fi Sultănescu pe acolo ?).

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a formulat un răspuns inteligent la întrebările jurnaliștilor.
Dorințele sunt dorințe, nu putem comenta. Nici dorințele mele nu trebuie comentate. Degeaba am comenta dorințele dlui Dragnea, sunt dorințe cu care el trebuie să facă ceva, nu noi. Pe noi nu ne afectează, nu ne influențează, noi avem o treabă de făcut: să fim în Parlament, să avem un grup parlamentar puternic și să încercăm să contribuim la acele decizii prin care societatea din România se va schimba. Cu Dragnea sau fără Dragnea, contează mai puțin - Agerpres.
Este inteligent pentru că lasă, politic, o portiță pentru PSD. Nu neagă interesul pentru PSD în eventualitatea în care acesta va avea puterea, nu îi neagă nici lui Dragnea posibilitatea să fie la conducerea noii puteri parlamentare, îi neagă lui Dragnea importanța ! Cât privește „schimbarea României”, în gura lui Hunor are o arie foarte limitată. Schimbarea este văzută exclusiv sub aspectul pretențiilor politicienilor maghiari și, după câte am văzut pe ici-colo, exclusiv sub acest aspect. Conaționalii noștri de etnie maghiară au exact aceleași dorințe ca restul populației și același sictir când este vorba despre politicieni. Hunor are mare dreptate când spune că au o treabă de făcut. Sunt la limită cu posibilitatea de a intra în Parlament ca formațiune. Pe de o parte, comunitatea maghiară s-a micșorat vizibil. Principala cauză o constituie emigrarea. Etnicii maghiari nu au migrat doar în Ungaria, s-au dus mult mai departe, la fel ca mulți alți cetățeni români. Natalitatea este iar una dintre cauzele majore care a dus la reducerea populației române de etnie maghiară. O prezență mai mare la vot, undeva spre 50% pune în pericol UDMR. Nu este exclus să rămână pe tușă !

Cât privește persoana condamnată penal Liviu Dragnea, corect, el contează mai puțin. Poate avea dorințe, poate pretinde că el exprimă voința PSD dar este puțin probabil ca ce spune el în aceste zile să fie și posibil. O avea dorințe infractorul Dragnea dar, și Justiția vrea să îl sancționeze pentru niște infracțiuni comise, cum ar fi de abuz în serviciu. Infractorul Dragnea este urmărit penal și are toate șansele să primească o condamnare cu executarea pedepsei în penitenciar pentru că nu mai poate primi o pedeapsă penală cu suspendare.

Kelemen Hunor și UDMR nu se dezmint. Interesul poartă fesul sau cum spun unii pe Facebook, Hunor se pregătește să ajungă în Parlament pentru a vedea cu cine vor guverna.

Niciun comentariu: