miercuri, 17 ianuarie 2018

Decizia președintelui Iohannis de nominalizare a candidatului la prim-ministruBună seara!

Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern, de desemnarea Prim-ministrului. Astăzi, toată ziua, am ascultat opiniile și argumentele politicienilor.

Dar am reușit ieri, aseară, astăzi, între întâlniri, să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe rețele de socializare.

Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, evident. Sunt multe argumente legate de politica internă a României. Sunt multe argumente legate de politică externă și de securitate a României.

Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente, și le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta, pe care trebuie să o iau?

În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile Curții Constituționale în materie de desemnare. Și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară.

În Parlament, după consultări, îmi este foarte clar – PSD dispune de o majoritate. Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă.

Dar, acum, PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări. PSD a promis, și în campania electorală, și după campanie lucruri importante.

PSD a promis salarii, pensii, școli, manual, spitale, infrastructură, dar până acum prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ceea ce a promis, face.

Avem, la un an de la alegerile parlamentare, care au fost câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face.

În continuare, invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. Este posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată și noul guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele, mai degrabă decât să le încurce.

Vă doresc o seară bună!

Singura soluție în conformitate cu prevederile Constituționale.

Este singura soluție care ține PSD și ALDE în contact cu răspunderea pentru ce au făcut și pentru ce vor face.

Este singura soluție pentru a forța PSD și ALDE să repare ce au stricat. Pentru că vor veni zilele în care decontul acțiunilor anterioare ajunge la termen.

Este singura soluție prin care PSD nu este salvat de propriile mârșăvii. O altă soluție, ar fi dus România într-o gravă criză politică.

Este singura soluție prin care Anul Marii Uniri poate continua ca program de cinstire a Centenarului, este singura soluție de continuare a pregătirilor pentru preluarea președinției Consiliului European, este singura soluție pentru asigurarea unor programe deja începute la nivel național și internațional. Oricare altă soluție ar fi dus la dezastru.

Nu susțin harababura deja începută de foștii băsescieni ascunși prin USR sau diferite organizații civice! Încep să am dubii cu privire la ei. Mai ales după ce văd că PMP-iștii au dat o direcție de acțiune iar „civicii” o pun în aplicare.

Președintele Klaus Iohannis nu este Traian Băsescu!

Un comentariu:

Freddye spunea...


Sinteza zilei..


http://sokant.ro/pentru-declaratia-asta-orban-ar-trebui-dat-afara-din-politica-chiar-a-disparut-jena/