Haos. Dacă te iei după ziare și televiziuni, aici suntem. Pe de o parte sunt devoalate tâlhăriile guvernărilor băsiste, pe de altă parte sunt aduse acuze grave USL și Guvernului Ponta pentru abuz de putere și nepricepere. Ies în față toți „clar-văzătorii” nației, știuți și neștiuți. De unii mi se face lehamite, alții îmi provoacă surprindere. Neplăcută.
Băsescienii promovează cu insistență valorile ... comunismului. Controlul statului în tot și în toate. Păstrarea nulităților dovedite numite pe funcții de guvernările incompetente băsesciene, cele care au făcut, fără efort, un titlu de glorie din îndeplinirea cu rea-credință a atribuțiilor funcției publice, a devenit o campanie în sine. Plânge „pana” scriitorului la ziar din cauza „abuzurilor” USL-iștilor care au trecut la înlocuirea din funcții a portocalezilor. Portocalezi care, cu suficientă inconștiență pentru a fi bănuiți de minte puțină, lucrează cu jumătăți de măsură - mai bine zis se fac că lucrează -, se opun cum știu ei mai bine obiectivelor noi ale actualei guvernări, duc la extrem (la limita legii) îndeplinirea unor atribuții pentru a naște nemulțumirea beneficiarilor serviciului public față de guvernare, soluționează negativ orice cerere pe motive puerile participând astfel la campania PDL de negare a actualei puteri și creșterea nemulțumirii populației față de USL. Mișcarea este inteligentă în măsura în care ar fi timpul pentru a reuși prin formarea unei noi majorități și demiterea guvernului Ponta. Numai că, să ne fie cu iertare, au început prea devreme.
Contra-măsura USL de schimbare a liderilor instituțiilor publice și mai apoi a tuturor factorilor cu putere de decizie, funcție de evaluările (obligatorii) pe posturi, va goli administrația publică de băsescieni. Numai că înlocuirea lor va trebui să fie făcută cu oameni pricepuți și curajoși care să acționeze pentru recâștigarea încrederii populației în serviciul public. Nu va fi perfect, sper să fie măcar bine.
Cuvântul de ordine al băsescienilor este ofensiva. Totală. Băsescu forțează păstrarea CSM în sfera lui de influență însă are surprinderea să constate că i se opun, gălăgios și hotărât, judecătorii. Justiția devine un viespar pentru băsescieni. Se scrie în mediul virtual de către judecători și se spun adevăruri crude despre Justiția care a acționat politic în anul 2012. Lumea justiției vine cu clarificări interesante. Cristi Danileț, judecătorul „măscărici” a ajuns subiect al revocării din CSM de către corpul judecătorilor din judecătorii, acțiunea fiind începută de Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Chiar dacă procedura este relativ lungă, semnalul este dat și va avea influență în evaluarea CSM ca instituție politizată. Danileț este acuzat de acțiuni care sunt incompatibile cu calitatea de judecător, mai mult, trădează statutul judecătorilor și promovează abuzul politic față de proprii colegi. Curtea de Apel Cluj a început o acțiune asemănătoare cu privire la Alina Ghica, cea care a fost șefa CSM până acum.
Cred că „moartea” politică a lui Traian Băsescu va fi „împlinită” de Justiția română. Corpului judecătorilor se va alătura mare parte din corpul procurorilor. În special al celor care au făcut dovada că pot fi cu adevărat independenți și că valorile statului de drept sunt mai presus de murdăria politică promovată de Traian Băsescu și complicii acestuia. Iar aici nu pot să nu aduc vorba despre influența deosebită a desemnării și menținerii în funcția de ministru al justiției a dnei Mona Pivniceru. Sprijinul Guvernului pentru Mona Pivniceru și al Parlamentului vor fi hotărâtoare. Semnalul este dat. Conflictul declanșat. Traian Băsescu are în față oameni care știu să judece, care au inamovibilitatea dată de lege pentru a duce o judecată până la capăt și a repune Justiția pe făgașul ei normal după un lung timp al complicității tăcute și opoziției sfioase. Și-a găsit „nașul”.
PDL atacă guvernul Ponta prin Emil Boc. Jocuri ieftine politicianiste, jonglerii cu timpi și „necesități” populiste. Indexarea taxelor locale a devenit subiectul principal al luptei. Unii primari au nevoie ca de aer de această indexarea cu rata inflației. Nu au surse de finanțare, indexarea fiind obligatorie. Fie au proiecte în derulare iar taxele în cuantumul neindexat nu le asigură terminarea lor. Ordonanța pe care Boc o reclamă va veni însă ea nu va obliga primarii și consilierii locali să nu indexeze aceste taxe și impozite. Jocul politicianist specific PDL își va găsi obștescul sfârșit ca orice dudă. Pe lângă Boc, ies în față toți redistribuiții neamului. În frunte cu Elena Udrea care știe că nu pot exista fără ceva care să arate că au fost buni. Neavând ceva bun la care să se raporteze a trecut la „reevaluarea” guvernărilor Boc. Astfel că, zi de zi, portocalezii comemorează rezultatele deosebite ale guvernelor Boc (de tristă amintire) afirmând cu tupeu și nesimțire că măsurile abuzive luate de acestea au fost în interesul național. Lor se alătură tot felul de panarame cu pretenții de analiști economici care motivează acele aberații cu tot felul de diagrame și exemple din alte țări. Toate motivările lor au ca bază statul și bugetul acestuia și nu scopul guvernării. Nici unul nu vorbește despre cheltuielile abuzive ale statului și angajamentele lui aiurea, despre consumul ireal de resurse pentru investiții voluptorii. Acolo unde nu mai pot ocoli subiectul le minimizează rolul nociv. Trăitori cu cifre de bilanț contabil, imuni la omenie, imuni la bun simț, analiștii economici care susțin măsurile bocciste sunt în funcții publice. Nu îmi plac. Îi detest. Ei nu înțeleg că statul și politicile publice nu se supun regimului conducerii firmelor. Statul nu poate acționa după interese private. Mai mult, nici unul dintre acești analiști nu vine și spune despre investițiile mediului privat, mediu privat care are nesimțirea să ceară statului să îi facă cadou infrastructura de care are nevoie pentru succesul afacerii. Analiștii „lui pește” au o gândire șablon după modele comunistoide.
Va fi muncă grea să combatem prostia politică, hoția politică, incompetența și formalismul unora care umplu ecranele televizoarelor și paginile ziarelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu