marți, 3 aprilie 2018

Poate, în viitor, o coaliție

Mergem înainte. Anunțarea înființării noului partid de către Dacian Cioloș a impus rezolvarea unui „conflict de loialitate” de către membrii PNL care au participat la activitățile Fundației România 100.

Ieri am pus declarația Violetei Alexandru care a fost puțin mai fermă. Mai jos avem declarația lui Hildegard Brandl, senator PNL.

 Onestă, afirmă fără să se ascundă că a aderat la „valorile și principiile Partidului Național Liberal”, urmând să le aplice în viața sa și în domeniile de activitate în care se simte competentă. Valori și principii pe care o parte dintre colegii alături de care a lucrat un an de zile în cadrul Fundației România 100 le neagă.

Are încredere că într-un viitor, partidele care iubesc democrația se vor uni într-o coaliție care să își propună finalizarea procesului de europenizare a României. Frumos vis. Realizabil, ce puțin din punct de vedere teoretic. Există garanția că ea va activa pentru realizarea europenizării României în cadrul Partidului Național Liberal care are instrumentele politice ce pot asigura acest rezultat de parcurs: valorile și principiile necesare. Problema este a alte formațiuni politice să accepte o astfel de alianță. Până acum, avem doar exemplele negative. Comportamentul USR care a refuzat constant colaborarea cu PNL. Comportamentul UDMR care sub umbrela europenismului a promovat agresiv „etnicismul”, „șovinismul”, „restaurația” etc. Unele organizații ale societății civile auto-declarate „democratice și europene” au acționat, agresiv și insistent pentru a discredita singura formațiune politică care își păstrează de aproape 150 de ani linia pro-europeană a democrației. Să avem totuși încredere că undeva, în anii ce vor urma, visul lui Hildegard se va împlini.

Hildegard Helene Brandl:

Salut decizia lui Dacian Cioloș de a-și înființa un partid politic, însă drumul meu în politică rămâne strâns legat de Partidul Național Liberal.

Am aderat în 2016 la valorile și principiile Partidului Național Liberal și acesta este locul de unde voi încerca să schimb lucrurile în bine.

Iubesc România, cred în libertate, cred în piața liberă și în valorile clasice europene, susțin o Justiție liberă și un stat de drept puternic și cred că toate acestea își găsesc la rândul lor susținere în Partidul Național Liberal.

Cu toate acestea, nu exclud ca în viitor să fim cu toții parte dintr-o largă coaliție care să își propună finalizarea procesului de europenizare a României. 

Până atunci însă, cu toții la muncă :)
#PNL”

Niciun comentariu: