marți, 23 ianuarie 2018

Declarațiile liderilor PNL de la finalul Biroului Executiv al partidului- 22 ianuarie

Ludovic Orban

Duminică- reuniunea BPN, grupuri parlamentare pentru stabilirea strategiei de poziționare ref. învestirea noului Guvern

Bună ziua! Biroul Executiv a luat decizia de a convoca duminică, de la ora 17:00, reuniunea Biroului Politic Național, împreună cu grupurile parlamentare ale partidului din Camera Deputaților și din Senat. Cu această ocazie vom stabili strategia Partidului Național Liberal, pe sesiunea parlamentară și de asemenea poziționarea în procedurile de învestire al noului Guvern, care se pare că întârzie.

Lupta pentru putere din PSD, consecințe catastrofale pentru economie

Partidul Social Democrat, nici măcar acum nu își dă seama ce consecințe catastrofale are ciolaniada din PSD, respectiv bătaia pe portofolii ministeriale, pentru instabilitatea politică a țării.

Am ajuns să avem cel mai slab leu de la instalarea Guvernului. Inflația a luat-o la val, prețurile cresc, Guvernul nu are resursele necesare în buget pentru a majora salariile și veniturile oamenilor, iar în timpul acesta ce face PSD? își scot ochii între ei care baron să își pună ministrul preferat în cine știe ce ministere. Din acest motiv înțeleg că și întârzie procedura de investire a noului Guvern, nu că m-aș aștepta ca Viorica Vasilica să renunțe până la investirea Guvernului, că sunt convins că nu o întreabă nimeni pe cine acceptă ca ministru în Guvernul pe care urmează să îl conducă dl. Dragnea prin intermediul Viorica Vasilica.

Marți, ora 11.00, prezentare Cartea Neagră  a guvernării PSD-ALDE

Este rușinos și penibil ca tot ce se întâmplă de la alegeri până astăzi. De asemenea, mâine, la ora 11:00, vom prezenta Cartea Neagră, analiza critică a guvernelor PSD în primul an de guvernare. Sper ca această Carte Neagră să îi convingă pe aceștia care se omoară între ei ca să ocupe portofolii de miniștri, măcar să nu-i mai pună pe cei care au fost miniștrii, pentru că datele din Cartea Neagră, arată că practic aproape toți miniștrii au fost miniștrii degeaba, pentru că în majoritatea lor zdrobitoare au făcut orice altceva decât ceea ce au promis în campania electorală si decât ceea ce scrie în programul de guvernare.

Sunt alături de mine domnul  Ionel Dancă purtătorul de cuvânt al partidului și domnul vicepreședinte Florin Roman. Dl Florin Roman o să vă prezinte decizia Biroului Executiv privitoare la ceea ce se întâmpla astăzi in sistemul de educație.


Florin Roman

Moțiune simplă împotriva ministrului Educației

Astăzi, Biroul Executiv al Partidului Național Liberal, în urma unor dezbateri extrem de consistente, a luat decizia politică de a solicita domnului Liviu Dragnea să nu ne mai facă “bucuria” de a-l vedea pe domnul Liviu Marian Pop „genunche”, groparul învățământului românesc, în viitoarea structură guvernamentală.

Totodată, în cazul în care vom avea un Guvern învestit, cu siguranță luăm în calcul foarte serios depunerea unei moțiuni simple pe educație, pentru că ceea ce face acest ministru incompetent care aduce demagogia și minciuna la rând de lege, închiderea a circa 1000 de unități școlare și grădinițe, prin decizii ale soldaților politici , directori de școli numiți politic și inspectori școlari generali numiți politic cu funcții de conducere în PSD, nu face decât sa îngroape învățământul românesc.

Totodată, îi solicitam public lui „genunche”, să publice pe site-ul Ministerului Educației Naționale studiul de impact care a stat la baza luării acestei decizii. Să prezinte totodată bugetul pentru fiecare entitate juridica, pentru că avem confirmarea că domnul „genunche” operează la aceste reduceri de costuri practic închizând circa 1000 de școli și grădinițe dintr-un simplu motiv - nu au banii pentru creșterile salariale promise profesorilor în acest an, și atunci în loc să vină cu noi resurse, practic au preferat sa reducă costurile prin închideri totale, parțiale, comasări de școli.

Ceea ce se întâmplă la ora actuală într-o scoală de provincie este pur și simplu alarmant și pentru siguranța elevului și pentru igiena personală. Practic, părinții sunt cei care aduc din banii lor săpun, hârtie igienica și tot ceea ce au nevoie acești copii la scoală, și practic „genunche” întoarce învățământul cu zeci de ani în urmă, pentru că până și Ceaușescu avea grijă cât putea ca acești copii ai românilor să aibă condiții minime de igiena și de siguranță într-o unitate școlară.

Este scandalos ce face acest ministru mitoman care, din punctul meu de vedere, s-a compromis total și definitiv atât în fața dascălilor cât și în fața mișcării sindicale din învățământ din care provine. Vă mulțumesc!

Ludovic Orban  - Probabil, singurul argument pentru menținerea lui ca ministru este decât numele de Liviu pentru că alt argument nu mai putem să găsim.  Îi dau cuvântul domnului Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.


Ionel Dancă

PNL cere Guvernului PSD-ALDE renunțarea la formularul 600

Astăzi, în Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a fost adoptată o decizie din partea membrilor acestui for de conducere în ceea ce privește formularul 600. Respectiv, Partidul Național Liberal cere renunțarea în totalitate la această monstruozitate birocratică pentru că, informațiile pe care oficialii Fiscului le cer oamenilor, celor peste șase sute de mii de contribuabili onești din această țară, informațiile există deja la instituțiile statului, la ANAF.  Și în acest sens, nu există nici o justificare pentru ce anume pun oamenii pe drumuri, la cozi și îi supun la o birocrație fără de sfârșit pentru niște informații care sunt deja în posesia Fiscului.

Mai mult, acest formular 600 arată de fapt, o gândire bolșevică, proletară a șefului ANAF și a ministrului Finanțelor, o ură a acestora față de tot ceea ce înseamnă, în această țară, activității libere, întreprinzători, oameni independenți care nu sunt dependenți doar de un salariu pentru că, prin acest formular 600, practic Fiscul cere oamenilor mai mulți bani din activitățile pe care ei le derulează, dacă au pe lângă un salariu și alte contracte de drepturi de autor sau activități independente.

Ca să nu mai vorbim de faptul că prin acest formular se pune pentru prima dată contribuție de sănătate pe dividende, o aberație atât din punct de vedere economic cât și fiscal.

Cerem, așadar, în calitatea noastră de partid principal de opoziție, partid parlamentar, cerem executivului să renunțe la această monstruozitate birocratică și în același timp să amendeze Ordonanța 79, care este izvorul legal al acestui ordin al ministrului care impune obligația completării formularului 600.

Cerem amendarea Ordonanței 79 care, din păcate, deși iată, produce efecte, Avocatul Poporului nu se sinchisește să o sesizeze la Curtea Constituțională, pentru că așa ne-a explicat atunci când i-am cerut acest lucru, că nu produce efecte, că așteaptă să producă efecte. Iată, produce efecte și efecte dintre cele mai aberante pentru contribuabilii onești. Și totuși, Avocatul Poporului nu se sinchisește să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la acest act normativ. Noi vom sesiza Curtea Constituțională atunci când această ordonanță va intra în dezbatere parlamentară.


Sesiune  întrebări și răspunsuri:

Jurnalist -  Oana Florea a depus astăzi un proiect de lege prin care dorește să schimbe modul de funcționare a comisiilor de anchetă, mai exact, dacă o persoană nu se prezintă riscă chiar o condamnare la închisoare. Cum vedeți o astfel de idee?

Ludovic Orban – După cum bine știți, noi am atacat modificarea care generează obligativitatea pentru fiecare cetățean, de exemplu, să se prezinte la comisia SRI sau la o comisie de anchetă. Mi se pare un fir roșu în activitatea majorității parlamentare care încearcă să genereze obligații pentru cetățeni, care nu-și au izvorul în Constituție sau în alte legi. Sigur, vom fi împotrivă și în cazul în care, Doamne ferește, se adoptă, o vom ataca ca și pe cealaltă la Curtea Constituțională.

Jurnalist -  Curtea Constituțională v-a respins acea sesizare…

Ludovic Orban -  Nu contează, avem alte temeiuri de atac care sunt în sensul respectării drepturilor fundamentale ale cetățenilor.

Jurnalist – Apropo de Curtea Constituțională, mâine CCR se pronunță pe legile pe care le-ați contestat.

Ludovic Orban – Așteptăm o judecată normală, conform Constituției, conformă practicilor în materie. De asemenea, vă readuc aminte că am solicitat Curții Constituționale care poate să facă acest lucru, să sesizeze Comisia de la Veneția pentru obținerea unui punct de vedere privitor la modificările la legile Justiției și ne vom bate în continuare ca să împiedicăm adoptarea oricărei modificări legislative care să afecteze independența Justiției sau care să riște să pună între paranteze lupta anticorupție.

Jurnalist -  Ați inițiat sau veți iniția în săptămâna aceasta  ce urmează, până la începutul sesiunii, o discuție cu cei de la UDMR pentru colaborare.

Ludovic Orban – V-am spus, vom avea discuții cu toate grupurile parlamentare și de asemenea cu foarte mulți parlamentari luați individual.

Jurnalist -  Și în ideea de a nu vota Guvernul?

Ludovic Orban -  Cu siguranță ! Dar eu totuși trag nădejde, că poate totuși, Viorica Vasilica o să renunțe pe ultima sută de metrii, dacă se trezește cumva din starea de beatitudine în care se găsește, dându-și seama că ea este de fapt,  pe post de secretară la Guvern și nicidecum pe post de prim-ministru.

Jurnalist – Cum vedeți protestele de aseară din București și din țară?

Ludovic Orban – Foarte frumoase, proteste care, în ciuda vremii nefavorabile au adus în stradă extrem de mulți români. Le susținem și acționăm pentru ca revendicările, solicitările oamenilor care au ieșit și ies în stradă în continuare, să fie susținute la nivelul deciziei politice.

Jurnaliști -  Mulțumim!

Ludovic Orban -  Mulțumim!

Niciun comentariu: