luni, 11 iunie 2012

S-a terminat votul. PDL s-a salvat.

Mai este până la ora 10.00. Rezultatele arată un PDL tăvălit rău de tot. Totuși, pentru unele primării simbol, PDL se pare că este formațiunea politică cea mai dragă. Cluj, Arad, Brașov, Piatra Neamț, Suceava, Alba Iulia ... Să vedem cum va fi și la consiliile locale. Dacă nu iau cei din USL majoritatea, putem considera acele mari localități ca fiind ultimele (deocamdată) redute ale neo-fascismului băsescian.

PDL a plecat din București. Este un semnal pozitiv pentru la toamnă. Rămâne în sarcina guvernării Ponta să mențină și să crească aprecierea populației pentru USL. Dacă nu va comite gafe majore, Ponta și guvernul pe care îl conduce poate fi la temelia unui nou început. Să fie clar, nu agreez măsuri populiste, nu sunt de acord cu tâmpeniile spuse de unii analiști care consideră că măsurile luate de Băsescu și Boc au fost necesare pentru menținerea României în marja de deficit structural care îi garantează azi o poziție favorabilă pentru viitor. Departe de mine o astfel de tâmpenie. Eu cred că măsurile guvernărilor succesive Boc au distrus mai mult decât au creat. De fapt, ele nu au creat ceva. Cel care trebuia să suporte austeritatea era Guvernul, erau instituțiile de stat cum ar fi Președinția, Parlamentul, agențiile statului și structurile autonome. Nu populația. La austeritatea adusă în casele bugetarilor, a pensionarilor, a persoanelor cu handicap, a celor care nu puteau da ceva PDL și nemernicilor portocalii guvernările Boc au adus și modificări legislative care au pus pe chituci mica întreprindere. România nu a mai avut o piață liberă. Guvernul României, guvern portocaliu de sorginte neo-fascistă, a distrus libera concurență. S-a permis ținerea în viață doar a firmelor care au cotizat la PDL, prin comenzi de stat. Votul de ieri a avut o mare încărcătură politică datorită acestor evenimente trecute cu influențe sinistre în viața fiecăruia.

Trebuie observat că pentru la toamnă USL va trebui să promoveze pentru Camerele Parlamentului noi chipuri. O mare parte dintre senatorii și deputații care au făcut până acum activitate parlamentară au candidat și au obținut votul concetățenilor la alegerile locale. Este evident un posibil handicap în fața parlamentarilor PDL care au candidat la locale și au rămas de căruță. Este iar evident că pentru parlamentare, după comunicarea rezultatelor finale, se impune o campanie inteligentă de promovare a celor din USL, în special PNL, care vor candida pentru locurile din Senat și Camera deputaților.

Mă mai gândesc și la faptul că la consiliile locale se pare că USL are majoritatea, în unele locuri absolută. Nu este exclus ca o politică inteligentă bazată pe solidaritatea USL să oblige pe cei din PDL ajunși sau reconfirmați ca primari să aplice programele USL pentru acele localități. Nu este exclus iară, ca pe plan local să se configureze unele alianțe ale USL sau ale partidelor componente cu partidele din opoziție. Mă gândesc la PNL cu UDMR sau chiar PDL, acolo unde formațiunea politică locală a PDL nu vrea să mai audă de Băsescu, Boc, Udrea, Ioan Oltean, Sever Voinescu etc.

Totuși, până la ora 10.00 mai este. Sper să văd și vești bune. Clujul, Aradul, Piatra Neamțul, Brașovul și Suceava, sunt vești rele. Foarte rele. Pentru mine, Clujul este și văd că rămâne reduta neofascismului portocaliu. Chiar dacă aproape jumătate dintre clujeni nu sunt de acord cu așa ceva. Mai mulți sunt cei care trag spre portocaliu decât cei care nu vor să mai audă de băsescieni și bocciști.

6 comentarii:

Anonim spunea...

piatra-neamt a fost pierdut din cauza USL . putina seriozitate si nu se ajungea aici .

cosmin

Anonim spunea...

PDL a fost salvat,din pacate, si in Mehedinti...Stanisoara si gasca au reusit sa cumpere mintile oltenilor!

Crăciun Florin spunea...

Cosmin,

Păcat. La război ca la război, știi prea bine. Așa a picat „mălăiața”. La Piatra Neamț a fost să fie candidat de la PC. Totuși, cum stați la consiliul local ?

Crăciun Florin spunea...

Anonim,

Tot Mehedințiul ?

Anonim spunea...

tacere totala , deocamdata .
pe surse , se pare ca USL a castigat consiliul local si , cred , si cel judetean . dar , cam strans scorul .
nu prea puneti baza in asta , sunt blatisti , toti . trebuie facuta curatenie prin filiale .
dragusanu a fost lasat singur . PSD nici nu a existat in campanie .
pinalty a inaugurat , in ziua alegerilor , pasajul din centrul orasului . a distrus tot centrul istoric si muntele cozla . numai pentru acest lucru ar fi trebuit sa intre , pe viata , la puscarie .
cetatenii sunt nemultumiti de faptul ca USL a tacut pe seama faradelegilor comise de pinalty 4 ani .
rusinos .
puteti intra pe blogul lui radu nastasa - "pagini albe ". o sa vedeti acolo imagini cu distrugerile comise .
in ciuda a ceea ce spune crin , negocierile continua . are multi fani , prin conducerea centrala .

cosmin

Crăciun Florin spunea...

Cosmin,

Mulțumesc. O să mă uit să văd care este situația.