joi, 5 mai 2011

Propagandă pentru un singur tur la parlamentare

Senatorul „spam” (a fost amendat pentru spămuire !), Iulian Urban de la PD-L, vicepreședinte al Comisiei Juridice a Senatului, semnalează, pe site la juridice.ro, decizia CEDO în cazul Groșan v. România. Cu explicațiile lui de propagandist portocaliu, normal.

Indiferent de cauza admisă de CEDO, indiferent de circumstanțele cauzei, senatorul spam o ține pe a lui, alegerile parlamentare într-un singur tur cu rezultatul „câștigătorul ia totul”.

Portocalii sunt disperați. Alegerile parlamentare în două tururi de scrutin îi poate duce în „neființă parlamentară”. Speranțele lor de a mai putea fi o voce în cele două camere ale Parlamentului scade pe zi ce trece, scade cu fiecare nouă gogomănie a bețivanului de la Cotroceni, cu fiecare prostie a piticaniei de la Palatul Victoria și cu fiecare mânărie a mult prea potentei în afaceri personale pe bani publici Elena Udrea.

Sunt pentru desființarea pragului electoral, sunt pentru desființarea condiției apartenenței la un partid politic pentru ocuparea unui loc în Parlament, sunt pentru ca cel care ia din primul tur 50% din voturi să devină și parlamentar în caz că nu este balotaj iar în turul 2 sunt pentru ca cel cu mai multe voturi să câștige, în caz că se rămâne la „uninominal”. În caz că se merge la voturi pe liste, este altceva. Ce aleg eu ? Nu contează, însă eu sunt pentru votul pe liste la Senat și uninominal la Camera deputaților. Iar la Cameră eu sunt pentru reprezentarea socială și profesională a votanților, pentru că acolo trebuiesc făcute legile ce privesc viața societății, de zi cu zi. La Senat trebuie, după mintea mea, reglementate sistemele sociale de care noi avem nevoie: Justiția, apărarea, securitatea, ordinea publică, sănătatea, învățământul, relațiile internaționale ... Toate sunt importante, mai mult, se intercondiționează. Partidele politice sunt cele care fac politica înaltă și de aceea ele trebuie să fie reprezentate în Senat.

Senatorul spam nu se dezminte. Intoxică, intoxică, intoxică.

Niciun comentariu: