sâmbătă, 13 ianuarie 2018

INS confirmă: coșul zilnic se scumpește ... continuu


Comunicat de presă al senatorului PNL, Iancu Caracota: 

În timp ce Tudose și Dragnea își reglează în public conturile politice, coșul zilnic al românilor se scumpește considerabil

Cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică, publicate ieri, ne arată negru pe alb că alimentele coșului zilnic de supraviețuire al românilor s-au scumpit considerabil. Astfel, prețul fructelor, untului și ouălor a crescut îngrijorător în decembrie 2017 în raport cu aceeași perioadă a lui 2016. Cu alte cuvinte, ouăle s-au scumpit cu 43,19%, untul cu 22,77%, iar prețul fructelor proaspete a “sărit” cu 11,06%.

Toate acestea se suprapun, din nefericire, pentru români cu accelerarea inflației, creșterea dobânzilor bancare și, mai nou, cu mărirea costului de achiziţie a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, cost suplimentar ce încarcă, evident, și facturile românilor.

Atrag atenția premierului  Mihai Tudose și președintelui PSD Liviu Dragnea că preocupările lor nu trebuie să fie legate de scaunul de ministru al doamnei Carmen Dan sau de reglările de conturi dintre ei, ci de nivelul de trai al românilor și de siguranța lor.

Pe șeful Guvernului nu numai că nu-l interesează coșul zilnic al românilor, ci ignoră și starea de nesiguranță pe care oamenii o au după cazul polițistului pedofil. Premierul ar fi trebuit să ia măsuri imediate la nivelul poliției române pentru ca filtrul de angajare în acest domeniu să devină, în cel mai scurt timp, unul eficient, nu dependent de subiectivismul decidenților. Orice întârziere în luarea unei decizii va afecta imaginea Ministerului de Interne și va conserva o stare de insecuritate printre români.

Iancu Caracota

Senator PNL

Inflația a crescut la peste 3,3%, ROBOR crește și el că nu poate altfel, iar românii vor constata că degeaba au primit niște bani „de la Guvern”, de la coaliția PSD-ALDE-UDMR, pentru că dereglările aduse de pomenile electorale se întorc împotriva puterii lor de cumpărare. În realitate, „bunăstarea” dată românilor de PSD-ALDE-UDMR a dus, inevitabil, la scumpirea vieții! Pentru că bunăstarea asta nu are un fundament economic real. Este o bunăstare „din pix”.

Niciun comentariu: