marți, 8 ianuarie 2013

Renaște „Alba ca Zăpada” ?

Au apărut, „cu smerenie”, salvatorii liberalismului. Elitiștii. O grupare „fractală” din PNL constituită cu intenția de a înlocui un partid intrat deja în conștiința publică cu valorile lui, cu istoria lui, cu victoriile și înfrângerile lui. Nu este o noutate. Față de alte „atentate” politice devenite „tradiționale”, actuala acțiune are în spate Forța Civică după modelul patentat de Teodor Stolojan și Valeriu Stoica în 2005, când au rupt partidul în favoarea PDL. Acum în spate este Mihai Răzvan Ungureanu și Dan Cristian Popescu prin susținătorii lor existenți în PNL.

Înțeleg că în apropierea clarificărilor din PNL, a punerii în discuție a „contribuțiilor” unor liberali mai vechi în campaniile politice ale PNL din anii 2011-2012, se încearcă ruperea unui grup cât mai mare dintre membrii partidului și atragerea unor membri ai PDL pentru a da substanță Forței Civice, un partid fără substanță, cumpărat de la tarabă pentru a avea Mihai Răzvan Ungureanu și acoliții o formațiune care să fie admisă la masa electorală a PDL. Atragerea unor nume cunoscute din PNL și poate a unora din PDL este obiectivul principal. Cei care „umblă” pe facebook sunt doar propagandiștii și angajatorii, probabil viitorii „merituoși” candidați la funcții politice importante și, de ce nu, dacă se va putea, publice. Sinecurile plătite din banii publici sunt în pachetul promoției Forței Civice.

Să fie clar. PNL devine din ce în ce mai mare și va fi foarte greu pentru „dizidenți” să îi ocupe spațiul public. Himera „dreptei” promovate de propagandiștii MRU-iști este ca „blana ursului din pădure”. Pentru cei care înțeleg mișcările politice este doar gargară cu pioneze.

11 comentarii:

Shadow spunea...

@La multi ani Draga Forin, si tot ce-ti doresti anul asta, mai ales sanatate si bucurie. Nu cumva e vorba de Bogdan Duca si "liberalismul conservator" ? De curiozitate....

Crăciun Florin spunea...

La mulți ani, Shadow !

Tocmai el, Bogdan Duca. Au nevoie de militanți pentru Forța Civică și a pornit la agățat.

ADRIAN spunea...

Tot eram asaltat de "news-letters" de la dl. fost membru PNL Popescu,pe care nu-l cunosteam. Le-am raspuns in urma cu cateva luni si i-am rugat sa nu-mi mai trimita chestiile alea caci nu apreciez de loc intorcatorii de arme. Asa s-a intrerupt fluxul de informare a mea ...

ADRIAN spunea...

Asta nu inseamna ca, iata, nu sunt "reprezentat" in parlament tocmai de un astfel de intorcator, dl. senator Mutu. Odios.

Crăciun Florin spunea...

Și eu am mai primit mesaje de la el, de fapt de la cei care au grijă de publicitatea lui. Acum nu mai primesc.

Adrian, trebuie să admiți faptul că un partid nu poate fi așa cum ne dorim noi. Sunt oameni și oameni. Toți cei care ajung la demnități publice au în spate echipe de persoane interesate. Și acest Mutu are în spate o echipă și oameni interesați ca el să se mențină în vârful ierarhiei.

De aceea eu am declarat și mă țin de ce am spus, că pentru mine important este partidul și nu oamenii care, la un moment dat, îl reprezintă. Printre cei care sunt în frunte acum sunt mulți cu care nu vreau să am de a face. Știu însă că acolo de unde sunt ei, în cercul lor liberal, sunt apreciați sau măcar acceptați. De aceea nu îmi fac probleme. Noi oamenii suntem trecători. Azi trăim, mâine nu. Odată cu noi dispare și „gloria” din timpul vieții.

bigone spunea...

şi cam câţi frontierişti aţi salvat de lumea liberă ca şi grănicer ?
de sunteţi unul dintre aceia , doar la liberali vă este locul, alături de roşca stănescu, ghişe,ş.a.m.d. şi mai ales becali, cel care omoară şi bunul simţ !

Deceneus spunea...

Grupul Stoica-Stolojan a plecat cu parlamentari, dar fara electorat. Acum ar putea sa fie invers.
Probabil ca o astfel de inititiva nu va lua parlamentari si consilieri din PNL, pentru ca, "javra nu se da dusa de la macelarie", dar ar putea sa ia electorat, pe fondul agravarii crizei si a dezamagirilor.
Poate si ceva membrii PNL fara functii sa incerce sa se pozitioneze mai bine pentru perspectiva.

Depinede si de ce va fi la urmatorul congres. Daca vor fi maziliti oameni ca Tariceanu, Chiliman, Orban si ei se decid sa plece si sa faca alt partid, atunci PNL-ul lui Antonescu la urmatoarele alegeri o sa fie zero.

ADRIAN spunea...

si eu am aceeasi opinie ca Deceneus.
In ce priveste sustinatorii dlui Mutu, astia se vad in fotografiile lui cu efuziunea victoriei sale. Multi burtosi colorati cu zambet de aur. Care probabil sunt foarte bine aplicati ca niste ventuze in Piata Crangasi ...

Crăciun Florin spunea...

bigone,

Nu știu. La frontiera cu URSS nu am avut prea multe ocazii de a „salva frontieriști” de lumea liberă. De la moarte, da, am salvat câțiva.

Să știi că îmi asum trecutul. Da, am fost grănicer, ofițer, cu funcții de răspundere și mi-am făcut datoria. Iar datoria nu consta doar în reținerea persoanelor care au încercat să treacă sau au trecut ilegal frontiera. Era doar una dintre multe alte obligații care priveau siguranța națională, protecția teritoriului, protecția sănătății populației, sprijinirea populației în situații deosebite etc. Dacă pricepi, bine, dacă nu, la fel.

Crăciun Florin spunea...

Deceneu,

Grupul Stolojan-Stoica a plecat cu electorat masiv. Suceava lui Flutur, Neamțul lui Gheorghe Ștefan, Oneștiul lui Vreme etc. La plecare, au fost desființate organizații întregi cu totul. Plecații erau și șefii locali, au luat arhivele cu membri cu totul și și-au anunțat membrii că au devenit membri ai noii formațiuni.

Tăriceanu și Orban sunt promovați de presă ca dizidenți ce ar urma să fie excluși, realitatea este însă alta. Nu știu cum va fi cu Chiliman și Moisescu. Însă în urma unei discuții cu Nicolăescu, la o întâlnire cu bloggerii PNL, nici aceștia doi nu ar fi în pericol. Nu este exclus însă să se discute foarte serios la vârf o sancțiune severă pentru Chiliman. Merită, cumva, pentru anticampania din timpul referendumului. La alegerile parlamentare în schimb, Chiliman a fost unul din cei mai buni susținând pe Tăriceanu, Orban și ceilalți candidați ai USL.

Chiar dacă vor pleca unii membri simpli, în mod sigur, sunt 4 ani în care au timp să se întoarcă. Nu cred că Forța Civică are capacitatea de a crește și performa, mai ales că vrea să ia locul PDL, iar PDL va fi un adversar destul de incomod. PNL este prea mare pentru a fi afectat, semnificativ.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Răspunsul pentru Deceneus este și pentru tine.