miercuri, 11 mai 2011

Comunism și neocomunism băsescian



Pe 9 mai, Ziua Europei, ziua în care al doilea război mondial s-a sfârșit consfinținduse eliberarea europenilor din vest de ocupația nazistă și fascistă este și ziua în care s-a consfințit ocuparea europei de este de comuniștii ruși. Vestul a închis lagărele de concentrare naziste, rușii le-au deschis pe cele comuniste.

Un prieten mi-a trimis acest film. M-a frapat asemănarea cumplită între politicile rusești de exterminare a populațiilor ocupate și politicile lui Băsescu și ale PD-L în România. Asemănarea mă face să concluzionez că suntem victimele neocomunismului de tip băsescian. PD-L este partidul care îl susține. Faptul că UDMR susține acest tip de neocomunism confirmă apetența lor istorică de aliniere cu cei care lucrează pentru exterminarea românilor. De fapt, în 1940, când Stalin ne-a somat să-i dăm Basarabia și Bucovina, Ungaria hortistă era pregătiră să intervină militar împotriva României ! Eliminarea vârfurilor societății și punerea în locul lor a oamenilor de slabă calitate, măsurile abuziv-represive împotriva populației (motivele sunt hilare, nu au nici o susținere în realitate), ocuparea politică a sistemului administrativ, tulburarea nepermis de gravă a sistemelor de sănătate, învățământ și ordine publică, aservirea politică a instituțiilor de ordine publică - Ministerul Public, Jandarmeria, Garda Financiară, CNA etc. sunt, sub altă formă, o continuare sau o repetare a atrocităților comise de ruși în teritoriile ocupate. Este mult de spus. Mă opresc aici și las filmul să vorbească.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Nu s-a schimbat decat prefixul anilor, in rest, teroarea e muta, la fel ca si constiintele...

Crăciun Florin spunea...

Exact, Teo.

Donkeypapuas spunea...

Se numeşte "Povestea sovietelor". O producţie estoniană. Foarte bun.
Are o hibă însă: evită să menţioneze anticreştinismul militant al bolşevismului.

Crăciun Florin spunea...

Donkey,

Nu știu dacă este o hibă. Filmul vrea să prezinte o parte din crimele comunismului. Anticreștinismul și victimele lui pot fi subiectul unui alt film.

Titus Chirila spunea...

Democratia in cadrul unei republici ar putea fi forma cea mai eleganta si mai avansata de administrare a unui stat. Presupune insa o acceptare, o intelegere a regulilor jocului si o asumare responsabila de catre cetateni a rolului lor in aceasta forma de organizare. Cand subiectii sunt needucati, nepasatori sau iresponsabili, s-ar putea ca o forma de restrangere a rolului lor in organizarea societatii sa fie in chiar in intersul celor privati de puterea de a decide. O dictatura sau o monarhie e atat de luminata pe cat de luminat e dictatorul/monarhul. Intre cele doua extreme, democratia absoluta si monarhia absoluta exista monarhia constitutionala, care ar fi o cale de a calma dezechilibrele. Nici un sistem nu e perfect dar daca democratia e o scula performanta si sofisticata n-o dati pe mana unor necalificati.