duminică, 6 ianuarie 2013

Șmecherii funcționărești la contractări. Penibile.

Victor Ponta s-a răstit la CNSC, în public, amenințând că va modifica inclusiv legea de organizare și funcționare a instituției care a devenit un fel „Dumnezeu” în materie. S-a săturat de abuzurile și șmecheriile CNSC. Între timp, șeful INS a suportat o demitere pentru o măgărie cu iz politic (construirea unor statistici false și a unor rapoarte pe măsură pentru a bulversa actuala guvernare). Semnalele au fost deosebit de puternice. Brusc, CNSC a „înviat din morți” și a permis continuarea procedurii de atribuire a construcției autostrăzii de munte Comarnic-Brașov cu obligația organizatorului de a publica o erată cu criteriile de selecție pentru a intra în normalitate.

Gândul publică un articol interesant despre subiect. Se cuvine a face și observația că CNADN însuși este în culpă. Pomanagii de acolo au încercat să ciupească niște beneficii care nu au nici în clin, nici în mânecă cu obiectul contractului. O mașinuță ceva mai de soi și niște bani pentru „instruirea personalului prin străinătățuri”. Ca să vezi.

Mă deranjează comportamentul de „pomanagii mioritici” al funcționarilor români.

Reacția CNSC este un semnal că se tem. Se tem pentru siguranța și căldurica fotoliilor lor. Au înțeles că actuala guvernare nu îi va mai ierta. Puterea lor construită pe relațiile cu Udrea și Videanu cu sprijinul lui Băsescu nu mai are valoare. Cât va câștiga USL din punerea la treabă a CNSC ? Probabil că mult, din moment ce acolo este cheia deblocării activității de contractare. Însă va trebui dat cu parul și în șefii instituțiilor care vor organiza licitațiile publice pentru a nu mai umple caietele de sarcini cu pomeni.

2 comentarii:

catalin spunea...

pentru ca nu va informati...sau nu doriti sa va informati, trageti concluzii false.
CNSC a dat solutia pe fond in dosarul invocat cu autostrada Comarnic-Brasov pe 3.01.2012 inainte (cu mai mult de 24 de ore) de reactia eronata a premierului si la numai 14 zile de la formularea contestatiei.
Asa ca penibil este, ce-i drept...articolul dumneavoastra

Crăciun Florin spunea...

catalin,

Reacția la care te referi este urmarea a altei reacții a lui Ponta, anterioară datei de 3 ianuarie. În decembrie ! Așa că ...